Защо седеют косата: младите причини и отстраняване

By | 23.05.2018

Защо седеют косата в ранна възраст? В края на краищата в норма появата на седины започва след 40 години. Младите момичета, забравил за себе си, първите сиви косми не знаят от това, което се случва, започват силно се разстрои.

Защо седеют косата в ранна възраст? В края на краищата в норма появата на седины започва след 40 години. Младите момичета, забравил за себе си, първите сиви косми не знаят от това, което се случва, започват силно се разстрои. Причините седины много са многобройни, но най-вече основната причина за ранното развитие на седины е генетична верига. Не може да се каже, че не може да се излекува. От него можете да се отървете, е вярно, ще изисква определени усилия.

Цвят на косата зависи от наличието на пигментация на меланин в лука на косъма. Меланинът на свой ред произвежда клетки меланоцити. Това е сложен процес, в резултат на, което се случва оцветяване на косъма. След като е трясък – в лук се произвежда водороден пероксид, ето нещо и дава сив цвят, който потъмнява косата. Един от факторите — генетично предразположение.

Основните причини за ранна седины

Защо седеют косата: младите причини и отстраняване

Различни заболявания. Появата на преждевременната седины са възможни поради заболявания на черния дроб, бъбреците, кръвта, сърцето, нарушение на работата на щитовидната жлеза, хормонални смущения.

 • Липса на витамини. – Бери се отразява върху състоянието на пигментацията на косъма и различни заболявания на самата крушка. Ако своевременно да се идентифицират на този недостатък, а ранната седину може да се избегне.
 • Различни диети. Дълго пиене на диета, която не съдържа протеин, обикновено води до появата на сива косми.
 • Стрес и преживяване. Оказва в ранна възраст лоша услуга, която води до поседению не само на отделни косъмчета, но и на цели греди.
 • Ултравиолетовите лъчи. Продължителен престой без главния убора под слънцето, прекомерна употреба на солариум, както и тен. Всичко това се отразява и на цвета на косата.

Как да предотвратим появата на седины

Защо седеют косата: младите причини и отстраняване

 

 

 

Момичета, които се разкриват в себе си сива коса, са длъжни да поддържат здравето си в добра форма. И да се спазват прости правила.

Правилното хранене. Задължително да се грижи за своето хранене. В диетата трябва да се включват храни като плодове и зеленчуци, които съдържат много витамини и микроелементи. Именно плодове и зеленчуци, поддържа здравето на косата. Основна е ролята на витамин B, който се съдържа в картофите, кокоши яйца, риба, месни продукти, зеле и така нататък.

 • Избягват вълненията и стреса. Следете за емоциите си. Да се учат да контролират поведенчески фактори.
 • За засилване на имунната система. Прилагат мултивитамини, витамини от групата А, С, е, и В.
 • Защита от ултравиолетови лъчи.
 • Масаж на кожата на главата. Дневната масаж в продължение на 5 -10 минути.
 • Отказ от тютюна и тютюнопушенето.

Лечение на ранен седины

Защо седеют косата: младите причини и отстраняване

Какви мерки трябва да се вземат, ако забележите първите сиви косми, а казано по-просто, как да го лекува?

Преминат курс:

 • Мезотерапия
 • Магнезиеви
 • Физиотерапия

Лечението трябва да се предпише от лекар трихолог. Не правете самолечение, което може да доведе до обратния ефект.

Как да се отървем от началото на седины

Защо седеют косата: младите причини и отстраняване

Разбира се, скрий тези на косата може да бъде благодарение на боя. Но, доколкото е известно на всички, боя има вредни вещества, които водят до отслабване на косата, при това без да се повреди от тях. Така че за положителен ефект трябва да се използват само естествени оцветители, като басма, къна. Природни багрила, които се съдържат в продуктите, много ефективно се справят с този проблем.

 • С черна коса, перфектно се бори отвара от жълъди.
 • Момичета, които искат да носят златен нюанс, трябва да се използва отвара от лук, кора. В зависимост от концентрацията му, вие ще получите според резултата. Ако искате златист оттенък, след това косата трябва да се оцвети аптека отвара от лайка.
 • За каштанового цвят е необходима основа на коприва.

От голяма помощ, за да се отървем от поседения коса имат репейные и касторовые маски, тинктура от семена на копър, както и от корени от репей.

Рецепта еликсир

Защо седеют косата: младите причини и отстраняване

За направата на този „елексир“, за да се смесва в тенджера с 2 л. корен от репей и семена от копър, а след това се изсипва вряща вода (1 литър), след което затворете капака и изчакайте 3 часа и се прецежда. Втрийте в корените на косата си, с това масажиране на кожата. Тези процедури трябва да направите, на сутринта, както и вечерта. Срок на процедурата – 2 месеца. В зависимост от здравето на косата, разбира се могат да бъдат и повече.

Сега вие знаете защо седеют косата в ранна възраст, и какви прости методи ще помогнат да се отървете от седины, запазвайки косата си красиви и здрави.

До нови и вълнуващи срещи на страниците на моя блог.

 

Related Post

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си... Появата на седины в древността олицетворялось с мъдрост и жизнен опит. Времената се промениха, и притежателите на "сребро" в косите си, се опитват по-...
Как една жена да се отърве от седины в домашни усл... Сива коса – това е проблем, причинени от преждевременна загуба на коса цветовия пигмент. Стремеж към бързо да се отървем от седины е естествено желан...
Как да нарисува седину на светли косата... В живота на всяка жена рано или късно идва момент, когато в едно далеч не е красива сутрин тя открива у себе си, на главата си за първи прошарена кос...