Какво да не правим в църковни празници: да се измие, да плета-шие, чисти, да работи и т.н

By | 03.04.2018

Коя дейност в дните на църковните празници под забрана? Нека да видим, какво може и какво не може да направи в църковните празници. Че православни хора в дните на светите празници, които не го правят?

Много воцерковленные хора смятат, че всяка работа в неделя или в дните на църковните празници едва ли не за грях. Този въпрос е очевидно, с онези времена, когато в неделен или празничен ден селяните от сутринта тръгна на цялото семейство на услугата, а останалата част от деня предпочитат да почиват, защото в дни, когато не може да се трудят на барина, е толкова малко.

Може би суеверная традиция забранява да работят в божиите дни, има различен произход, но сега тя се исказилась до такава степен, че в някои семейства дори преобърнатия котка на Великден неделя или друг двунадесятый празник саксия с цвете е непокътнат до дни седмично. Защото за докосване до венику и sovku в този ден Бог ще накаже“. Нека да видим, какво може и какво не може да направи в църковните празници.

Че православни хора в дните на светите празници, които не го правят?

„Шест дни работа, и прави всякакви делата ти; а седмия ден е събота на Господа твоя Бог“ — така звучи една от 10-те заповеди, дадени от Господ на Моисея.

Вярващи хора смятат, че почистване, пране или огородно-оперативната работа – много будних дни. Тези суетные занимания те бързат да завърши до неделя, а още по-църковни празници, за да посвети времето си на Бог и на близките си хора. И така, какво православни християни в божиите дни не го правят?

Какво да не правим в църковни празници: да се измие, да плета-шие, чисти, да работи и т.н

Физически труд в дните на църковните празници, много суеверни хора се равняват до разбрал греха

Не ругаят

Да се карат и прп в светите дни православни хора, които наистина не трябва да се, както и всеки друг ден. В края на краищата, на нецензурен език и Библията се приравнява към разбрал греха. Думата е дадена на човека за молитва, общение с Бога и нашите ближни хора.

Бранясь, макар че в дните на църковните празници, макар в делничните, човек се осквернява част от своята душа. Суеверия забраната за псувни и караници в светите дни се нарече трудно, защото това трябва да се превърне в норма за християнина.

Не прибираются

Повечето от нас със сигурност припомнит, като баба след приговаривала „Днес е голям празник, не метилиране“, а нищо не се мотивира забраната, така и дърпа постъпят противно.

Традицията не прибираться в дома си, не да работи в градината и не рукодельничать в празнични дни произхожда от дни на възникване на християнството в Русия, когато религията насаждалась насилствено. За да се съберат на новопокръстените християни в храма в разгара на страды, трябвало да се забрани им да работят под страх от божието наказание.

Забраната се работи, и всяка неделя сутрин селяните започнали със служба в църквата. До модерни дни тази традиция е намерила в няколко изкривен начин – като забрана на всяка физическа активност, например за почистване. И обяснение на забраната за посещение на храма в годините на съветския атеизъм някак затушевалась.

От гледна точка на духовници, създаването на ред в дома, по-добре да приключи през делничните дни, за празник, да не отклоняваме от молитвата, но престъпност е в това, че след като услуга правите житейски задължения, те не виждат.

„Който работи, някой се моли“ — така инструктирани своите пасоми свещеници в протестантска църква. Православни свещеници казват, че всяка работа, и в неделен ден включително, извършена с молитва на устните си, – богоугодное дейност.

Не се пере

Какво да не правим в църковни празници: да се измие, да плета-шие, чисти, да работи и т.н

В божиите дни пране по-добре да не организира, а да се отложи го за друг ден, ако има възможност

Към физическа работа, попавшей под забрана в дните на църковните празници, се отнася и пране. За щастие, появата на пералната машина-автомат православни хора от тази забрана премахна – да работи за себе си, като в дома на този помощник е вече не е необходимо.

А ето в селата винаги можеш да хванеш погледи на съседите, окачен бельо в божия ден. Пране „на ръка“ е и винаги ще си остане трудна работа, особено когато водата трябва да се носят от кладенеца. И тя отнема цял ден – разведешь пране на сутринта, вече и не до църквата ще бъде.

Затова в светите дни забраняват се пере, и ако е необходимостта под формата на купища пелени от малко дете, което се пречиствам в божия ден не запретишь, тогава тази работа са били прави, след като услуга. Така и днес, вместо молитви църквата да се отдадете на измиване не разрешава, а след или заедно с молитва, за бога!

Не се мият

Какво да не правим в църковни празници: да се измие, да плета-шие, чисти, да работи и т.н

Под „прането“ всеки разбира нещо от себе си, но да вземе душ в светите дни на никого не е забранено

Не мойся в празник, а след това ще пият вода в тази светлина – такова обяснение на забраната за измиване в божиите дни може да се чуе от нашите съвременници. От логическа гледна точка тълкуването му е такова: да протопить баня нужда да нарежете дърва, нанесете вода, няколко часа следете за печка – работа достатъчно много. В по-стари времена селяните се опитаха почисти до неделя или на почивка, да се посвети времето си на Бог, а не хлопотам.

В XVII век е издаден царски указ, според който преди всенощной услугата се закриват всички базари и вани за вярващите християни със сигурност са попаднали в църквата, а не обърнахме някъде по пътя.

Днес миене не предоставя такива трудности, така че да вземете вана или да отиде в банята е напълно възможно дори до услугата и да отидете на църква с чисти мисли и тяло. Свещеници всички спекулации по отношение на забраната за къпане смятат суевериями.

Не се занимават с ръкоделието

На жените най-много дразни забрана по-възрастното поколение на ръкоделие в неделя, в църковни празници и, освен това, в святочные вечерта.

Когато фабрика за производство и на готовите дрехи в магазините още не е ръкоделие е единствената възможност за любовница обличане на семейство за всички сезони, а за момиче – да се готви зестра, всички тези кърпи-възглавници-кърпи-половики, които си бъдещето семейство ще се използва. Разбира се, ръкоделие се разглежда като работа, дори и да е досадна, и вредящая здраве!

Какво да не правим в църковни празници: да се измие, да плета-шие, чисти, да работи и т.н

Рукодельничать в дните на църковните празници духовници позволяват, най – важното- да не забравите да посетите църквата

В Русия „бабьей света“, покровителка на ръкоделието е Параскева Петък. Почитая паметта си, в петък окаже не пряли, не тъчаха, не зашити и не са обвързване. Както в деня на нейното именин 10 ноември рукодельницы показа един на друг всичко, което са успели да сътворят една година.

Църквата ръкоделие смята богоугодным занимание, нищо чудно, че най-простите ръкоделието – обикновен факт монашеската практика. А, обединяващи игла или игла за плетене с пирони, които вонзались в тялото на Христос, и други спекулации нашите баби духовници смятат за суеверие. Забраната на църквата на ръкоделие в празнични дни не съществува, така че съвременните мастерицы, на които това занимание носи удоволствие, може да направи всеки ден, като не забравяме, Творец и се налага да го посещават храма.

Не работят в градината

Огородно-оперативната работа също попадат под забранена за християни в дните на църковните празници дейности. Както и в случая с различен физически труд, труд земеделска отнема много усилия и време, които в божия ден е добре да се даде молитва. Разбира се, засаждане на картофи или засаждане яровых в чест на светеца на деня, за да отложи това е напълно възможно, а това не е мляко на крава, или не пие кон, не се хранят къщата, твърдейки, че работата е забранено, едва ли ще дойде някой в главата.

Според Евангелието от Лука, Исус врачевал на пациента хидропс в дома на един от фарисейских шефове. Случи се в съботен ден Господен, когато евреите не са работили. Излечив на болния, Исус каза: „Ако някой от вас магарето или волът ще падне в колодезь, не веднага ли го извади и в съботен ден?“.
Според Евангелието от Лука, глава 14, стих 1-5

Какво да не правим в църковни празници: да се измие, да плета-шие, чисти, да работи и т.н

Бог позволява да работят в божия ден, най – важното-за работа се проведе с молитва

Сред селскостопански произведения има и такива, че може да се отложи и да се намери време за посещение на храма, но и винаги ще има дела, за да изпълни след молитва.

Какво съветват духовници

Църква и духовници са лоялни към всяка работа в неделя и на светите празници. Съвременното общество беше светлина, много професии, работна дейност, която не може да бъде спряна заради божиите дни. И човек винаги ще намери в себе си сили да се откажат от приходите, които тя кърми децата си, така че като истински християнин всяка неделя да се молят в храма.

Църквата съветва да посрещат празници с молитва. И, както при всеки друг ден, не прп и се опитват да правят добро, богоугодные постъпки. А в необходимостта да се защитят работна смяна се почисти в собствения си дом или пие животни след молитва духовници нищо грешно не усматривают.

Сега се случва да има подмяна на понятията, когато забраната за работа се възприема като разрешение е мързелив. От гледна точка на християнското учение един от седемте смъртни гряха е мързел. Така че когато човек е в неделя или в светите празници не посещават храма, а прекарва деня в безделие, например пред телевизора или за выпивкой, твърдейки, че правя това все още нищо не е невъзможно, това се възприема църквата като по-голямо прегрешение.

Разбира се, празничен ден вярващ човек по-добре да прекарате със семейството си, не забравяйки при това посещение на сутринта на храма, но и избършете праха, да възлага саксия, да плувате или се измият испачканные детски панталони църквата, и в допълнение, от Бога, не е забранено.

Оценете статията:

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...