В какъв цвят да боядиса кестенява коса

By | 12.05.2018

Кестенява коса са визитната картичка на славянския тип външност. Обладательницы русых коса и близки до него нюанси, най-вероятно ще има сив или син цвят на очите, и светла кожа.

Кестенява коса са визитната картичка на славянския тип външност. Обладательницы русых коса и близки до него нюанси, най-вероятно ще има сив или син цвят на очите, и светла кожа.

Обаче, момичета, притежаващи по цветотипом външен вид често смятат, че изглеждат невзрачно и слабо, като сиви мишки и затова се опитват да променят външния си вид с помощта на боядисване на коса в по-ярки нюанси.В какъв цвят да боядиса кестенява коса

Съвети стилисти

За да избраният за оцветяване оттенък на косата подчертае вашата естествена красота, трябва да действа според типа на вашата външност. За начало, трябва да определите към кой тип се отнасяте, те са само два: студени и топли.

  1. Студен тип кожа се характеризира с това, че всички бои, с които е надарен с външния си вид, излъчва хлад, липсват мед, червени и златни нюанси. Цветът на кожата е с розово – син подтон. На такава жена не е абсолютно прекрасно облекло, грим и цвета на косата топъл оттенък.
  2. Топъл тип кожа може да се определи по золотистому (рыжеватому) оттенку на косата, цвят на очите е кафяв или зелен. Кожата е маслинено подтон, не е изключено наличието на лунички. Този тип външност подходяща бежово – кафяво и жълто – зелената цветова гама.

Обаче да се определи своя tsvetotip просто само на теория, в действителност рядко се вижда толкова ярко изразена принадлежност към една или друга температура на цвета. Често оттенък на кожата, очите и косата граничи с нейтральностью. За да се определи своя tsvetotip трябва да се провежда няколко теста.

  • Обърнете внимание на вътрешната част на реката, която дори и през лятото, остава незагоревшей, и определете какъв е цветът на вените, които се намират на локтевом мошеник. Ако вие притежавате студен типажом – виена ще синкав оттенък, а като топъл тип има виена бледо зелен цвят.
  • За следващия експеримент ще се нуждаят от добро осветление и двойка продукти (за предпочитане на веригата) от благородни метали – злато и сребро. При дневна светлина, може да имате прозорец (трябва да се отбележи, че яркото слънце нарушава цветното възприятие), като се уверите, че лицето, на добре осветени, за да прибави към него се редуват от двете вериги. Вижте, продукт, от какъв метал е по-добре хармонира с външния си вид. Ако ви в лице злато – имате топъл вид, сребро – студен.

Важно! За след боядисване не се градеше впечатление перука на главата си, да промените цвета на косата в една или друга посока може да бъде не повече от три нюанса.

Определяемся с цвят на косата

Помислете за няколко естествени нюанси, подходящи за оцветяване на русых на косата.

Кестен. Идеално място за русоволосых момичета, подчертават дълбочината на кафяви очи, ще им яркостта и изразителността. Ако боядисани в този цвят на косата даде няколко отблясъци карамел оттенък, косата ще изглежда по-гъсти и обемни.

Пепеляв . Изглежда страхотно на справедливата кожа и голубоглазых. По-подходящ за младите момичета, докато обладательниц тъмна кожа и тъмни очи той ages, придава на лицето уморен вид, и при определена светлина дава ефект седины. Този цвят е много капризна и на никой не му върви, но ако имате късмет и този на цвета си – това във всяка обстановка и при всякакво осветление вие ще бъдете просто кралицата.

Важно! За разлика от останалите нюанси на косата, пепеляв трябва да се поддържа постоянно оттеночными средства или изплакнете с отвара от лайка, след всяко измиване на косата, тъй като при вымывании, цвят отива в зелен оттенък.

Пясък. Благодарение на обрамлению на лицето от косата, боядисана в пясъчен нюанс, тя изглежда по-нежна, женствена. Цвят изглежда много естествено, и ще бъде превъзходен страхотно с многопластова изрязване на базата на каскадата. Ако можете да окрасите няколко тънки прядок лицето на тон по-светъл – ще се създаде страхотно впечатление на слънчеви отблясъци в косата си.

Карамел. Към днешна дата това е най-популярният цвят на косата и е подходящ за почти всички русоволосым красавицам независимо от цветотипа. На слънцето косата блясък на всички нюанси на злато, като придава на кожата свеж вид. За слънцето в косата е повече – върховете си струва да се боядисват в по-светъл нюанс.

Мед. Този цвят също е доста капризна. Подходящ само момичета автомобили-леки порцеланова кожа, несклонной до высыпаниям и образуването на пъпки. Хармонично изглежда с всеки цвят очи. Момичетата, които лесно се изчервявам или имат проблемную кожата, на този цвят на косата е добре да се избягват, т. к. той е само подчертават всички недостатъци, а с зачервена кожа изглежда отвратително. Устойчивостта на този цвят е достатъчно добра.

Мока. Кафе цвят, елегантно изглежда по-гладко дълги косите си. Гъвкав. Подходящ за всеки цветотипа. Оцветяване може да се извърши както в студени, така и на топло оттенке, всичко зависи от умението на стилист и вашите желания. Въпреки това, не трябва да забравяме, че студен оттенък изисква постоянно поддържане на цвят с помощта на оттеночных шампоани.

Основните видове оцветители

Аммиачные бои – добре прокрашивают косата, закраивают седину, много устойчиви. Достатъчно ниска стойност. Имат средна консистенция, добре разпределени през косата си, не текат.

Минус амонячна боя в това, че при използването тя В какъв цвят да боядиса кестенява коса достатъчно силно уврежда косата, които не подлежат на пълно възстановяване след боядисване. С помощта на ухаживающих средства може да се постигне гладкост и лекота вържете, но структурата на косъма повреден е пълна.

Безаммиачные боя. Този вид коса се различава значително въздействие върху структурата на косъма. При боядисване боята не прониква във вътрешността на косъма, се нарушава нейната структура, а палта го от всички страни окрашивающим пигмента. В салонных марки безамиачных бои са налице различни масла, които в процеса на оцветяване се грижат за косата. Косата става по-жива, цвят изглежда много естествено.

Минус – устойчивост. Боя достатъчно бързо се отмиват, цвят накърняват или след няколко процедури измиване на косата. Високата цена.

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...