Тониране побеляване на косата при жените: какво можем да нарисува седину и му придават различен оттенък, избираме подходящ тоник

By | 23.05.2018

Промяна на естествения цвят на косата, закрашивание седины, придаващи модерен оттенък шевелюре, отдавна се превърна в характеристика на програми за много жени. Бързо тонизиране седины в домашни условия. Оцветяване на коса безаммиачной боя.

Промяна на естествения цвят на косата, закрашивание седины, придаващи модерен оттенък шевелюре, отдавна се превърна в характеристика на програми за много жени. След боядисване дори и избелели, тънки кичура придобива здрав, силен и сладникав вид. Въпреки това, честото използване на агресивни химически бои разрушава структурата на косъма, може да доведе до засилен косопад, възпаление на кожата на главата. За да се избегнат такива последствия, може да се използва окрашивающие тоници за рошава коса.Как да изберете подходящо средство, като извършва тониране на белите коси, в какви цветове са подходящи, както и какви по-добре да не използвате — за всичко това-нататък в статията.

Какво е

Тониране — процедура временно подкрашивания коса с помощта на специални оттеночных козметични и природни средства. Често тези продукти се състоят не само от бои, но и съдържат полезни съставки, растителни екстракти, витамин а съединения. Това позволява изравняване на структурни щети, подправка на цвят, естествен блясък. Липсата на мощни оксиданти, алкални и други силни реактиви прави безопасна процедура.

Тониране побеляване на косата при жените: какво можем да нарисува седину и му придават различен оттенък, избираме подходящ тоник

Подбират тоник въз основа на наличния цвят на косата.

Русоволосым момичета, можете да използвате различни нюанси почти без ограничения, руса коса изглежда красиво при тонировке златисти мед нюанси. Момичета могат да използват пепеляв перлено-платина, сребристи тонове.

Съществуват няколко вида тонирующих средства:

 • Шампоани — най-нестойкий вариант, почти напълно изчезва при следващото миене на главата. Удобно да се използва за спешни оцветяване, за проба на нов оттенък, за щадящего тонизиране.
 • С изключение на шампоани, съществуват гелове, пяна, мусове, маски за оцветяването.
 • Припомни облегченного действия — по-устойчиви, съдържат помощни ухаживающие вещества, витамин добавки, балсами, хранителни масла. Те помагат на косата да изглеждате красиви и здрави, ефектът се задържа около 2-4 седмици.
 • Устойчиви форми за интензивно оцветяване могат да стоят до два месеца, един от компонентите е нежен окислител. За сметка на това не може да се каже, че това съвсем не е влияещ върху косата лекарството, обаче, в сравнение с боя за коса вредното въздействие на този продукт са минимални.

Плюсове и минуси тонизиране

Тониране побеляване на косата при жените: какво можем да нарисува седину и му придават различен оттенък, избираме подходящ тоник Плюсове:

 • в сравнение с оцветяването не се разваля тялото на косъма, тъй като не съдържа нито пероксиди, нито амоняк;
 • изгодно освежава естествения цвят рошава коса;
 • дава възможност да направите модна прическа, ярки, без да се променя основния цвят на косата, може да тонировать като цялата глава, така и на отделни направления;
 • дава възможност често да се експериментира, без да вредят на косата;
 • отмива такава боя не веднага, така че не трябва да актуализира оцветяване, как само растат корени – забележим преход рошава коса от небоядисани места за боядисани не ще;
 • може би не само однотонное петна, но и разнообразно колорирование, контрасти, оцветяване само краищата или само корените, и т.н.;
 • бързо маскиране седины без риск да навреди дори и тънка коса;
 • лош оттенък лесно да се измие, особено чрез прилагане на специални средства.

Минуси:

 • с помощта на тоници не може коренно да изсветлява тъмните кичури;
 • трае ефектът е краткотраен, трябва да се повтори за тонизиране;
 • нюанси не винаги са предвидими, може да не е напълно съответства на следната картинка на опаковката;
 • използването на тонирующих лекарства не са твърде икономично, тъй като трябва доста често да се актуализират цвят.

Бъдете внимателни! Трудно е да се предскаже какъв тон ще оцветяване точно на индивидуален цвят на косата, особено на вече боядисани по-рано направления.

Избор на тоник за коса

Тониране побеляване на косата при жените: какво можем да нарисува седину и му придават различен оттенък, избираме подходящ тоник Изборът на цвят е изключително важен за крайния резултат, особено за побеляване на косата. Първото тонизиращ се препоръчва да се направи от специалист, който ще вземе подходящия цвят с желанията на клиента.

Най-добре е на побеляване на косата си да изглежда тоници перла, пепельного, пастельного цветове. Ако седины малко след това лекарство, може да вземете няколко тон по-тъмен от естествения цвят на рошава коса. Средство скроет сива коса и ще съживи общия тон на прически.

Закупуване на средства за оцветяването сами трябва да се вгледате внимателно таблицата нюанси, добре, ако тя ще бъде с образци. На средство трябва да бъде посочено, че той е в състояние да боя седину.

Можете да използвате лекарства за неутрализиране на жълт оттенък на променен цвят на локонах (широко използван блондинка момичета). Оттенък след това средство ще бъде лесен, сребристо.

Леки меки средства седину не е боя, така че препоръчват интензивни козметични продукти.

Устни могат да бъдат избрани в зависимост от изходния цвят къдрици: ако седеющие коса са по-светли, подходящи нюанси на шоколад мляко, графит, платина руса (устни Тоник и др.). При голяма седине трябва да се държат средство не по-малко от 30 минути. Блондированные направления с сединой закрасят опушен-розови, палевые тонове, а напълно дълбока главата може да затонировать розови перли, перла, аметистовыми нюанси, опушен топаз.

Характеристики тонизиране

Цвят подбират в зависимост от интензитета и наситеността на очакваните цветове рошава коса. Не се препоръчва да се използва за тонизиране на седины синьо, синьо, лилаво и лилаво на цвят, може да се постигне лош резултат. Тези тонове могат да си позволят момиче, а възрастна жена те само подчертават възраст, недостатъците на кожата на лицето. Такъв начин ще изглеждат нелепо и грозно.

Снимки преди и след

Тониране побеляване на косата при жените: какво можем да нарисува седину и му придават различен оттенък, избираме подходящ тоник

Тониране побеляване на косата при жените: какво можем да нарисува седину и му придават различен оттенък, избираме подходящ тоник

Техника тонизиране

Трябва:

 • ръкавици;
 • гребен с редки стъпка;
 • стъклена посуда;
 • пискюл или четка за нанасяне на тоник;
 • кърпа.

Ако към продукта е приложен инструкции трябва стриктно да се придържаме към нея. Ако не, тогава стандартен ред:

 1. Измийте главата на обикновен шампоан, обработка на косата с подходящ балсам или климатик.
 2. Чиста шевелюру малко сухи, промокая кърпа. Без напълно да изсъхне.
 3. Четка или четка се нанася избрания тонирующий състав. Това трябва да е бързо, за да окраска е еднаква.
 4. Разпределете състав по цялата дължина на кичура коса.
 5. Издържат на определеното в инструкциите на времето, изплакнете под течаща вода. Да се измие средство до пълна прозрачност на водата.
 6. Ако направления на места са повредени, след тонизиране трябва да използвате балсам-климатик или маска за изтощена къдрици.
 7. За да се постигне по-наситен цвят или по-тъмен оттенък може да проведе процедура още веднъж косата си това няма да навреди.

Съвет. Не си струва да се прилага тонирующие шампоани за суха коса, тъй като те са много отстраняват бързо използване на локонах, и там, където боята наносилась на първо място, може да се окаже по-светли или по-тъмни области. Пяна гелове, мусове ,напротив, се нанасят на суха направления, ако друго не е предвидено инструкции.

Ефект на оцветяване

Тониране побеляване на косата при жените: какво можем да нарисува седину и му придават различен оттенък, избираме подходящ тоник Пази ефект в зависимост от интензивността на средства — от седмица до няколко месеца. Корекция изпълняват по необходимост (подкрашивают плевене растеж на корените или съживят вымывшийся цвят), форми за оцветяването на практика са безвредни за косата, така че да не се страхуват да развалят структурата на косата честото използване на тоници.

В заключение остава да се добави, че радикалния закрашивания седины в тъмни или ярки цветове, балсами, шампоани, пяна и други тонирующие средства не дават. Едни дават само краткосрочен ефект, други издържат по-дълго, но може би не са толкова забележими на побеляване на косата.

Въпреки това, ако прекарат малко време за експерименти, бране на подходящия цвят и марка тоник, това може да се превърне в чудесен начин да се поддържа прическата в ред, чисти и добре поддържани. Това работи и с подкрашиванием растат побеляване на корените на косата, и с тонированием косата по цялата дължина. Този метод е бърз, безопасен, неподходящ цвят лесно да се измие.

Полезни видео

Бързо тонизиране седины в домашни условия.

Оцветяване на коса безаммиачной боя.

Related Post

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си... Появата на седины в древността олицетворялось с мъдрост и жизнен опит. Времената се промениха, и притежателите на "сребро" в косите си, се опитват по-...
Как една жена да се отърве от седины в домашни усл... Сива коса – това е проблем, причинени от преждевременна загуба на коса цветовия пигмент. Стремеж към бързо да се отървем от седины е естествено желан...
Как да нарисува седину на светли косата... В живота на всяка жена рано или късно идва момент, когато в едно далеч не е красива сутрин тя открива у себе си, на главата си за първи прошарена кос...