Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

By | 12.05.2018

Доста е трудно еднозначно да се отговори на въпроса: кафяво цвят на косата – това какъв цвят? Най-често то притежателите на отнасят към тъмно блондинам, въпреки че това не е съвсем вярно, тъй като кафяво може да бъде и много тъмен, почти каштановым.

В нашата страна, както и в много страни на Европа натурален кафяво цвят на косата е най – често срещаният. Той може да бъде както много светъл, така и достатъчно тъмно, а в палитрата на бои той заема място между блондином и шатеном.

Благодарение на мода в натуральность, кафяво днес в тенденция. Тя е доста капризна и прихотлив, отива далеч не всички жени, но огромен брой нюанси ви позволява да вземете „си“ тон.

Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

Този цвят много нюанси

Нюанси кафяв цвят

Доста е трудно еднозначно да се отговори на въпроса: кафяво цвят на косата – това какъв цвят? Най-често то притежателите на отнасят към тъмно блондинам, въпреки че това не е съвсем вярно, тъй като кафяво може да бъде и много тъмен, почти каштановым.

Основните нюанси

Ако не се говори за множество възможни варианти на този цвят, може да го разграничат три основни нюанса: светъл, среден и тъмен.

 • Светло кафяво – това вече не е блондин, той е малко по-тъмен. На слънце такива къдрици стават пепеляв блясък, и на тъмно изглеждат по-тъмен, отколкото е в действителност.
 • Средно-кафяво – най-разпространеният естествен цвят. Често той е невыразительным, блеклым, така че момичета с русым цвят на косата често прибягват до техните боядисване, тонированию и други тактики, за да им вид по-ярка.
 • Тъмно кафяво може да има много нюанси, както топли, така и студени. В мрака на такава коса може да изглежда съвсем черни.

Модни цветове

Всички нюанси кафяв цвят на косата е трудно да се опише – природата не поскупилась на боя, така и на изкуствени оцветители позволяват да прикачите шевелюре най-различни цветови нюанси.

Изброени някои от най-популярните и модерни.

 • Пепеляв кафяво може да бъде и светло, и е достатъчно тъмно . Студена сянка, и тя идва не за всички. Хармонично само той съчетава със светла кожа и сиви или сини очи.
Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

Пепеляв оттенък отива момичета студено цветотипа

 • Седеф кафяво цвят на косата – още един студен оттенък . В природата той не отговаря, а се постига диамантена блясък, който дава ефект седеф, с помощта на изкуствени оцветители.
Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

Блясък и сияние

 • Медно-кафяво – тъмно-червен със студен оттенък . Такова рядко в природата комбинация от студени и топли тонове стана много популярна в наши дни.
Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

Косата модели за фото – медно-кафяво

 • Шоколадово-кафяво . Най-тъмен от цялата палитра. Боя такъв тон носи името на една мразовита кестеняв или черен шоколад. Комбинация от шоколад със студени русыми нотки много ефектно и привлича вниманието към себе си.
Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

Светли отблясъци придават прическа яркост и жизненост

Моля, обърнете внимание. Кестенява коса изглежда по-интересно, стилно и свежа, ако се прилага към тях различни видове мелирования или колорирования.

Характеристики на оцветяване в кафяво на цвят и грижа за косата

Преди да вземе решение перекраситься в една от тези модни тонове, вижте на кого е подходящ този цвят. Тя е присъща предимно студеният сребрист блясък, който отива на жените цветотипа на Зимата или Лятото. Пролетта и есента момичета трябва особено внимателно да изберете нюанс, разреждане топли цветове.

Важно. Ако вашият естествен цвят на косата е далеч от избрания цвят на веждите за русых на косата също трябва да се промени, за да се запази хармонията начин.

Как да боядисате косата в цвят кафяво

Ако вашият естествен цвят на тъмен или има „топла“ пигментация, да се направи това няма да е лесно. Както и на тези, които шевелюра е предварително оцветени в други цветове. Просто да си купите боя желания тон и да си я на главата си, като се спазват препоръките на производителя, ще бъде недостатъчно.

Не само това, резултатът може да не е само разочаровам, а да доведе в ужас. Например, тъмни къдрици, след като за оцветяване често придобиват зеленикаво отлив. Така че, преди да е черен на цвят коса да кафяво, те трябва да потъмнява, а ако те са били оцветени, а след това изложи смывке.

Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

Промяната на цвета на косата, след процедура смывки

Моля, обърнете внимание. Смывка се провежда курс от няколко процедури, броят на които зависи от първоначалния цвят. Ако е червено, само две-три смывок, ако черно – ги може да отнеме до десет.

Можете да направите по-лесно: да се прилага френското мелирование с помощта на боя със студен блясък. Това ще направи косата си визуално по-леки и по-близо до добре дошъл оттенку.

Като цяло в такива сложни случаи е по-добре не терена за оцветяване със собствените си ръце, а да се консултирате със специалист. Той ще се постигне необходимия резултат ще се съобразят не само основен цвят на косата, но и на техния вид и състояние в момента на оцветяване.

Професионални майстори често се използват за този микстоны, които неутрализират естествени топли пигменти. Например, лилаво микстон ще неутрализира жълтия оттенък, а зелено – гасят червеникав.

По-лесно само обладательницам светли на косата със студен оттенък. Те могат смело да се използват подходящи бои. Най – важното- инструкция на производителя относно пропорциите на смесване на съставките и време на експозиция трябва да се спазват стриктно.

Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

Блондинки-лесно да стане русалкой, шатенкой или дори брюнетка

Ако искате да само малко изсветлява естествения си кафяво на цвят, опитайте се след всяко измиване изплакнете главата екстракт от лайка, градински чай или вода с добавка на лимонов сок. Тези естествени средства не оказват вредно въздействие върху структурата на косата и кожата на главата.

Как да се грижим за боядисани коси

Често и естествен кафяво, и изкуствено придобити бързо накърняват или да загуби своята яркост и наситеност, или изгори след слънцето, или постепенно се отмива от косата. Най-често това се случва с тъмни локонами, тъй като средство за тонизиране не проникват в структурата на косъма , а обволакивают му отвън, и защото лесно се отмива.

Какво можете да направите, за да запазите красивия нюанс?

 • Редовно по време на или след измиване на главата се насладите на тонирующими средства – шампоани или с климатик;
 • Използвайте специални цветосохраняющими бальзамами и шампоани;
 • Изпълни ламиниране след боядисване. Тази процедура палта косата с тънък защитен филм, затваряне на везните и не позволява на боята да се измие;
Кафяво цвят на косата (44 снимката), негови нюанси и особености

След ламиниране шевелюра и изглеждат по-здрави

Важно! Ламиниране може да се направи не по-рано от две седмици след боядисване.

 • Се използва за боядисване само качествени професионални състави. Цената на една такава боя по-горе, но и цвета се запазва много по-дълго.

Някои проблеми могат да възникнат при повторен растеж на леторастите на косата, когато техните корени се различават по колору от основните. За боядисване трябва да се прилага една и съща боя, за да тона съвпадат.

Много е важно да се осигури добра грижа предварително осветленным локонам, тъй като процедурата за промяна на цвета или смывки много отслабват косата , правят суха и скучна. След боядисване е задължително пролечите ги курс хранителни и укрепване на маски.

За това, винаги да изглеждате ярко и стилно, трябва да се мисли и за това, какъв грим и какъв цвят дрехи, подходящи за русым на косата. По-скоро, за да ги оттенку, цвета на очите и кожата. Възползвайте се от помощта на стилист, за да изберете за себе си най-подходящата цветова гама.

Заключение

Доскоро буквално всички „русалка“ се опитаха да се отървете от родния си тон, като се има предвид твърде банално и безинтересно. Но има много хора, някой е кафяво на цвят на косата, още повече, че има огромно количество тонове и нюанси, както в модата все по-твърда състои естествеността и натуральность.

Достатъчно е да гледате видео в тази статия, за да сте сигурни, че такъв цвят, ако е правилно избран, може да скрие дефектите на кожата и да направи една жена визуално по-млади. Нищо чудно, че го избират много известни актриси и топ модели.

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...