Ламиниране на косата след боядисване и обратното: може ли да се направи една процедура след друга и ако да, колко?

By | 03.04.2018

За да имате безупречен външен вид, както грижа за шевелюрой доставят истинско удоволствие, трябва да знаете как правилно да ламиниране и боядисване на коса, както и. Кога е най-добре боядисване: преди или след? Възможно ли е да проведе една процедура веднага след друга?

Ламиниране на косата след боядисване и обратното: може ли да се направи една процедура след друга и ако да, колко?

Съществува огромно разнообразие от процедури за коса, които всяка година се предоставят на потребителите.

За да имате безупречен външен вид, както грижа за шевелюрой доставят истинско удоволствие, трябва да знаете как правилно да ламиниране и боядисване на коса, както и възможно ли е да проведе една процедура след друг.

Какви средства да се предпочитат и какво не трябва да бъдат в състава им, има ли тонировать направления, как да бъде, ако използва къна — отговор на тези и други въпроси нататък.

Кога е най-добре боядисване: преди или след?

За да подреди в последователност на процесите, трябва ясно да се разбере, какво е ламиниране. Ламиниране на косата е процес на нанасяне върху косата професионални козметични продукти, които създава на локонах защитен филм.

За това по повърхността на косата се разпределя равномерно маската, се оставя за 20-30 минути. Всеки косъм обгръща дишаща липидно-кератиновой филм, в състава на която са включени компоненти от растителен произход. В резултат на това, косата равномерно сгъсти 20-25%, превръщайки се в обширната и гладка. В резултат косата става гладка, равна, блестяща.

Ламиниране на косата след боядисване и обратното: може ли да се направи една процедура след друга и ако да, колко? Цветни ламиниране на косата е значително удължава живота на цветовете , повече от 2 пъти, тъй като защитно фолио не позволява да се измие цвят, постепенно обуздае неизбежен процес на промиване на пигменти. Цвят, при това ще остане богат, което ще увеличи времето до следващото боядисване.

Не си струва да купуват евтини лекарства в магазините и да ги използваме в домашни условия. Ламиниране – процес не е лесен и е най-добре в този случай да се доверите на професионалисти. За тази процедура е най-добре да посетите един добър козметичен салон, където капитана, за да може да предложи средство за ламиниране с добър състав на доказани марки.

Възможно ли е да проведе една процедура веднага след друга?

Колко може да боядисват косата след ламиниране и допустимо ли е това изобщо? Нашият отговор е – еднозначно не! Защото в този случай боята ще падне не върху косата, а на защитен филм и желания ефект няма да се получи. Така че, за постигане на максимален резултат с двете процедури за оцветяване трябва да се правят само до нанасяне на защитни състава на ламиниране.

Какви средства да се предпочитат и какво не трябва да бъдат в състава им?

Съществува огромен брой световни марки бои за коса. Предпочитание към определена марка – това е личен избор. Най-добрата боя за растителността на главата си – онази, която не вреди на нея и на здравето като цяло , така че много хора се спират своя избор на продукти от натурални съставки, обогатен с витаминни комплекси.

Важно! Продуктите не трябва да съдържат амоняк и с водороден пероксид. Това ще позволи да се запази здравето на прически и безопасно за бременни и кърмещи гърдите на жените.

Специалистите дават предпочитание на следните производители :

 • Selective Professional.
 • L ‘ Oreal Professional.
 • Matrix.
 • Igora от Schwarzkopf.
 • Estel.

Допустимо ли тонировать направления?

Ламиниране на косата след боядисване и обратното: може ли да се направи една процедура след друга и ако да, колко? Тониране прически – това е метод на оцветяване, при който боите се фиксират на повърхността на косъмчета и не нарушава неговата структура. Най-добре е тонировать направления след нанасяне на безцветна филм тониками, които не съдържат амоняк и водороден прекис, истончающих и нарушават прическа отвътре.

Оцветяване на къдрици с къна след нанасяне върху тях защитно фолио също не създава проблеми . Единственият минус на тази процедура – непродолжительны ефект, тъй като боята не прониква в структурата на косъма и отмива за кратко време.

Защита след промяната на цветовете

Видове колорирования

Промяна на цветове и тонове на космения покривка, чрез въздействието си върху него багрилни вещества, съдържащи се в бои за коса е оцветяването. Оцветител, прониква в структурата на косъма, променя го колор.

Има много видове оцветяване на :

 1. однотонное;
 2. традиционното мелирование;
 3. за разлика мелированое;
 4. графични направления;
 5. „американски цвят“;
 6. „мъжете предпочитат блондинки“.

Видове форми

Ламинированием е нанасяне на косата е специален състав, съдържащ протеин и витаминен комплекс, както и овлажняващи съставки, които образуват филм и предпазва прическата от въздействието на негативните фактори. При това възстановява структурата на направления, а защитно фолио им придава блясък, обем и твърдост.

Специалисти изпълняват следните видове на тази процедура :

 • цветно (ионовое) или прозрачно;
 • наносимое студена или гореща начин;
 • традиционно или био.

Ламиниране могат да бъдат плодов, маслена, с отвара от билки или универсални.

Общи препоръки

Ламиниране на косата след боядисване и обратното: може ли да се направи една процедура след друга и ако да, колко? Оцветяване се извършва най-добре до нанасяне на специален състав . Защитно фолио, създадени в резултат на тази процедура, твърдо запазва изкуствен пигмент вътре в косъма и не му позволява да се измие, подобрява цветовата гама, получена при боядисване, а също така поддържа устойчивостта на сянката на много по-дълго.

Средно може да се каже, че цветът на косата се запазва 5-6 седмици, вместо обичайните три. Ефект на здравословни и буйни направления значително се засилва за продължително време.

Колко трябва да чакаме?

Процедура на нанасяне на защитно фолио може да се извърши веднага след боядисване, изсветляване и балаяжа. Единственое, че трябва да се изчака – това е фиксиране на оцветяване вещества, за да тонът на косата не се променя. С помощта на съвременни бои не е нужно много време за постигането на устойчив цвят и оттенък.

Как да бъде, ако използва къна?

Нанесете ламинирующий състава на прическата, светеща с къна не се препоръчва , защото тя не прониква във вътрешността на косъма и да промените неговия цвят и структура. При това косата може да спутываться и да станат крехки.

Помощ! По-добре да се извърши тази процедура след отстраняване на къна маслената маска, за да изчака, когато боята ще дойде по естествен начин или да се възползват от интензивни бальзамами-ополаскивателями.

Ламиниране – чудесен начин за грижа за косата, която може да се извършва и в домашни условия. При спазване на всички препоръки, ламиниране на коса, увеличава обема, подобрява цвета и блясък, запазва здравето и придава особен шик прическа, възстановява я след агресивни действия, но и за провеждане на тази процедура все пак, струва си да се доверите на професионалисти.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...