Възможно ли е за бременни, за боядисване на коса с къна?

By | 03.04.2018

Къна в периода на бременността: наистина ли е толкова безвреден прилагането й? Този природен продукт се смята за един от най-безопасните в козметика, но дали може да се използва от бременни, за да боядисват косата си?

Хну се отнасят до природен красителю, който е направен от листата на лавсонии чрез изсушаване. От древни времена този прах в страните на Изток се използва като лечебен инструмент за съкращения и рани. Той има антисептично и почистващ свойства. Освен това, много често жените използват хну при грижа за тялото и косата, те са много обичаше боядисване тези прах косата, нанесете татуаж. Този природен продукт се смята за един от най-безопасните в козметика, но дали може да се използва от бременни, за да боядисват косата си?

Всяка бъдеща майка иска да бъде красива винаги, така че с идването на бременността тя търси начини да бъде такава, без да се застрашава бъдещето на детето. Така че, хну много често се използват за първи път в живота си, за боядисване на коса точно в период, в света на детето, тъй като тя се счита за безвреден натурален боя.

Възможно ли е за бременни, за боядисване на коса с къна?

Хена и бременност

Въз основа на това, че хена е естествен продукт, много лекари и фризьори позволяват използването му от бременни. Боядисване на кичури на тази боя могат да бъдат почти всички жени „в положение“. Но, както и по всички въпроси, свързани с бременността не са единодушни по този въпрос. Има и специалисти, е „старото училище“, за които прилагането на различни цветове за жени „в положение“, включително и на този естествен оцветител е недопустимо, но нищо това не е особено основават своите регионални централи.Ако използвате този инструмент правилно, то може не само да се боядисват косата си, но и за засилване и подобряване на тяхното хранене.

В период от света на детето в организма на жената са различни процеси, по-нови работи на хормонална система. Така че органи/система могат да се настройват, малко за друг процес на работа и това може да повлияе отрицателно върху състоянието на косата, ноктите, кожата. Не винаги, но гинеколози не изключват това. Всичко зависи от индивидуалните особености на жената. В този случай къна може да се превърне в своеобразна „пръчка-выручалочкой“ за бременни, с помощта на която той ще подобри състоянието на косата си, а при боядисване на косата, премахване сива коса и придава им блясък. Боядисването на косата е тази боя е достатъчно просто.С нея може да придаде на косата блясък и плътност.

Бременни само може да мине в полза на прилагането на разумни граници на къна.

Танини и етерични масла, които съдържа прах лавсонии (от него се приготвя хну) са в състояние не само просто боядисване на косата е на главата, но и:

  • подхранва кожата на главата и корените на косата;
  • спаивать люспи;
  • отстраняване на напречното сечение на косата;
  • придават устойчив нюанс;
  • придават блясък,еластичност на косата.

Повечето специалисти са на мнение, че тази естествена боя не е в състояние да нанесе вреда нито на бъдещата майка, нейните нероденото си дете, така че може и трябва да се използва от бременни. С помощта на къна може да даде на косата различни нюанси: може да се получи както светла, така и тъмна сянка, но преобладаващ цвят все пак е червен тон. Боядисването на косата може да бъде с прилагането на басмы — друг естествен оцветител за получаване на по-дълбок цвят.

В някои случаи е възможна алергична реакция към хну (много малко вероятно, но си струва да се знае), така че е бременна, преди да се боядисват с къна, се препоръчва да се алергична проба на нея.

В периода на бременността специалистите препоръчват да използвате тази естествена боя за коса не по-често от веднъж на месец/два, тъй като има вероятност изсъхнат кожата на главата. В период на изчакване на нова боядисване — бременна можете да използвате тоник.

Препоръки за използване на къна в период от света на детето

Тъй като с къна се разрешава да се ползват в периода на бременност, това трябва да знаете как правилно да го правя. Боядисване на коса включва в себе си няколко етапа:

  • обучение (подготовка за боядисване на коса и приготвяне на смес от къна);
  • основен (самият процес на боядисване);
  • последния (смывание бои и продукти за коса);

При подготовката за боядисване на коса с къна, трябва добре измийте главата и подсушете го с кърпа, можете да се възползвате от сешоар. Мазнини/кал при немити косата може да се превърне в пречка за оцветяване направления.

След като косата подготвени за нанасяне на природен оцветител – трябва да се приготвя се смес от къна. За тази цел се изисква само да разкрие една торба, прах се изсипва в малък съд, за предпочитане, от пластмаси. След това се изсипва в малко хладка вода, но не вряла вода. След което сместа се разбърква до изчезване на бучки. Трябва да се получи консистенция на сметана. Този разтвор трябва да престои около три-четири минути, след което тя е готова за употреба.

Докато се влива смес от къна трябва да приготвят инвентара за боядисване: пакет или шапка, четка за коса-гребен, ръкавици, стара кърпа или кърпа. Да се носят на ръцете си ръкавици, и да се пристъпи към боядисване. По-добре ако ще го направи специалист или някой от „домашни“.

Хну трябва да се прилага много бързо, така че тя не успя да се успокои, тъй като тя може да загубят своите багрилни свойства. Я причиняват от тила, се движат към върха, а в ареста обагрени шейную област, лобную и височную част. След нанасяне на разтвор на косата се събират в „пакет“ и се крият под шапка или пакет.

Време за намиране на косата на бременната къна зависи от желания резултат, в зависимост от това, какъв цвят е тя желае да получи. След боядисване къна се изплакват с топла вода, а косата просушиваются по никакъв начин.

Бременността е много време, така че бъдете неподражаемы, а къна ви помогне!

 

Автор – Кристина Федишина

Това ще бъде интересно

4 005 views

Оценка материал

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...