Възможно ли е да подстригват бременни: мнения на лекари и фризьори

By | 03.04.2018

Възможно ли е да подстригват бременни: "за" и "против" процедурата. Мнения на лекари, фризьори, поличби и стари суеверия. Защо същото не може прическа по време на бременност? На този въпрос отговори все пак има.

Възможно ли е да подстригват бременни: мнения на лекари и фризьори

Маса задръжки, цял списък от норми на поведение, съвети и препоръки да се налива от близки и не толкова близки хора… Това е познато на всяка жена, някога ждавшей на детето. По време на бременността всички чувства обострены, се добавя постоянно се тревожи за новия състояние и живота на бебето, така че дори и такъв прост въпрос, възможно ли е момиче прическа по време на бременност, изисква подробен отговор.

Становище на лекар

Няма ограничения за прическам и им дължина от страна на професионалисти няма. Няма нито възможност или научни доказателства, които биха отговорили на въпроса, каква опасност посещение на фризьорски салон на бъдещата майка.

Освен това, в полза на добрата прическа следните аргументи:

  • В периода на бременност се появяват пъпки, подуване, петна, които се отразяват на външния вид на жената и да я направи по-малко привлекателни. Навреме состриженные цъфтежите на косата придават добре поддържан и чист поглед, пълни с увереност.
  • Посещение на салон за красота винаги доволен от жена. По време на бременност извинение за подобряване на вашия външен вид повдига настроението и може да се счита за профилактика на депресията.
  • Публикуваните снимки на известни жени по време на бременността, показват, че те не са твърде подобри на знаците. Им прически, както винаги, е смайващо качество и майсторство на изпълнението.
  • По време на бременността се променя структурата на косъма, те стават гъсти, растат бързо. Причината се счита за специален хормон, който стимулира космения покривка и подобрява растежа му. След раждането спира отделянето на хормон, и жена губи косата си, докато не се възстанови състоянието си от преди бременността. С оглед на тези характеристики къса прическа може да се счита за най-удобна прическа.

Мнение на фризьор:

Някои фризьори са забелязали, че тези жени, които постоянно стриглись по време на бременност, да губят по-малко коса в периода след раждането. Така че от тази гледна точка, промяна на прическа по време на бременност е възможно и дори е полезно.

Суеверия и поличби

Защо същото не може прическа по време на бременност? На този въпрос отговори все пак има.

Като за начало – какво казват суеверия и поличби:

  • Честото косене на косата може да промени пола на детето. Тя се съкрати детородный орган на момчето и ще доведе до раждането на дъщеря си.
  • Прическа оказва влияние за срока на живот на нероденото дете, той го намалява.
  • Прическа може да бъде причина за спонтанен аборт.

За тези страховити предрассудках на бременна жена, по-добре да не четат. И ако беше прочела, колкото е възможно по-бързо се опита да забрави. Въпреки това, жена, която предстоят съдбоносни постъпки и събития, е трудно да се абстрахирам от данни ще и не ги взема под внимание.

Възможно ли е да подстригват бременни: мнения на лекари и фризьори

Вековни традиции

Отдавна красотата на една жена е измерена дължина я плюе. Остригали косата, за да позор жена. Съкрати дължина, а още повече да къса подстрижка е не може да бъде – това е непозволительное дейност. И това не е тенденция или мода изискване един исторически период. Необходимостта да имат дълги плитки е постоянно искане всяко време.

Дълга коса, но все още заплетенные в плитки, се считат за най женско достойнство и атрибут, дори украшение ги владелицы.

Още една малка подробност трябва да си спомня. В наше време една жена да посетите църква с непокрита глава. Това се случва на фона на напълно лоялен връзка с мъжки прическам, характер, изпълнението на които никой не се регулира. Защо такова внимание се отделя на ума женски прически и дължина на косата?

Причините за суеверия

Женска коса се считат за олицетворение на женската сила и мъдрост. Состригать косата си е възможно само след изпълнение на определени ритуали и в специални дни.

Възможно ли е да подстригват бременни: мнения на лекари и фризьори

Освен това, трябвало да се вземат мерки, които експулсиран да попадне направления в чужди ръце, способни да задържите щети.

Отдавна вярват, че загубата на косата води до заболяване или дори до смърт. В лицето на такива вярвания изисквания към бременната е възкръснал, става дума вече за здравето на бъдещите поколения и продължаване на рода. Бъдещите майки са били длъжни да запазим косата си.

Има още една от версиите е толкова щадящо отношение към дължината на косата на жените. Те помогнаха да задържат топлината и могат да бъдат в каменната ера използвани за отопление на младата майка и бебето. В днешно време в подобни действия никой не е забелязал, но като една от теориите за тази версия има право да съществува.

Езотерични гледна точка

Няколко думи в защита на тази теория. Всяка жена, като се започне нов етап от живота си, стреми се да се направи нова прическа или да промените цвета на косата. Езотерични смята, че зад това е интуитивно усещане на силата на косата на жените. Точно така, разчитайки на интуицията си, децата почти винаги се рисуват майка си с дълга коса, дори и в случай, когато при майка ми къса прическа.

Възможно ли е да подстригват бременни: мнения на лекари и фризьори

Според езотерични теории, косата се считат от някои антени, чрез които се осъществява връзката на човека с космоса и грим на лицето космическа енергия. Така че всички промени, които човек произвежда с дължина или цвят прически, определят неговата съдба, оказват влияние върху по-нататъшното живот.

Винаги сложни познания предписывали остричь косата, за да се отървете от тежки психически преживявания.

От тази гледна точка постриг в монахините означава духовно прераждането и началото на новия живот, който коренно се различава от предишната.

Старинни ритуали

Предразсъдъци, които говорят за силата, която имат косата:

  • Дълго и задълбочено разресването на косата премахва негативна енергия и отпуска.
  • При косенето на женски проблеми загоняются вътре.
  • Не носете прическа от насипни коса. В този случай, една жена разбрасывается своята жизненост и губи част от нея. От тази гледна точка коса, събрана в кок или опашка, покрита с шал, сберегают енергия не само жените, но и на целия вид.

Възможно ли е да подстригват бременни: мнения на лекари и фризьори

Въз основа на тези ритуали, смята се, че по време на Киев първенци важно за врагове е лиши съпруга на княз такава красота, тъй като женската коса. Това би могло да донесе на княжеския род проблеми и неволи, да доведе до неговото прекратяване.

Ако разчитате на езотерични възгледи, отрежете косата по време на бременност – нещастно решение, което може да отнеме бъдещето на детето вековни подкрепа.

Традиция Изток

При бременни жени Китай традиции и поличби няколко други. Бременната трябва да состричь дълга коса, веднага след като се убедил в своята интересна позиция.

По теория, суеверия и знания, които говорят за това, че еднозначен мнения няма. Най-разумно ще бъде да се запознаете с всички виждания на този проблем и да вземе решение, отрежете ли косата си, от себе си, водени от здравия разум и собствен опит в живота.

Възможно ли е да подстригват бременни: мнения на лекари и фризьори

Вземането на решение, трябва да се вземат предвид от съществено изисквания: косата трябва да бъдат винаги чисти, расчесанными. Интересно положение – няма причина да спрем да се грижим за себе си.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...