Възможно ли е боядисване на главата на кърмещи майка

By | 03.04.2018

Ефект на боята за коса върху тялото на раждането за майката и бебето. Противниците на боядисване на коса при кърменето се придържат към мнението, че боя за коса. Прочетете за това в нашата статия. Възможно ли е да боядисвам косата кърмещи майка си с къна.

"Кърмеща майка

Възможно ли е да боядисвам косата при кърменето?

Много бременни, които всички девет месеца чували хиляди забрани, си мислят, че след раждането, те ще могат да си позволят всичко. Въпреки това при кърмени брой списък на забранените неща, напротив, увеличава се. Но една жена, независимо от факта, че почти всички от неговото време е посветено на грижите за детето си, иска да изглеждате добре. Разбира се, това не допринасят за плевене растеж на корените крашеных коса, които ви карат да се чувстват наскоро направени мамочек липса в себе си.

За много представители на нежния пол боядисване на коса е задължителен елемент грижи за себе си. Така че жените се интересуват дали е възможно да комбинирате кърменето и боядисване на коса и как тази процедура може да се отрази на бебето.

Ефект на боята за коса върху тялото на раждането за майката и бебето

Противниците на боядисване на коса при кърменето се придържат към мнението, че боя за коса принадлежат към продуктите на химическата промишленост, и следователно съдържат вредни химикали. Тяхната гледна точка е била потвърдена от много изследвания. Боя наистина съдържа в себе си вредни химикали: токсини, синтетични вещества. Когато влезем в кожата на главата, те се абсорбират в кръвта, а чрез кръвта, попадат в майчиното мляко.Навреди на боя за коса се дължи и на факта, че съдържащият се в повечето оцветители амоняк и някои други летливи вещества проникват в белите дробове незабавно, откъдето се случва да попадне в кръвта и съответно в майчиното мляко. В допълнение, проучвания показват, че честото боядисване при кърменето има канцерогенен ефект, не само майка, но и на бебето. И всички тези химични вещества са опасни за грудничка възможни алергични реакции.

Много жени може да се каже, че при опита им боядисване на коса няма последствия за детето не се наблюдава. Но в края на краищата, всяка мама на своето дете желае да се сведе до минимум вредата, причинена на различни фактори, и от боя включително. Но как при това да изглежда добре поддържан и се чувстват спокойни?

Като боядисването на косата при хранене грудничка?

Раждането на майка ми, е напълно възможно да доведе косата си в ред с най-малко последствия за бебето, придържайки се към следните препоръки:

 • производство на промяната на цвета на косата е възможно с помощта на тонирующих и оттеночных средства – шампоани и балсами, в състава на които влизат съхраняващи оцветители. Те не се абсорбират от кожата на главата и да не се озове в майчиното мляко;
 • отдавна е известна сигурност и ползи боядисване на коса с къна и басмой. Тези бои са изработени от листата и цветовете на растенията. Танини и етерични масла, включени в тези естествени бои, укрепване на косата, стимулират растежа им, придават блясък и шелковитость. Затова къна и басма са подходящи за боядисване на изтощена коса след бременност;
 • лесен осветляющий ефект дават изплакване отвара от лайка;
 • ако сте решили да боядисват косата, боя, че това не е стиснат и закупете качествена и щадящую. В това време се появи продукти, не съдържащи амоняк;
 • при кърменето на косата може да се оцвети по този начин, така че боя не наносилась на кожата на главата. През косата вещества, които не попадат към космените фоликули и съответно в кръвта. Тази тактика е възможна при мелировании и колорировании. По време на тези процедури боя се нанася, заминаващи от кожата 5-7 мм. Обаче да изпълни тази техника за оцветяване могат само професионалисти, защото боята се нанася под определен ъгъл, благодарение на което небоядисани корени съвсем не се вижда;
 • оцветяване се извършва най-добре във фризьорския салон или в добре проветрено място, и това по никакъв начин не у дома. А след салонной процедура струва една разходка;
 • за да избегнат риска и да бъде спокойна, кърмещи майка може да сцедить мляко, а на детето се даде смес.

Желаем кърмещи майки винаги да изглежда перфектно, както и техните деца да бъдат здрави!

Оцветяване на косата при кърменето

Една жена-майка, жена, кърмеща бебето си със собствено мляко – това е добре. Но често след раждането и първите седмици след раждането на бебето външен вид на млада майка се променя не в добрия смисъл. Небрежен прическа, сантиментален цвят на косата, а понякога и сива нишка не се добавят привлекателност. Възможно ли е да боядисвам косата при кърменето, без да вредят на детето? Позволяват ли лекари, за боядисване на косата при майчиното хранене? Тези въпроси вълнуват повечето кърмещи майки.Възможно ли е боядисване на главата на кърмещи майка

Вреди и ползи

Може много да се говори за това, колко е вредно да се умира за човешкия организъм. Всъщност наистина вредни съставки в боята за коса само два: амоняк и с водороден пероксид. Ако ги изключите, оцветяване при кърменето става почти безвредной. Но и устойчивостта на оцветяването при това се намалява.

Ниско съдържание или липсата на амоняк може да се похвали полуперманентные боя, оттеночные балсами и шампоани, мус. Може да се боядисват косата и натурални багрила: с къна, басмой, лайка. Те са в благоприятно факта, че не съдържат изкуствени химични съединения.

Ако говорим за устойчиви бои, а след това тяхното негативно влияние се проявява двойствено:

 • Остър мирис, който прониква през белите дробове в кръвта;
 • Въздействие върху кожата на главата и на косата компоненти боя.

Ползите за боядисване на коса за здраве на жените е очевидна. Една млада майка се става по-уверена в себе си, да престане да се съмнява в своята привлекателност.

Съвременните бои съдържат и много полезни вещества. В тях има витамини, натурални масла, които положително влияят на косата и на кожата на главата. Те могат да се ползват и обладательницам слаба и тънка коса. С тяхна помощ укрепва космените луковици, се увеличава скоростта на кръвообращението в кожата на главата. Боядисаната коса стават по-силни, по-малка почивка, по-малко податливи на разделяне на връхчетата.

Въздействие върху косата и кожата на главата

Жена, кърмеща гърди, на първо място се мисли за това, не боли ли боя на детето. В майчиното мляко засягат всички продукти, попадащи в организма на мама. Затова е обяснимо вълнение.

Разбира се, боята е в малки количества прониква в организма на майката чрез кожата на главата. Но лекарите смятат, че проникването на вредни компоненти боя не може да се отрази значително върху състоянието на кърмещи жени. Токсините достатъчно малко, те не попадат в кръвта и не се променят състава на кърмата. Рискът ще стане още по-малко, ако при кърменето се насладите на безопасни бои, които не съдържат амоняк. Те покриват само повърхността на косъма и не проникват в дълбоките слоеве на кожата.

Специалистите съветват кърмещи да се насладите начини на оцветяване, по време на която контакт с кожата на главата липсва. Това мелирование кичури или колорирование. Самостоятелно извършване на тези процедури ще се провали, но може да отидете в салон. В домашни условия може нежно да се нанесе и на обикновена боя, заминаващи малко от корените и да не се допуска попадане компоненти на боя върху кожата.Възможно ли е боядисване на главата на кърмещи майка

Вредата от мирис

Тази опасност е миризмата. При отглеждане на състава и при нанасяне на боята върху косата се образуват двойки, които съдържат вредни съставки. Жената е принудена да вдишват заедно с въздуха.

Вреда, подобен на този, носи вдишване на дим строителството бои, лакове и отровни вещества. Това определено е вредно. Отношение проникват в белите дробове кърмещи майки и през кръвта – в майчиното мляко.

Обаче и това вредно въздействие може да се намали значително. За това, трябва да се боядисват косата колкото е възможно по-рядко и не забравяйте за предпазните мерки:

 • Не се хранят бебето веднага след боядисване, но млякото сцедить и се изсипва;
 • Хранене на детето сцеженным още преди началото на оцветяване на кърма;
 • Боядисване на коса само в просторни, добре проветрено място;
 • След боядисване прекарват времето си на открито, най-добре в парка или в гората, за да се насити на белите дробове, кръвта и млякото на кислород.

Невидима опасност

Жените често забравят за това, че боята е силен алерген. Ако преди бременността алергия нито веднъж не се наблюдава, това още не означава, че след раждане и при формула хранене също я няма. В този период значително се променя хормоналният фон, което води до различни изненади.

Могат да се появят алергични реакции дори на продукти, които са били използвани по-рано без последствия. Така тестване на боя от алергия, която повечето жени не отчита в обичайните условия, на майки, кърмещи, непременно трябва да извърши. Освен това не бива да се пропускат и в случай на прилагане на позната боя, вече е използвана по-рано.

Неочаквано за медицински сестри, може да стане и цвета след боядисване. Причина за нежелан оттенък – изменившийся нивото на хормоните.

Възможно ли е да боядисвам косата раждането на майка ми? Ако една жена добре се чувства и без това, ако тя е тиха, изглежда добре и емоционално уравновешена, смяна на цвят на косата не е задължително.

Но ако неясен цвят на косата причинява депресия, а мъжът престава да се обърне внимание на бледи усталую жена, боядисване на коса е просто задължително. Между възможните опасности при смяна на цвета на косата и накапливающимися отрицателни емоции все пак изберете оцветяване. Още повече, че при изпълнение на всички правила навреди на тази процедура може да се сведе до минимум.

Възможно ли е да боядисвам косата раждането на майка ми и колко са вредни оцветители?

Изглежда, че след раждането може най-накрая да отпочинете и да забравят за безкрайните запретах и предостережениях. Но това е само илюзия. След раждането на детето, преди една жена да възникнат нови въпроси. Трябва да внимавате за вашата диета, фигура, дрехи. А възможно ли е да боядисвам косата раждането на майка ми? Все още не съществува единно мнение по този въпрос. Нека се опитаме заедно да разбера защо „не“ или „може“.

За опасностите от боя за коса

Това, че химическите бои са вредни изобщо за жени на всяка възраст и във всяка позиция, това е ясно и безспорно. Въпреки че съвременната индустрия предлага и екологично чисти бои, които нанесе минимални вреди на косата. Но това, съжалявам, нещо лично на всяка жена. Красотата, както е известно, изисква жертви. Друг въпрос е, боли ли оцветяване на коса на майка здравето на детето.

Една жена трябва първо много добре си помисли, преди да реши в тази процедура и в периода на кърмене.

Първо, не може да предотвратите появата на боя върху кожата воалите, които много бързо се абсорбират всички включени в тях вещества. Попаднал в кръвта, химикали за кратко време смешаются с кърма. И заедно с този продукт те със сигурност ще се окажат и в детския организъм. Под заплаха на първо място попада на стомашно-чревния тракт дете, така и всички органи на бебето също може да пострада, защото след раждането на дете не е защитен плацента.

Ако в организма има отворени рани или помещение без вентилация, боядисване на косата, за да кормящейженщины представлява заплаха. В края на краищата, през раната и на дихателните пътища може да получите на значително количество химически вещества в кръвта. Кърмеща жена трябва да бъде далеч от всякакви химически оцветители, особено със силен мирис. По-добре да се изключи от живота си в този период, лакове за нокти, боядисани стени и тавани.

Хормонален фон кърмещи жени и оцветяване на коса

В период на бременност и кърмене се променя хормоналния фон на жената, която влияе на настроението, самочувствието и на всички химически процеси. Боядисване на косата по време на кърмене, може да доведе до различни алергични реакции, дори и в случай, ако по-рано много пъти се ползват от същата боя. Освен това, закупен алергии, може би, ще се мъчиш жена цял живот.

Освен всичко друго, обичайната за вас боя за коса може да изглежда не така, както обикновено, или бързо да се измие.

Има ли алтернатива?

Някои фризьори съветват през периода на кърмене да се използват тонирующие шампоани. В продажба има най-широк асортимент от подобни средства. Те не са способни да променят начина си на радикално, но и няма да нанесе такава вреда, като устойчиви бои. В този случай, косата ви ще изглеждат поддържани.

Съществува мнение, че в случай, ако съветника в процеса на оцветяване не се допира до главата, безвреден за бебето ще меллирование. Така че, ако сте решили на такава стъпка, изберете фризьор от най-висок клас, за да не е забележимо отстъпи от най-корените на косата.

В никакъв случай боята трябва да е максимално качествени и щадящей. Не си струва да се запишете на собственото си здраве и здравето на бебето.

Възможно ли е забременяване по време на кърмене? Какви контрацептиви препоръчват кърмещи жени? Прочетете за това в нашата статия.

Възможно ли е да боядисвам косата раждането на майка ми с къна

Къна – не е нищо, като естествен оцветител от листата на лавсонии. Най-поразителното е, че цветът му не зависи от никакви добавки, а от време за събиране на данни и метода на обработка. Хена е в състояние да се боядисват косата на всеки тон. Освен това, той регенерира, подхранва и укрепва косата. Резултат от оцветяването ще зависи от оригиналния цвят на косата, обаче, да експериментират, най-не си струва, по-добре да се доверите на професионалисти.

Лекарите смятат, че е напълно приемлива за оцветяване на коса с къна по време на бременност и кърмене. Тя е много по за предпочитане, отколкото химически оцветители, които могат да причинят непоправими щети на здравето на бебето.

Правила за боядисване на коса в периода на кърмене

Ако сте решили за оцветяване на косата, а след това по време на тази процедура трябва да се спазват няколко правила, които сведут до минимум на вредите за вас и вашето бебе.

 1. Когато нанасяте боя върху косата, след това се опитайте да не попаднат в зоната на корените. Това ви спестява от попадане на боя върху кожата и от нейното навлизане в си и, съответно, детски организъм. По същата причина, по-добре да се боядисват косата си в фризьорски салон. И цветът ще е насочен, и здраве по-силна.
 2. Красьте косата си само на добре проветриво място, за да може в тялото ви са ужасни колкото се може по-малко вредни вещества през дихателните пътища. Ако не попадне на химическите вещества през кожата и не сте „надышитесь“ боя, вашето мляко няма да стане опасно за бебето.
 3. След процедурата оцветяване задължително областта часок на открито.
 4. Можете също да пропуснете едно хранене и сцедить опасно за бебето мляко.

И все пак по-добре ще бъде да се откаже от боядисване на коса в периода на кърмене.

Източници: , ,

Все още няма коментари!

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...