След колко дни след лазерната епилация косата пада

By | 26.03.2018

Жени, за първи път прибегнувших към съвременния метод за борба с нежелана растителност, интересува през колко дни след лазерната епилация косата пада.

Жени, за първи път прибегнувших към съвременния метод за борба с нежелана растителност, интересува през колко дни след лазерната епилация косата пада.

След колко дни след лазерната епилация косата пада Жени, за първи път прибегнувших към съвременния метод за борба с нежелана растителност, интересува през колко дни след лазерната епилация косата пада. Веднага след посещение на сесия (първата процедура), те остават на място. Не бързайте да се организира скандал в салона, тъй като е необходимо време, за да може кожата става гладка.

Защо веднага след процедурата не пада косата?

След посещение на салон за някои жени, разочаровани и се чудят, защо веднага след лазерна епилация космите не падат. За да отговорим на този въпрос, трябва да разберат принципа на действие методология.

Лазерната епилация се радва на голямо търсене сред жените, тъй като позволява за дълго да забравят за нежелана растителност. Същата процедура се прилага в малоболезненным. По време на сесията се усеща само несильное парене и само в редки случаи – болезнените усещания, доста толерантни в сравнение с восъчни депиляцией.

Много ви очаква голямо разочарование, че след епилация с лазер косата не пада, а кожата става гладка веднага. Факт е, че лазерният лъч не унищожава косъма. Той влияе на меланин – пигмент, окрашивающий растителност. По тази причина процедурата по-ефективна за тъмни от косата. Меланинът се натрупва топлинна енергия на лазерния лъч, в резултат на което е разрушена напълно косата, включително и корените.

Освен това, кръвоносен съд, осигуряваща храненето на космената луковица, закупоривается. Тъй като до фолликулу престават да постъпват хранителни вещества и кислород, той умира, и косата пада след определено време. Ако след лазерна епилация космите не са отпаднали, не си струва да изпадате в паника.

За получаване на желания резултат, процедурата трябва да се повтаря и най-вероятно не веднъж. Факт е, че лазерът въздейства единствено на тези фоликули, които се намират в активна фаза. Той по никакъв начин не влияе на пасивните крушки. Във връзка с това трябва да знаете следното:

  1. Лазерна епилация позволява да се отървете от 70-90% нежелано космения покривка. Този процент зависи от използвания апарат, функции на организма и други фактори.
  2. След първия сеанс обикновено пада не повече от 15-30%, в зависимост от цвета, дебелината, дължината и областта на растежа на растителността.
  3. За пълно освобождение от космения покривка на тялото се изискват 6-8 процедури.
  4. Между сесиите се правят почивка от 1,5-2 месеца, а понякога и повече, така че целият курс може да продължи повече от година.

Капитанът задължително индивидуално избира интензитета на лазера, като се има предвид цвета на кожата и растителност, индивидуалните особености на организма и други фактори. Ако искате да видите резултатите от процедурата, бъдете толерантни.

През колко косата пада?

Клиент салони често се чудя след колко косата пада след лазерната епилация. Обикновено първите резултати стават видими само 7-10 дни, а понякога е необходимо и за няколко седмици. Всяка жена на този процес се случва индивидуално. Върху него оказват влияние такива фактори са:

  • цвят на косата;
  • цветът на кожата;
  • интензивността на лазерен лъч;
  • дебелината на косъма;
  • смъртността растителност и така нататък.

Освен това косата на хормон-зависими зони (подмишниците, зоната на бикините), за по-бързо пада и в по-големи количества. Ефективността На процедурите се отразява и правилна подготовка. Например, след солариум или почивка на море процедура може да бъде малоэффективной, и косата могат почти не падат. Ако искате в кратко време да се отърве от нежелана растителност, спазвайте всички препоръки на майстор преди и след процедурата и бъдете готови за това, че се нуждаят от няколко сеанса. Ясно да се отговори на въпроса за това, в кой ден падат косми след епилация с лазер, не е възможно.

Защо след лазерната епилация продължава да расте косата?

Въпроси за това кога ще падне косата, след лазерната епилация и защо те продължават да растат, често могат да се срещнат в женските форуми. Растителност след излагане на въздействието на лазера спира да расте и с течение на времето се пада, но на моменти се създава измамно впечатление.

След лазерна епилация космите могат да излязат, а на тяхно място могат да се отглеждат други, особено след първите сеанси. Понякога изглежда, че косата започва да расте още по-силен. Подобно впечатление се създава от факта, че тъмни и твърди волосинки се заменят светла и пушковой растителност. Тя е с голям обем, а така се създава илюзия, че косата е станал по-дебел, но всъщност това не е така. С всяка следваща процедура те ще намалявам, а броят им значително намалява.

Жените често се сблъскват и с друг проблем – появата на „пънове“, което представлява къси и дебели волосинки. Повечето представители на нежния пол смятат, че това се активира растежа на растенията, но това не е така. Третирана с лазер косъм с течение на времето умира. Ако той е умерено дълъг, а след това веднага пада. По-къси косми постепенно се бутат клетки от организма, което и създава илюзията за по-активното им растеж. Обикновено ги изтриете е разрешено пинсети, но задължително се консултирайте с капитана.

Знаейки, след колко дни се падат косми след епилация с лазер, вие няма да се притеснявате за това, че след сесия в първата седмица нищо не се е променило. Подгответе се за това, че това е дълъг процес. Моля, обърнете внимание, че след посещение в салона (в първите няколко дни) не могат да се насладят на бръснач или други методи за премахване на нежелана растителност, а ето и между процедурите е разрешено да се обръсне.