Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

By | 11.05.2018

Цвят на косата предимно кафяво със сив оттенък. Облекло костюм земни светли тонове: чаена роза, синьо, лилаво, сиво и т.н. Мейкап също отлежало в такива цветове.

Добър ден, скъпи читатели! С вас — водещи на рубриката за красота Олга Рамазанова. Вие някога сте се чудили защо един човек отговаря един цвят, а друг абсолютно не отива?

Цялата работа е в това, че природата е създала нас напълно различни по оттенку на кожата, косата, очите. Въпреки това, в определена приликата във външния вид хора има и те могат да се комбинират в условна група. В тази статия ще ви запозная с една много интересна тема – как да си tsvetotip.

Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

Защо трябва да знаете вашия цветови тип?

Отговорът е много прост – за да не правят грешки в избора на дрехи, грим , тонове на косата и дори аксесоари. Да знаят към кой цветотипу принадлежи на човек, той може да изберете точно това, което му отива. Тези знания ще ви помогнат да създадете свой личен хармоничен начин. Съгласете се, доста често можете да видите на улицата, например, светловолосую едно момиче, с ярко-тъмни вежди или перекрашенную в ярък червен цвят. Този дисбаланс е много хваща окото. Не забравяйте, че мода, но природата си красота трябва да знаете и да предложим компетентно.

Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

Как да определим своя вид външен вид?

Вероятно вече сте чували за разделение на цветови видове имената на сезона: пролет, лято, есен и зима. Има и други системи за определяне на цветови тип човек, но тази най-удобен (особено за гримьори).

Има такова понятие в колористике, като студени и топли нюанси.

  • – Студено- това са тези, в които има синьо пигмент: тюркоаз, лилаво, фуксия, бордо и т.н.
  • Топлите имат жълт пигмент: кафяв, златист, прасковен, билкови и т.н.

За да се разбере какво имам вид на екстериора, за начало трябва да се определи в какви цветове преобладават във външния вид. Погледнете внимателно в огледалото и обърнете внимание: има ли златен нюанс в косата, какъв цвят очи и лунички. Най-важното е да се разбере тонът на кожата. При студен цветотипе кожата на лицето е леко сив тон, а при топло – жълтеникав.

Ще кажа още една тайна. Вижте цвета на вените на китката на ръката. Ако по кожата има жълт пигмент, а след това на виена ще бъдат зелени (син виена и пожълтяване на кожата даде зелена). В този случай можете да бъдете уверен, че tsvetotip топло. Ако цвета на кожата студен, а след това на виена ще останат сини.

Студен цвят видове се отнасят Зима и Лято. До топло – Пролет и Есен.

Сега ще се разберем, като се определя по-нататък. Трябва да се оцени, колко висок контраст се открояват чертите на лицето.

  • Ако сте носител на светли очи, тъмна коса и вежди, цветен вид ще бъде Зимата или Есента.
  • Пролетта и Лятото обикновено се характеризират с по-смирен, тонове и нежност преходи. Друго, пепеляв или руса коса в комбинация с бледа кожа дават усещане за лекота.

Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

Описание цветови видове

Надяваме се, вече сте разбрали, какъв цветовому тип себе си дължи. Ако все още имате съмнения, то тогава давам подробно описание с препоръки за това кой какво отива.

Зимата е студена и ярка. Често това е ориенталски момичета с екзотична външен вид. Кожата им може да бъде смугло, зехтин, бледа порцеланова, студено бежово. Цвят на очите светло – кафяви, зелени, сини и т.н., Устните са ясно очертани и са с наситен цвят. Коса – черна, кестенява, тъмно кестенява без рыжины.

По момичета по дрехите може да се направи ярки акценти и не изглежда вулгарна: червено, лилаво, тюркоаз, комбинация от черно и бяло, розово и други. Грим също да речем плътен, въпреки че и без него момиче-зима изглеждат невероятно. Червило трябва да бъде студена, червен, бордо, фуксия, люляк и почти всички нюанси на розово. Грим на очите също е желателно да издържат в студени нюанси. Метал момичета: сребро, бяло злато.

Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

Пролетта е топла и приглушенная. Този тип сравнително рядко срещани, но най-често това е европейски момичета. Те имат нежна и светла кожа, могат да бъдат лунички. Косата е златисто, кафяво с по-лека рыжиной. Веждите и цвета на косата, не контрастират с цвета на лицето. Очите на меки сини, сиви, зелени.

Момичето пролетта гардероб, трябва да изберете в своята цветова gamay. Подходящи са всички нежни топли цветове: жълто, горчица, цвят на трева, праскова и т.н. ще се Създаде контраст и придава свежест на синя на цвят. В грима-важното е да не се прекалява. Лек тон, пастелни сенки, кафява спирала, червило топлите оттенъци и прасковени руж – всичко, което трябва. Декорации са подходящи за злато, дърво и естествени камъни.

Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

Лятото – студено и качеството на изображението е влошено. Най-често този тип се среща у нас – славянок. Кожата е светла, порцелан или студен беж. Очи сиви, зелени или сини – нежни. Цвят на косата предимно кафяво със сив оттенък.

Облекло костюм земни светли тонове: чаена роза, синьо, лилаво, сиво и т.н. Мейкап също отлежало в такива цветове. За червила са подходящи почти всички нюанси на розово, студен, червен и зрънце. Спирала-добре е да използвате кафяв. Метал момичета-лято – сребро и бяло злато.

Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

Есента е топла и ярка. Това е огнено червена бестии – бледнолицые и с лунички. Косата е наситено червена или кестенява със златист оттенък. Очите са много ярки – зелени или сини.

Нещата такива момичета трябва да бъдат ярки цветове: червен, тюркоаз, жълто, синьо и т.н. Като цяло в специални грима те не се нуждаят от. Достатъчно, за да подчертае очите кафява подводкой и мастило, за да нанесе прозрачен гланц и топли руж. В бижута може да не спирам, по момичета отива на почти всичко.

Как да разберете своя tsvetotip: какви цветове ще са по-подходящи?

Сега вие знаете точно какво е цветова вид на лицето. Важното е сега да приложите тези знания в себе си. Започнете с анализ на облеклото и съдържанието на козметични чанти. С течение на времето ще можете да закупите на себе си точно това, което подчертае всички достойнства. Също така прочетете статията “ Как да изберете пола тип фигура „.

За да разберем по-добре това, колко дрехи подчертават си достойнство и индивидуален стил — препоръчвам да се абонирате за безплатен курс “ 5 стилни уроци „. Курсът е много качествен, с конкретни примери и огромно количество снимки.

Отлично видео за друга класификация цветотипов:

Абонирайте се за нови мнения в блога и разкажете за тази статия на приятелите си. До нови срещи!

Автор: Олга Рамазанова

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...