Как да изберете цвета на косата за лице: видове лице и външен вид

By | 12.05.2018

Мечтаете да създадете красив ярък образ, благодарение на косата? Научете как да изберете цвета на косата на лицето. Защото един от акцентите е правилния избор на цветове в зависимост от типа на лицето. Черти на характера.

Създаване на правилното, индивидуален облик е в състояние да прослави всяка жена, но толкова ли е просто? Разбира се, винаги искат да бъдат най-различни, само чрез цвета на косата може дълго време да остане привлекателна и запомнящ се. Някой косата красива и здрава от природата, но въпреки това, много хора обичат да експериментират. А какво става, ако цвета на косата е твърде слабо или са започнали да се появяват първите сиви косми? Важно е да се помни, че понякога трябва да се справят с проблема неправилно оразмерени цвят. В тази статия ние ще дадем препоръка за създаване на красиви образи в зависимост от вида на лицето. Ще ви разкаже, как да изберете правилния цвят на косата за лице, за да се образ винаги остава безупречна.

На нашите читатели, Instamart дава на промоционален код „kpacotka.info“ отстъпка в размер на 9 USD на всички видове бои за коса .

Трябва ли да променят цвета?

Нека първо да разберем, а толкова ли е лошо родния си цвят на косата.

Естествен цвят, който е даден от природата винаги е хармонично изглежда в съответствие с формата и външния вид на лицето и идеално подхожда на цвета на очите. Ако косата са здрави, те изглеждат като коприна и блестяща и говорят за добро здраве на жената. За разлика от боядисана коса, те не се нуждаят от толкова много за изправяне и захранващи процедури, т. к. по-малко податливи на негативно влияние.

Как да изберете цвета на косата за лице: видове лице и външен вид

Обаче ако главата е станало да се появяват все повече сива косми, боядисване става просто необходима. Най-добре е да изберете цвят, един по един който присъства в използвания от естествен оттенък. Той е идеално ще изглежда в съответствие с типа на вашата външност, независимо от формата на лицето, независимо дали то е с кръгло или обратното зауженное.

Ако все пак искате да експериментирате с този цвят на формуляра само ще се обърнат към добро специалист, той ще вземе начин, подходящ точно за вас и да го направи качествено и най-важното професионално. Правилно избраният нюанс подчертае своето достойнство, контурите на лицето.

Тип лица: подбираме цвят

Важен фактор при избора на цвят е цвета на кожата, нейните характеристики, както и овална форма на главата:

 • овални;
 • кръгла;
 • правоъгълна;
 • пдк;
 • триъгълен.

Как да изберете цвета на косата за лице: видове лице и външен вид

На всички е известно, че светла облекло гледам мазнини, а тъмната стройнит. Приблизително същото се случва и с цвета на косата.

Под кръгло лице по-добре да изберете по-тъмни нюанси, т. к. те ще подчертаят контурите. С ярки цветове – напротив, те размывают контури и правят овал на лицето е много по-широк. Важна роля играе и последващо полагане на косата. Момиче с кръгло лице най-добре да избягвате буйни прически.

Да, по-лесно да се ориентират в избора на подходящо ви цвят, вие трябва да изберете към кой цветотипу се отнася външния си вид:

 • зима;
 • пролет;
 • лято;
 • есента.

Вид на външния вид: Зима

„Зима“ – това е най-често момичета със светла кожа и кафяви очи, обаче, очите могат да бъдат и студен син цвят. С такъв тип външност, можете спокойно да изберете боя-тъмни тонове. Ако искате да се разрежда по-тъмен цвят, можете да добавите нишка червена светлина. Тъмно оцветяване на добре подхожда на жените с кръгли вид на лицето.

При много светла кожа не си струва да избирате боя бели тонове.

Как да изберете цвета на косата за лице: видове лице и външен вид

Вид на външния вид: Пролет

„Пролет“ – това е момичето с по-топъл оттенък кожа, светли очи. Натурален цвят на косата варира от кафяв до каштанового. Може да се разрежда му чрез добавяне на направления за един-два тона по-светла. Ако искате да промените цвета напълно, а след това трябва да оцвети къдрици в златисти и кестенява на цвят.

Трябва да се избягва светли и леки нюанси на червена боя.

Как да изберете цвета на косата за лице: видове лице и външен вид

Вид на външния вид: Лято

Момиче със светли очи и светла кожа. Косата най-често кафяв оттенък или лесно блонда. Често те са недоволни от цвета, т. к. начин става невыразительным. Момичета, с този външен вид може да се оцвети косата в златисти тонове или добавяне на тъмно млечен оттенък. Това ще позволи да се подчертае достойнството на лицето.

Избягвате струва тъмни цветове: черно, тъмно-каштанового или червени. Цвят на очите с такива нюанси на косата просто се губи и става незначително.

Как да изберете цвета на косата за лице: видове лице и външен вид

Тип външен вид: Есен

Характеризира се с топъл ярък оттенък на лицето, тъмни коси, очите могат да бъдат както светли, така и кафяви. За този тип са подходящи всички тъмни цветове къдрици: черно, тъмно кафяво, златен или кестен. Най-такъв вариант на оцветяване ще отговарят на момичета с кръгла или широка овалом на главата.

Не си струва да изберете светли нюанси, blond рядко е подходящ за този тип външност.

  Как да изберете цвета на косата за лице: видове лице и външен вид

Съвети

 1. Определете лицето си форма: овална, кръгла, правоъгълна, квадратна, триъгълна.
 2. Определете типа на вашия външен вид: зима, пролет, лято, зима.
 3. Вземете предвид съветите на специалист.
 4. Избягвайте цветове, които повече от 2 тона се различават от тона на вашата кожа.
 5. Круглому лице са по-подходящи бои тъмни нюанси, а тясна – светли тонове.
 6. Ако имате кръг или широк овал на главата избягвайте буйни прически.
 7. Боядисване в blond е желателно да са повредени къдрици.
 8. След боядисване трябва да използвате овлажняващи бальзамами, укрепляющими маски, т. к. те дават храна, сила и здраве.

Правилно подбран тон боя подчертае своето достойнство, ще направи очите си по-изразителна, придава на кожата свеж вид, скроет й недостатъци. Не трябва да се стреми към однотонному боядисване, компетентна за смесване на бои и ще ви създаде оригинален вид.

Грамотен стилист може да се усъвършенства формата на лицето. Например, добавянето на челото трябва да са светли кичури, може визуално да се изтегля кръгло или квадратно лице. Дори разреден с осветленные къдрици няколко тъмни кичури могат да се подчертае своята индивидуалност и не може да остане незабелязана. Не забравяйте, че за да подчертае и допълни начин ще помогне на ярък грим и добре подбрани аксесоари.

Следвайте препоръките, използвайте съвети грамотни специалисти, и смело експериментирайте с вашия външен вид!

loading…

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...