Как да нарисува седину на светли косата

By | 23.05.2018

1 Начини закрашивания седины на светли косата. 2 Как да нарисува седину с помощта на тоници. Как да нарисува седину с помощта на химически бои. Този метод е препоръчително да се използва в случай, ако сива коса рязко контрастират по цвят с останалите.

Как да нарисува седину на светли косата В живота на всяка жена рано или късно идва момент, когато в едно далеч не е красива сутрин тя открива у себе си, на главата си за първи прошарена коса. Някой се отнася до това придобиване спокойно, не да го намерите във външния вид на седины нищо страшно. А някой изпада в паника, мислейки, че промяна в цвета на косъма — това не е нищо друго освен знак за приближаването на старостта. И макар и по-общо за седины се притесняват тези, които притежават тъмни локонами, защото на тях белесые направления се открояват по-ясно, отколкото на светлите, руси също не искат да се примири с подобно явление.Факт е, че сива коса обикновено имат пепеляв или жълтеникав оттенък, който рязко контрастира с останалата маса къдрици, поради което прическа придобива занемарен вид.

Тъй като депигментация (побеляване) на косата е процес на необратимо, единственият начин да се позволи максимално бързо да се премахнат този козметичен дефект, е за оцветяване. Съвременната индустрия за красота пуска множество специални оцветители за побеляване на къдрици, които позволяват не само да се прикрият с променен цвят на космите, но и да се постигне максимално естествен цвят рошава коса. Но в резултат след прилагането на такива средства не винаги се оказва задоволително, и най-често това е свързано не с ниско качество, оцветители, както и с липсата на знания за спецификата на технологията за оцветяване на побеляване на косата.

Сива коса малко се различават по структура от пигментирано — те са празни вътре (вместо пигменти в тях се съдържа голямо количество въздушни мехурчета), но много дебели отвън. При това те са доста крехки и могат лесно да се повредят, затова им се изискват специални условия оцветяване, предполагат използването на средства с висока плътност пигменти и едновременно с това меко въздействие. Разбира се, за да е качествено боя седину на светли коси, по-добре се доверите на специалист, но ако такава възможност не сте, можете да да проведе процедура за себе си.

Начини закрашивания седины на светли косата

За да се скрие седину на светли локонах, може да се прибегне до помощта на:

 • тонирующих балсами и шампоани;
 • синтетични бои;
 • народни средства.

Също така можете да се възползвате от натурални оцветители (с къна и басмой). Но този вариант трябва да се разглежда само в случай, че планирате радикална смяна на имиджа, като искат от русия да се превърне в жива шатенку. За тези, които не е готов за голяма промяна, трябва да се обърне внимание на първите три метода за боядисване на сива коса.

Как да нарисува седину с помощта на тоници

Ако у вас са се появили първите сиви косми, а след това можете да се опитате да ги прикрие с помощта на тонирующего шампоан (или балсам), нюанс, който трябва да бъде възможно най-близо до вашето натуральному цвят. Най-доброто решение ще бъде топлите нюанси, като например меден, пшеничен или златист. Твърде ярки цветове по-добре да не се използва, тъй като на сива локонах те ще изглеждат доста рязко. При прилагането на тоници няма нищо сложно: трябва само да нанесете малко количество на избрания средства върху влажна коса и разпределете го по цялата дължина с помощта на гребен.След изтичането на определения в инструкциите време на боя трябва да се измие обилно количество топла вода. Бъдете готови за това, че ефект след тонизиране ще продължи дълго (от няколко дни до няколко седмици в зависимост от устойчивостта на наркотици), затова процедурата трябва да се повтаря периодично.

Как да нарисува седину с помощта на химически бои

Този метод е препоръчително да се използва в случай, ако сива коса рязко контрастират по цвят с останалата маса на косата и не се поддават на прикритие оттеночными средства. За оцветяване са минали успешно, трябва предварително да се запознаете със следните препоръки:

 • Ако имате на главата си леко прошарена коса (по-малко от 30 % от общата маса), трябва да вземете коса за един тон по-светъл или по-тъмен вашия естествен цвят и трехпроцентный окислител. По този начин вие ще бъдете в състояние да постигне максимално естествен ефект.
 • В случай, когато седина заема повече от 50 %, до натуральному оттенку се препоръчва да добавите боя за един тон по-светъл цвят (ако косата е тънка) или по-тъмен (ако къдрици дебели). Оксигент трябва да се вземат шестипроцентный. Не използвайте пепеляв нюанси, тъй като те само подчертават „сребро“ в косите си.
 • При масово поседении (над 70 %), се препоръчва предварително провеждане на „протравку“ е процедура, предназначена за разрохкване и аериране на кутикула на косъма. За това трябва да се прилага по отношение на къдрици водороден прекис (6 %) и се оставя за 5-10 минути. След това можете да се справите с косата основна боя (най — добрият вариант- цвят blond).
 • На светли косата с малко количество седины много красиво изглежда мелирование в няколко различни нюанса, с която са оцветени, не всички къдрици, а само отделни направления. Голямото предимство на този метод е, че не трябва постоянно нюанс все корените, тъй като те няма да бъдат силно се открояват на фона на боядисана коса.
 • При избора на перманентных бои е желателно да се даде предпочитание на средства, отнасящи се до професионалната линия. Цената на тези продукти, обикновено са доста високи, но тези разходи са доста оправданны: първо, професионални бои съдържат в състава си ухаживающие компоненти, на второ място, с тяхна помощ, можете напълно да нарисува седину, а на трето място, те дават устойчив и дълготраен ефект.
 • Преди да се пристъпи към изготвянето на оцветяване на персонала и провеждането на процедурата, трябва непременно да разгледате инструкцията за употреба на наркотици, тъй като едни и същи тонове бои на различни производители могат да имат различно време на експозиция. Не трябва да се пренебрегва провеждането на тест за чувствителност, благодарение на който ще можете да се избегнат нежелани реакции от страна на кожата покрива.
 • Преди оцветяването е желателно в рамките на 2-3 дни не измийте главата си с шампоан и не се използват бальзамами и климатик, които обволакивают космите предпазно фолио, забавящ проникването на изкуствени пигменти.
 • Да се готви оцветяване състав, трябва да се смесват боите с активатором до хомогенност. Концентрацията на оксигента зависи от броя на побеляване на косата и избрания цвят. Колкото повече седины, толкова по-висока трябва да бъде процент на водороден прекис. Цялата работа трябва да се извършват в целлофановых ръкавици, за да избегнете оцветяване на кожата на ръцете.
 • Нанесете сместа върху суха къдрици, като се започне с париетални области. След това третирайте боя уиски, линията на растеж на косата и предната част на главата. Още един важен нюанс, който трябва да се вземат предвид при закрашивании седины на светли коси, — не пощади боя, къдрици трябва да бъдат покрити състав напълно. При големи количества сива коса, коса, първо трябва да нанесете в корените и, поддържано 20-25 минути, разпределени по цялата дължина на кичура коса. Нататък оцветяване трябва да се извършва според инструкциите.
 • След изтичане на определен производител време (тя може да варира в рамките на 25-50 минути) измийте боята с топла вода и нанесете върху косата специален балсам (той обикновено е прикрепен към красителю), който ще помогне да се затегне получения оттенък и ще локонам красив блясък. Оставете климатик в продължение на 3-5 минути и след това изплакнете шевелюру течаща вода.

След процедурата е необходимо да се осигури на косата качеството на грижа, който е за използване на специални средства за боядисана коса и редовно извършване на манипулации, насочени към възстановяване на структурата на къдрици.

Народни средства за закрашивания седины

Като алтернатива на химически красителям може да се използва средство от арсенала на народната козметика. Те, разбира се, е значително по-ниско в устойчивостта на синтетичните медикаменти, но прилагането им, може да не се страхуваме за здравето си рошава коса. Така че, рецепти:

Маска на базата на ромашкового инфузия

Тази маска е хубаво закрашивает седину, което обесцвеченным волоскам приятен златист оттенък.

Състав:

 • 100 г сушени цветчета от лайка;
 • 500 мл вряща вода;
 • 30 мл глицерин.

Начин на приготвяне и употреба:

 • Изсипва се в лайката се с вряща вода, покрийте с капацитет капак и се оставя за 1 час.
 • Прецедете готовата отвара се изсипва в него глицерин.
 • Разбърква се и обилно намокрете приготвен разтвор на косата.
 • Утеплите главата и выждите около 50 минути.
 • Изплакнете къдрици вода и ги оставете да изсъхне по естествен начин (най-добре на слънце). Провеждане на процедурата е възможно всеки ден, докато не бъде постигнат желания ефект.

Маска от ревен

Чрез този метод може да се оцвети сива коса на соломенно-жълт цвят.

Състав:

 • 30 г сушени корени от ревен;
 • 250 мл вода.

Начин на приготвяне и употреба:

 • Нарежете корените на ревен и ги покрийте с вода.
 • Поставете капацитет на слаб огън, бульон, оставете да заври и оставете да къкри още около 15-20 минути.
 • Полученият разтвор се съхранява в хладилник и обилно намокрете ги суха коса.
 • Утеплите главата, выждите около 40 минути, а след това подсушете косата по естествен начин. Да се направи маска от ревен може да бъде ежедневно до получаване на желания резултат.

Маска от липа

Този инструмент е отличен закрашивает седину на светло русых и светло кестени локонах.

Състав:

 • 100 г липов цвят;
 • 500 мл вода.

Начин на приготвяне и употреба:

 • Попълнете липу вода и оставете да къкри, докато обемът на течността в тигана не намалява наполовина.
 • Прецедете готовия бульон и се прилага за суха направления.
 • Утеплите главата и выждите около 60 минути. Прекарват процедури дневно, докато седина не ще бъде вече напълно.

Маска от градински чай

Градински чай придава седым коса с наситен златист цвят.

Състав:

 • 30 г счукани листа от градински чай;
 • 300 мл вряща вода.

Начин на приготвяне и употреба:

 • Изсипва се в билката с вряща вода и оставете за 30 минути.
 • Прецедете инфузия и лечение на косата им.
 • Утеплите главата и выждите около час-час и половина. За провеждане на такива процедури е възможно всеки ден, докато не бъде постигнат желания ефект.

Седина — неприятно явление, но за щастие, лесно устранимое. Още повече, че начините за това има много. Вярно е, избират подходящи трябва единствено и само на собствения си опит, тъй като едно и също средство при различни хора може да даде различни резултати. За да се избегнат изненади, задължително тествайте всички приготвени съединения на малки кичури и никога не се комбинират традиционните оцветяване с естествени багрила.

Related Post

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си... Появата на седины в древността олицетворялось с мъдрост и жизнен опит. Времената се промениха, и притежателите на "сребро" в косите си, се опитват по-...
Как една жена да се отърве от седины в домашни усл... Сива коса – това е проблем, причинени от преждевременна загуба на коса цветовия пигмент. Стремеж към бързо да се отървем от седины е естествено желан...
Защо косата седеют при младите: основни причини... Често човек се чуди, защо се появяват сива коса в ранна възраст какви смущения в организма могат да доведат до това явление. За разбирането на този въ...