Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

By | 03.04.2018

Действие къна при боядисване на главата. Къна — естествен трудновыводимый оцветител, който петна коси в червени цветове и лекува косата. Може ли да продължат боя биохимията боя? Когато спре загубата? Вариант не краситься изобщо не е подходящ, тъй.

Къна – естествен оцветител, за да ви помогне не само да променят естествения цвят на къдрици, но и може да ги подобри. Не е изненадващо, че този дар от природата жени, широко се използват за промяна на имиджа си, защото тази боядисани с цвят по избор се счита за най-безопасна. Въпреки това някога е полученият цвят с помощта на къна може да роди, и от представители на нежния пол желанието промиване на този оцветител.

И тогава се появяват логичные въпроси: колко може да боядисате косата си, след къна химически средство, и как това ще се отрази на тяхната цвят, структура и общия външен вид като цяло? Този проблем възниква, не е напразно.

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Боядисване на косата след къна — задачата, макар и трудна, но е напълно разтворим. Има тайни, които ще ви помогнат да си върне предишните си цвят на косата.

В края на краищата всички естествени пигментирующие средства, изискват специален подход в отглеждането. И точно да отговорим на тези въпроси, трябва да се разбере, като компоненти на тези средства действат на къдрици, и по какъв начин постъпват професионални фризьори в случай ги перекрашивания след това естествен оцветител.

Действие къна при боядисване на главата

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Къна — естествен трудновыводимый оцветител, който петна коси в червени цветове и лекува косата.

Получават такава оцветяване на прах от листа Лавсонии – храст расте в някои страни от Азия. Боядисване с помощта на него се дължи на действия на главния елемент, включен в състава му, – лоусън.

Напълно е да се предскаже какъв нюанс на къдрици работи при използване на къна почти с първото приложение е невъзможно. В резултат на боядисване на кичури могат да станат и рыжеватыми, и оранжево-червено и кафяво-червени.

На сянка къдрици ще се отрази на тяхната порьозност, време выдержи, спазването на всички правила за оцветяване. Други тонове могат да се получат, ако хну се смесват с басмой, кафе и редица други оцветители (по-подробно как да го направя, писано е тук ). Във всеки случай всички те се получават по-устойчиви, трудно выводимыми, а полученият цвят ще се държа много дълго време.

Това се дължи на факта, че при боядисване пигмент се натрупва в кутикуле, а отгоре се образува слой, защищающая получения оттенък от унищожение. Т.е. с течение на времето боядисани прах лоусън направления могат да са само няколко поблекнуть, но напълно натурален цвят сам по себе си няма да се върне, тъй като управителният му вещество устойчиви на ултравиолетови лъчи, вода, химия.

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Пигмент къна прониква дълбоко в епидермиса на косъма, в резултат на оцветяване се получава устойчива. Така че преди да вземе решение по него, струва претеглят всички „за“ и „против“.

Затова тези жени, които често и драстично се променят нюанси, винаги преди употреба естествена коса трябва да помислят добре дали си струва да се реши на такава стъпка. Иначе пред тях скоро със сигурност ще стане проблем, тъй като след къна за боядисване на косата боя.

ЗАБЕЛЕЖКА! Широкото прилагане на прах лоусън се дължи на факта, че този естествен оцветител позволява не само без вреда за здравето правят нови нотки в своя външен вид, но и ефективно лекува къдрици. Ако се анализира подробно полезни свойства, а след това под негово влияние се регулира дейността на мастните жлези, намалява образуването на пърхот, се засилва циркулацията на кръвта, къдрици стават по-гладко, по-стегната, се засилва и блясъка си. За всички тези полезни качества на къна подробно тук .

Какво се случва на оцветени с къна прядках след излагане на тях синтетични оцветители

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Боядисване на коса конвенционалните краками след къна може да даде непредсказуем резултат.

Възможно ли е боядисване на косата след къна синтетични бои и че трябва да се вземат предвид при повторно боядисване? Дори и опитни фризьори рядко се залавят за изпълнение на химически средства за къдрици, след като са били подложени на въздействието на растителни пигментирующих средства. И без значение колко отдавна, тази процедура е била произведена.

Това се дължи на няколко факти:

 1. Връзка лоусън и химически реагент води до най-необичайното реакции. В резултат на това шевелюра може да се превърне в оранжево, зелено и дори синьо. Гаранция за получаване на специфичен тон, след използване на боята няма да даде нито един майстор.
 2. Повечето химически бои на хну могат да лежат неравномерно, и направления в крайна сметка ще се превърне в някои места на главата е по-тъмна, а в други – по-леки. Понякога за да се постигне желания резултат от фризьорски салон трябва по няколко пъти да произвежда боядисване на клиент с косата след обработка на лавсоновым прах.
 3. Химичната реакция между къна и синтетични красителям в повечето случаи влошава състоянието на косата. Те стават сухи, силно пушатся и могат, след като започне да пада в огромни количества. Никой майстор не иска да стане виновник за този резултат.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Ако на въпроса, като боядисване на косата след къна, капитанът отговаря, че никакви трудности в тази процедура няма да има, тогава, вероятно, у него липсва опит в този бизнес. В такъв случай е по-добре да се обърнат към по-добро специалист.

Смывка къна в домашни условия

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Постепенно остригание отросших върховете — ефективен, но има да извърви дълъг начин за премахване на къна с косата.

Като цяло качеството на боядисване на косата боя след къна е възможно само след като кичура отново ще имат естествения си цвят. Въпреки това, на прераждане трябва доста време, а просто по някаква причина може и да не бъде.

Тогава най-бързият начин да се отървете от рыжеватого тон – да се смывку на косата на определени решения. Вече, след като при необходимост може да се прилага в тях химическа боя.

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Професионално средство Еstel ще ви помогне по-бързо да се отървете от пигмент къна в косата.

В домашни условия може да се помогне на тези вещества, които винаги могат да бъдат закупени в аптеката или в магазина. Премахване на боя с помощта на народни рецепти благоприятно на сигурността. Но при тях има и по – малко- да се постигне резултат, може само за няколко сесии.

За да се подобри ефективността на домашно смывки, за предпочитане трябва да следвате следните съвети:

 1. Къдрици, преди да нанесете смывающего хну състава няма нужда да се мият.
 2. Свобода направления се препоръчва първо да се овлажняват 70 градусным спирт. Тази процедура предвижда разкриване на скалите на косъма, което способства за премахването на пигмента.
 3. Готвени смывка трябва внимателно и обилно се разпределят по прядям. Така че количеството на приготвената смес трябва да бъде с доставката.
 4. След нанасяне на маски или втираний главата трябва да се изолира, като се използва полиетилен, шал или кърпа.
 5. Допълнително се препоръчва в продължение на 5-10 минути, за да се затопли главата под капака сешоар. Това ще увеличи проникването на смывающего състав вътре пръчки на косата.
 6. Измиват с глава след смывок шампоан и голям обем на топла вода.

Решавайки, като боядисване на косата след къна обикновена боя, е необходимо да изберете един от най-добрите рецепти смывающих форми. Някои от тях са описани по-долу.

Двигателят е с мазителна смывка

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Масло за коса за смывки къна е по-добре да се използват в зависимост от техния тип.

Маслена маска, използвана до три пъти в седмицата, ще се върне в естествения нюанс. Важното е да знаеш как да използвате тази смывку правилно.

Инструкция за изготвянето и прилагането на маслена смывки е:

 1. Първо трябва да изберете едно от растителни масла. Това може да бъде както обикновено слънчогледово и зехтин, бадемово, репейное.
 2. Нататък масло се загрява до 37-40 градуса на водна баня.
 3. След топлата маслена течност се разпределя по цялата дължина на кичура коса. Специално внимание се обръща на корените.
 4. Време на експозиция маски – един час.
 5. Отмива маслото по следния начин: първо трябва да нанесете шампоан за коса и едва след това да намокрите главата си с вода. Този подход осигурява максимално сцепление молекули, масла и шампоани, след което по-лесно измиване на къдрици.
 6. Освен това, след нанасяне и отстраняване на смывки, се препоръчва в края използвате подкисленную лимонов сок или ябълков оцет вода. Също така можете да използвате и други ополасиватели за коса, за които е писано в тази статия .

Кефирно-дрожди смывка

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Маска от кисело мляко и мая за смывки с къна за коса трябва да се подготвят от пресни продукти непосредствено преди процедурата.

Този рецептата е подходяща за къдрици на всеки тип. Можете да го използвате всеки ден, докато не се получи желания резултат.

Съставки

Начин на приготвяне и прилагане на

Кисело мляко – 200 гр.

Мая – 40 грама.

 

Чаша кисело мляко трябва да се затопли до температура 37-40 градуса. След това в него высыпается 40 грама мая. Сместа е оставено за подуване. След като масата забродит, може да се нанесе върху косата. Дръжте маската трябва да е до два часа, измийте я обилно с вода и шампоан.

Лук смывка

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

Сок от лук за смывки къна още и ще засили фоликули.

От няколко глави лук трябва да изстискайте сока. Пресен сок се разпределя по прядям, а след главата укутывается. Промиване на тази маска може да се след половин час. Не се препоръчва сокът от лук се маже по главата, ако по кожата има рани.

Още един минус при използване на такава смывки – това е специфичен и не е прекалено ароматен мирис. Трябва да го неутрализира може да се приложи ополаскивателя с добавяне на ябълков оцет или лимонов сок.

ЗАБЕЛЕЖКА! Сокът от лук не само ще помогне да се неутрализират пигмент лоусън, но и ще засили фоликули.

Оцетна смывка

В литър тепловатой вода трябва да добавите една супена лъжица оцет 9% концентрация. След варени кисел разтвор трябва да се изсипва в леген и се потапя в него къдрици.

Време на експозиция направления в разтвор на оцет от 10 и до 15 минути. След това главата трябва да се изплакват обилно с шампоан и изплакнете с вода. Това смывание с къна за коса трябва да се прави до три пъти за една седмица.

Смывка сапун

Вместо шампоан при миенето на главата трябва да се използва икономично сапун. Информацията, съдържаща се в него луга ще допринесе за измиване на разстояние под боя. За косата добре расчесывались, след прилагането на този средство, те трябва да бъдат в края на процедурата изплакнете подкислен вода.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Използването на ухапване и сапун за отстраняване на багрилни вещества от косата води до повишаване на сухота на кожата на главата и самата структура на косъма. Това може от своя страна да станат причина за появата на чупливост и пърхот. За предотвратяване на това е лесно – необходимо е след всяко използване смывки да се прилага върху къдрици подхранващи и овлажняващи маски .

Как да изберем боя за оцветени с помощта на къна за коса

Каква боя можете да боядисате косата си, след къна? Ако има нужда да се промени цвета на къдрици, това, първо, трябва да се изчака, когато използвана смывка напълно ще се върне първоначалният цвят направления. На второ място, трябва да вземем сигурна за механизма на действие на боята, която няма да навреди на косата и ще поучить очаквания резултат.

В такива случаи специалистите съветват да изберете безаммиачные оцветяване съединения. Те са най-малко травмиращо действат на прът косъма и по-малко дават неочаквани резултати при смесването им с натурален красящим пигмента на локонах.

Боядисване на косата след къна: ефективни съвети и средства

L ‘ Oreal Кастинг Глосс без амоняк не разваля косата, след къна.

Преди да нанесете боя върху всички къдрици трябва първо да се провери, как да се променят нюанси след боядисване. Това е достатъчно, за избраната от вас боя оцвети една прядку в най-видно място. След това се издържат, да се измие, суха и оценка на сянка къдрици. Ако той напълно ви допада, тогава спокойно може да се премине към процедура на боядисване на цялата глава.

Каква боя за боядисване на косата, след къна, ако нямат желание да изчакат пълното отстраняване на рыжинки с направления? Естествено, че след къна невъзможно веднага да стане блондинка, но е напълно реално да се направи косата по-тъмна.

Кестен, червеникави, кафяви, черни нюанси се получават при използване на бои най-различни марки. Най-ефикасни са:

 1. L ‘ Oreal Кастинг Глосс.
 2. Вела Колор Тъч.
 3. Revlon Professionals.
 4. Kadus Fervidol Brilliant.
 5. Garnier Color Shine.

При повторно боядисване на косата трябва да се отбележи, че след първата процедура се случва само тониране. Този нюанс, който е необходим, ще се появи след 1-2 прилагане на синтетична боя. Безаммиачные съединения се отмива бързо, но те не увреждат косата, защото тяхното използване може да прибегне до доста често.

Заключение

По този начин, като се има предвид сложността на перекрашивания косата след къна и други средства, избор на естествени оцветители трябва да се извършва само след събиране на всички им плюсове и минуси. Прилагането на хну трябва винаги да помним, че професионална боя се променят своя цвят при налагане ги рыжеватые косата.

Ами и видео, която се намира в края на материал, ще разберете по-добре всички нюанси на боядисване на къдрици след прилагане на прах лоусън. Оставяйки коментар към нашия материал, вие ще помогнете на другите жени да разберем особеностите на използването на натурални оцветители. В края на краищата да се съсредоточи върху реалния опит е автентичен.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...