Оцветяване на косата, след избелване и колко може да боядисват косата след осветление

By | 03.04.2018

Възможно ли е да боядисвам косата си веднага след изсветляване или чакането си заслужава? Да се реши кога може да се боядисват косата е изключително необходимо. Ако цвета не нанесе много вреда — след 1-2 седмици.

Повечето жени поне веднъж в живота си са опитвали да променят външния си вид с помощта на оцветяване, изсветляване на косата. Далеч не винаги се получава постигане на резултат, който е планиран. Често шевелюра става с няколко по-леки или, напротив, по-тъмни от очакваното. Това се случва, че замъгляват напълно неочаквани цветове. Как да оправя всичко това не навредив локонам? Възможно ли е да боядисвам косата си веднага след изсветляване или чакането си заслужава? Нека разгледаме много вълнуващо въпрос.

Когато произвеждат оцветяване след осветление

Оцветяване на косата, след избелване и колко може да боядисват косата след осветление Под действието на агресивни компоненти на пигмент, намиращ се в волосе, свива. Процесът не е мигновен, се случва постепенно. В резултат на една процедура къдрици обикновено не са в състояние да загубят пигмента напълно.

Първо се разрушават частици червения спектър, след това оранжев, на последно място — жълто. Ето защо косата след изсветляване често придобива рыжеватые тон. Борбата с жълт позната на много боядисани блондинки.

Важно! След обезцветяване на косата, притежаващи ненатуральным цвят, като цяло са в състояние да закупят напълно неочаквани цветове. Запис зелен, син колор. Това се дължи на смесването на нюанси противоположни на спектри.

Разходка с неестествено червено, зелено копной кудрей да бъде решен не всяка, така че спешно трябва да се произвеждат оцветяване само че променен цвят на косата. Обикновено къдрици след осветление пристигат не в най-добрия възможен начин, както и последващото им промяна в цвета може да влоши проблема.

Добър майстор ще се въздържа веднага след боядисване изсветляване на коса, препоръчвам да изчакате около 2 седмици . През този период трябва да се опита да доведе в подобающий вид, повредени обесцвечиванием къдрици.

Прочетете също така: Как да си върне здравето и красотата на локонам след избелване .

Как да се оцветяване след осветление

Депресиращо състояние на променен цвят на косата нередкое явление. Сухи, тънки кичура, секущиеся на краищата — половината проблеми. Прегорели счупване на цели туфи косми могат да се срещнат доста често. Особено ако осветление произведено в домашни условия. Аматьори често правят грешки, така че гафове с определен нюанс е доста често замъгляват картината.

Знаейки колко може да боядисват косата след избелване, по-нататъшни опрометчивых действия да се избягва. В зависимост от съответствието на резултатите с очакванията, идват по различни начини.

Непредвидени случаи

Оцветяване на косата, след избелване и колко може да боядисват косата след осветление След обезцветяване на косата може да придобие съвсем неочакван отлив на: желтизну, синьото, зеленото. Възможно ли е да боядисвам косата си след получаване на този ефект? Най-добре е да се движите в състояние рошава коса.

Много ясно страхливост се появява, ако са произведени изсветляване на тъмни къдрици. Прекалено зелените се проявява при отказване от изкуствен цвят. Особено ясно „блатото“ на главата се появява, когато се опитате да потъмнява шевелюру, се радват на пълноценен басмой или с къна.

Боядисване на този предписания “ не е спешна. Да се използват устойчиви багрила не се препоръчва. Най-ефективния, безвреден начин — тоник, оттеночный шампоан от страхливост .

Не си струва да се опита да задоволи многострадальную шевелюру тон по-трудно. Достатъчно лесно въздействие. Може би процедура продължи в продължение на 2-3 етапа, но между тях трябва да се направи почивка от няколко дни.

Безвреден ефикасни методи — фолк. Да помогне да се спаси положението са в състояние: доматен сок, сода за хляб, ябълков оцет, лимонов сок, кисело мляко, ацетилсалициловата киселина.

Професионален майстор в подобни случаи ще киселинната смывку, но в домашни условия на осветленные коса не се препоръчва.

Отлично решение ще се превърне в боя с по-тъмен оттенък. Тук е необходимо точно изчисление. Как да нарисува осветленные косата с видими проблеми, по-добре знае професионалист, самодейност само боли.

Преминаването в по-светъл нюанс

Често се случва така, че осветлението не е дало желания резултат. Искам още по-интензивно, по-бели. Изход от тъмен на цвят трябва да извършват на няколко етапа с едноседмично прекъсване. Без загуба облекчи оцветяват в по-тъмен цвят на косата , ние говорихме по-рано.   Русоволосые често се сблъскват с жълт.

Притежава нюанс по-светъл цвят ще шампоани, тоници. Действието на средства е доста нежна, но незабавни резултати не трябва да чакаме. Вземете безаммиачный оцветител — успешен вариант. Каква палитра костюм? Русая. Преобладава низост — надеждно спасение пепеляв нюанси. В салона master ще предложи да щадящее тониране на окислителе ниска концентрация.

С помощта на домашни рецепти също така е допустимо да се опита да постигне преход към по-светло на цвят. В зависимост от изходния цвят подбират канела, ревен, люспите от лук — темноволосые, кисело мляко, лимон, мед — блондинка.

Един чудесен начин да се осъществят мелирование , тогава ще се окаже, освежаване начин, придобиват нюанс по-светъл цвят (поне частично). Цвят легне по-естествено, вреда за рошава коса ще се окаже по-малко.

Внимание! Понякога, след повторно оцветяване на составами висока концентрация на пигмент „заваривается“ и да се измъкнем от получения цвят „бял“ завинаги се превръща в недостижима мечта.

Преминаването в по-тъмен нюанс

Оцветяване на косата, след избелване и колко може да боядисват косата след осветление Има ситуации, когато цвета се възприемат съвсем негативно. Искам по-скоро да си върне всичко на мястото си или поне да закупите най-тъмен нюанс.

Изглежда, че по-лесно — перекраситься обратно. Но, осветленные къдрици, изключително склонни да възприемат насищане на цвят, сянка пада неравномерно, държат се зле, отмива.

Да се реши кога може да се боядисват косата е изключително необходимо. Ако цвета не нанесе много вреда — след 1-2 седмици. Незабавно боядисване в по-тъмните нюанси е в състояние да даде непредсказуем резултат. Различни химични съединения влизат в реакция се получава неочакван ефект.

Най-добре е да изчакате известно време, допълнително подпитать къдрици. Драстично променят цвета си, не се препоръчва. Изберете нюанси от русой гама ще се превърне в най-доброто решение. Боя на осветленные направления пада не веднага. Трябва да се 3-4 пъти, за да извърши процедурата преди оттенку е в състояние да стъпи правилно.

Използва за промяна на цвета на осветленной рошава коса устойчиви багрила не се препоръчва. Такива формулировки прекалено травмируют и без това отслабена направления.

Експерименти с естествени багрила могат да окажат дълбоко разочарование. Къна, басма на променен цвят на косата да се държат неадекватно. По-добре да се възползват от силен екстракт от лук, кора или обикновена чаена приготвяне на чай. Те ще придадат златист червеникаво-кафяв оттенък.

Да определите колко може да боядисват косата след освежете всяко момиче трябва да си сам. Трябва наистина да се оцени състоянието рошава коса. Перспективата да се раздели с локонами по-страшно няколко дни притежаване неприемливо оттенък.

Не си губете времето напразно! В почивките между окрашиваниями направете възстановяването на косата:

Полезни видео

Фризьор–стилист Кристина подробно ще разкажа за последствията от неуспешни осветление и ще покаже, как да го оправя.

Как се коригира цвета на боядисана коса.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...