Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор

By | 11.05.2018

Какъв цвят на косата е подходящ за зелени очи? Грим за зеленоглазых жени. За да не развалят имиджа, трябва да се научите как правилно да изберете грим под зелен цвят на очите.

Още от древни времена, зелени очи бяха колдовскими. Техните обладательниц причисляли на вещици, и дори изгорени на клада. Погледите им се считаше за хипнотичен, способен заворожить. Наистина, жените със зелени очи магически привлекателни. И да се засили този ефект може да бъде правилно подбрана декорация, селектирана оттенък направления.

Основните принципи на цветовете къдрици

Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор

Критерии, на които трябва да се ориентират при избора на колер са за коса, това е:

 • цвят на очите;
 • състоянието на кожата;
 • tsvetotip;
 • естествения цвят на направления.

Какъв цвят на косата е подходящ за зелени очи? Ако едно момиче има зелени очи, в комбинация с естествено червено цвета на косата си, тогава по-добре да остави без промяна. Такъв начин привлича погледи, и заедно с това, изглежда нежен и невинен. Ако искате да актуализирате имидж, може малко да играе нотки на червени, да го направи на няколко тон по-тъмен или по-светъл. В боя може да се представи и червен цвят. Но на червен тон изискват особено внимателен подбор на грим. Много червен цвят ще направи образ на вулгарно и предизвикателно.

Трябва да се придържаме към 2 основни правила при избора на боя за коса:

 • При здрава кожа, без недостатъци и обриви могат да не се замислят окрашиваться в тъмни колеры, както и нюанси на мед и червени. Допускат слива и черен цвят. Но много тъмен цвят направления визуално може да добавите възрастта им притежател.
 • Ако по кожата се намират дефекти (бръчки, възпаления, пори), тогава по-добре да спре избор от светла гама (от светло кафяв и златен диапазон). Но много светла боя (пепеляв или platinum blond) могат визуално да направите кожата на лицето е бледа, че обезцветява си. Такива цветове са подходящи само под очите са много светло зелени тонове.

Важно! Най-добре е при избора на цветови нюанса за коса за навигация в естествен нюанс. Эффектную прическа може да се създаде, само леко скорректировав основния тон, освежив му.

Tsvetotip външен вид и цвят на кожата

Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор

За да намерите идеалния нюанс за главата на косата, задължително трябва да се вземат под внимание цвят на кожата. Дори, ако при жените са едни и същи очи, но различна кожа, гама от цветове за косата им ще се подхожда различно.

Въз основа на оттенък на очите, направления и кожата си, хората могат да се разделят на топли и студени цветотипы. Цвят на косата, който ще бъде хармонично изглежда на жени за един тип, може да се окаже абсолютно не е подходящ за друг.

Цветови решения за топло тип

За този вид са характерни златисти, прасковени, жълти нюанси на кожата. При избора на бои за оцветяване трябва да се съсредоточи върху това, колко тъмна или светла кожа.

Към светлата кожа се вписва много много цветя:

 • нюанси на черно;
 • кафяви;
 • червени;
 • медни;
 • медът;
 • топлите златисти;
 • тъмно червена.

За зелените очи красавици със блясък на кожата идеален вариант ще станат боя карамел и бронзовата спектър. Също така може да се оцвети къдрици в бордо, тъмно кафяв, слива или кестен цвят. Трябва да се избягва много светли нюанси. Кожата на техния фон ще изглежда бледа.

Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор Как добре я закрие косата на тряпочки? Научете стъпка по стъпка схема.

Ефективни аналози лечебен шампоан Микозорал описани на този адрес.

Смуглая кожата много обича всички нюанси на кафяво (например, шампанско, шоколад, бежово).

Жените топъл тип с зелени очи-добре да се избягват светлите нюанси на блонда, платина и светло червена колеров. Те допринасят за това, което човек изглежда невыразительно.

Студен тип: подходящи нюанси направления

Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор

За този вид са характерни розовите и сини нюанси на фона на светла кожа. Очите по-често, маслинено-зелен или блато, примесени с оттенък на сивото.

За този тип съвсем не са подходящи всички цветове червени. По-добре е да отседнете в светли и студени нюанси на блонда (пепеляв, platinum), или на тъмни естествени цветове (кафяво, шоколад, спелая сливи).

Палитра с зелени нюанси на очите

Зелени очи също се отличават със своето разнообразие. За избора на цвета на косата е по-успешна, трябва да се определи какъв именно цвят преобладава в очите.

Тъмно-зелени очи често се бърка с кафяви. Но при слънчева светлина в тях може да се отбележи зелен отлив. С по пигмента добре в хармония кестенява коса различни цветове. Подходящ също така и кафяво и черно.

Светло-зелени очи – най-често в зеления спектър. Обикновено те идват при обладательниц зехтин и светло-златист оттенък на кожата. Най-добрият вариант за такива очи ще бъдат светли нюанси направления: мока, светло кафяво, пшеничен. Може да опитате червенокоси, карамел и кафява боя.

Зелено-сини очи се характеризира с факта, че в дъгова обвивка може да се наблюдава комбинация от няколко цветове (жълто, сиво, кафяво). В зависимост от това, как се променя осветление, цвят на очите могат да изглеждат по различен начин. За тях идеален вариант ще бъдат тези нюанси направления: кафяво, пшеница, млечен и натурален шоколад, кестеняв, черен. Не трябва да се пренебрегва червена и червената гама.

Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор Какво да правя, ако секутся краищата на косата ? Ние имаме отговор!

Инструкции за прилагането на масло от черен кимион за коса разберете от тази статия.

Посетете линка и прочетете за ползите на Биотин в продуктите за коса.

Изумрудени очи се различават зает ириса на синьото тон. Изумруд – това е смес от зелено, синьо и синьо. Така очите ви да изберете цвета на косата, не е трудно. Важното е, да вземете предвид типа на кожата. Бледа кожа на фона на смарагдовите очи ще спечели, ако направления оцвети в медна, червена или нюанси на карамел. Хубаво ще бъде в кафяво, каштановом и пшеничном цвят. Не си струва да използвате фундаменталния черно и ярки blond. Ако кожа дъбени, тогава е по-подходящ нюанси на мока, горчив шоколад, карамел, черен.

Блатните очите това е комбинация от зелен с кафяв, син, жълт в едно. Палитрата от цветове за боядисване на коса може да бъде разнообразна. Ако кожата е светла, най-добре е да шоколадови, кремави, кестенява, карамел, златни тонове. Смуглая кожата при блатото очите хармония с черен шоколад, червено, меден или тъмно-кафява цветова схема.

Творчески възможности, оцветяване

Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор

Днес има много техники за боядисване, а също и креативни нюанси, които ще ви помогнат да се подчертае красотата на зелените очи, и направи образа на по-модерен. На голяма популярност се радва на колорирование. Ако косата руса, може да се оцвети отделни направления на няколко нива по-тъмен естествен. Схема комбинации от цветове може да бъде различен. Трябва да се вземат предвид своя tsvetotip. Добре зеленоглазых момичета, изглежда два тона колорирование. Нюанси на боята може да се различават в продължение на 1-2 ниво. От топлия спектър подходящ за почти всеки тон. Добре се съчетават друго или медни колеры помежду си.

Придават женственост е възможно с помощта на омбре оцветяване. В основата на кичура да кестенява, постепенно преминавайки към золотистому в краищата. Може просто да се облекчи до върховете на няколко цветове, различни от основния цвят на косата. Ярко изглежда „огнено омбре“ – оцветяване на върховете в червена или червени тонове.

Грим за зеленоглазых жени

За да не развалят имиджа, трябва да се научите как правилно да изберете грим под зелен цвят на очите.

Зеленоглазые има светло брюнетка могат да подчертае очите си сиреневыми, сребърен, лилави сенки. От зелената палитра са подходящи влажните зони сянка. Руж трябва да бъдат леко розови. Червило – бежовата, карамельная, розово. Червено червило е по-добре да се използват за вечерно излизане.

Брюнетки с тъмна кожа могат да използват прасковени руж. Сянката е по-добре да вземат от бежовата и кафява гама. Червило е подходяща бежово или розово.

Блондинка със зелени очи могат да причинят тъмни зелени сенки, а също и цвета на млечен шоколад, маслина, златист. Като добавка към вечернему начин е възможно да се вземе слива сянка или бронз с блясък. Руж за блондинки, страхотни бежови и розови. Червилото също е добре да се вземе в нежно-розови цветове.

Цвят на косата за зелени очи: правила и характеристики на избор

За шатенок идеални амбър, череша, тюркоаз и кафяв цвят сенки за очи. Може да се направи зелен контур на очите с помощта на молив. Червило може да бъде цвят теменуга или розово. Но за шатенок този спектър може да не се ограничава. Трябва да се избягва син и розов цвят в сенките.

За обладательниц червена кичура коса и зелени очи подходящи са всички нюанси на зелено за сенки за очи, както и светло-кафяво, меден, пясък и лилав. Вечер можете да използвате слива, бронзови и кафяви сенки. Червилото е добре да изберете светли колеров.

Препоръчително е при избора на средства за грим се придържаме към топла гама за зелени очи, и по възможност да избягват студените нюанси.

Полезни съвети за боядисване на коса

 • Нюанс на боята по-добре да изберат от палитрата с цветни образци къдрици, а не по цвета на опаковката. Може да се потърси помощта на опитен колористу.
 • Ако има съмнения в избора на бои, по-добре да изберете нестойкий състав при първото боядисване в определен цвят. Той бързо да се измие, и може отново оцвети направления в друг тон.
 • Преди да нанесете оцветяване състав трябва да се извърши тест за чувствителност на кожата.
 • Не трябва да окрашиваться, ако имате проблеми с косата или кожата на главата (пърхот, псориазис, суха коса, сечение на краищата). Първо трябва да подлечить направления.
 • Не трябва да се допуска попадане на боя в очите. В случай, че това се случи, трябва веднага обилно ги изплакнете с течаща вода.
 • За по-малко вреди на шевелюру, по-добре да използвате по-простите начини на оцветяване (мелирование, колорирование). Голяма част от косата остава не тронутой боя, боядисани само отделни направления.

Магическата сила на зелени очи могат да се подчертае, ако правилно изберете нюанс на боята за коса. Преди да промените своя образ, е необходимо да се оценят, подходящ ли е избрания нюанс за цветотипа на външността. Да не се допуска непоправима грешка, по-добре окрашиваться в салона, опитен майстор.

Полезни съвети за избор на цвят на косата в следващото видео:

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...