Седина при мъжете-ранна възраст — причините за появата на

By | 23.05.2018

В началото седина при мъжете по-младата възраст. Лечение на побеляване на косата при мъжете. Защо седеют косата на главата си. Вече оформила се седину лекува едва ли е възможно, тук на помощ идват козметичните средства.

Седина — физиологично следствие на ипотекирани процес, който не може да се избегне. Тя винаги се възприема като символ на мъдрост и зрялост.

Но ако това е признак се проявява твърде рано, мъж на сериозно мислят за своето здраве. Мнозина смятат, че появата на първия седого косъмчета — в края на младостта си. Това води до понижена самооценка и увереност в себе си.

Седина при мъжете-ранна възраст — причините за появата на

Защо седеют косата на главата си

Натурален цвят на главата на косата зависи от меланин. Благодарение на феомеланину тя придобива червен оттенък, но за сметка на эумеланина — тъмни цветове. Притежателите на светли кичура коса, натрупване на пигменти е най-ниско.

Когато в организма се спира естественото производство на меланин, косата губи почти целия състав на пигмент, стават пепеляво-сиво, както и при пълната му липса — бели.

Изчезването на пигмента оказва отрицателно влияние върху структурата и характеристиките на косата, тъй като меланинът им придава еластичност и сила. Те стават скучни, безжизнени, сухи и крехки, лесно спутываются и се чупят лесно.

В началото седина – пряко следствие на стареене на органите на човек. Често се случва намалява производството на ензима тирозиназа, без което не се формира меланин.

В резултат на това структура на косата придобива порьозност, поради образувани от въздушни кухини те да станат сребристо бели.

За да се разбере, защо се случва това, трябва да разберете причините за всички процеси.

Появата на седины — на каква възраст това се случва

Представители на различните раси се откриват на главата си „сребърна нишка“ в различни възрасти:

 • Европеоиды – средно до 35 години.
 • Азиатци – до 42.
 • Негроиды – след 50.

Въпреки това при някои мъже косата започва да серебриться вече 18-25 години, а в 30 стават изцяло сива. Най-често това се дължи на наследственост, генетична обусловленностью и поради вътрешни повреди и външни фактори.

В същото време последните резултати от тестове учените са показали, че седина – спътник на доброто здраве.

Това се отнася само за тези случаи, когато процесът започва преди 30 години.

Специалистите са убедени, че побелял шевелюра сочи към дълголетие и добро здраве.

Седина и причините, поради което тя започва

Учените непрекъснато се извършват изследвания по този въпрос и често се стигне до неочаквани заключения.

Седина при мъжете-ранна възраст — причините за появата на

Въпреки това, известни са най-чести и по-често срещаните фактори, които правят един мъж собственик на седины:

 • Генетично предразположение.
 • Стрес, неблагоприятни нервните сътресения. Често сива коса се проявяват веднага след шока или психологически травми.
 • – Бери, анемия, хронични заболявания.
 • Неправилна грижа за косата – хей, инструменти, честото боядисване, измиване на твърде топла вода.
 • Вредните навици и на неправилния начин на живот.

Важно! Трябва да се обърне на състоянието на здравето. Седина може да се прояви след пренесени заразни заболявания, при функционални нарушения на щитовидната жлеза, диабет, бронхиална астма.

В началото седина при мъжете по-младата възраст,

Специалистите разбрали какви отрицателни основания да доведе до началото на поседению при мъжете:

 • Неправилното хранене.
 • Злоупотребата с алкохол.
 • Постоянна нервност.
 • Преумора.
 • Прекомерната употреба на кафе или силен чай.

Най-често става причина за непълноценно хранене. В организма не постъпва достатъчно за производство на меланин хранителни вещества. В такъв случай седина започва да се появява в корените, а след това се разпространява по цялата дължина.

Седина при мъжете-ранна възраст — причините за появата на

Също така младите хора стават сива поради нарушение на работата на бъбреците и черния дроб. Разбалансированность в общия хормонален фон – още един нещастен фактор, който прави косата бели преди време.

Лечение на побеляване на косата при мъжете

Дори фактът, че седина – показател за добро здраве, не отбелязва у много хора желание да се отървете от него.

За да се избегне появата му, трябва да добавите в дневното меню на свежи продукти, храна богата на протеини, полезни мазнини.

Също така, не забравяйте за комплексите с витамини , и не се пренебрегва редовно посещение на лекар-ендокринолог. Препоръчва се максимално да предпазим себе си от стрес и пази нервната система.

Вече оформила се седину лекува едва ли е възможно, тук на помощ идват козметичните средства.

Ако белите косми са съвсем малко, перфектно ще използването на специални тонирующих шампоани. Те дават лесно естествено оцветяване. Също така победи ранна седину може подходяща ассиметричной прическа.

Проблем началото седины – не е причина за отчаяние. Добре поддържана бяла коса може да изглежда модерно и елегантно. Те допълват образа на твърдост, го правят индивидуални и необикновен.

Важното е да внимавате за здравето си, да водят активен начин на живот и не се бави с послание към лекарите при възникване на проблеми.

Related Post

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си... Появата на седины в древността олицетворялось с мъдрост и жизнен опит. Времената се промениха, и притежателите на "сребро" в косите си, се опитват по-...
Как една жена да се отърве от седины в домашни усл... Сива коса – това е проблем, причинени от преждевременна загуба на коса цветовия пигмент. Стремеж към бързо да се отървем от седины е естествено желан...
Как да нарисува седину на светли косата... В живота на всяка жена рано или късно идва момент, когато в едно далеч не е красива сутрин тя открива у себе си, на главата си за първи прошарена кос...