Коса: лечението е медикаментозно и домашно, възможни причини

By | 23.05.2018

Съдържание: Причини за появата на седины. Лекарства срещу седины. Салонные лечебни процедури. Народни средства за защита срещу седины. Меланоцитите — клетки, които произвеждат оцветяване пигмент, който определя цвета на косата на всеки човек.

Меланоцитите — клетки, които произвеждат оцветяване пигмент, който определя цвета на косата на всеки човек. С напредване на възрастта им активност намалява, а след това на производство на меланин (пигмент) и не спира. Така се появяват сива коса, трудно доказуема боядисване, не укладывающиеся в прическата, и най-важното — считан за един от признаците на стареене. Въпреки че, според статистиката, към днешна дата 40% от хората на възраст от 30 до 35 години започват да побелява направления . Какво да правя? Естествен цвят вече не я върнеш, но ще спре процеса на по-нататъшно поседения е възможно, като се обърнах към специалисти и изпитан с помощта на традиционни средства. За начало е желателно да се отървете от една причина, поради която са се появили коса: лечение без този предварителен етап, ще се окаже неефективна.

Коса: лечението е медикаментозно и домашно, възможни причини

Причините седины

Съвременната медицина е в тясно сътрудничество с косметологией активно се опитва да разбере защо седеют косата в достатъчно ранна възраст.

В резултат на научни изследвания се превърна в цял списък от фактори, които допринасят за преждевременна смърт на меланоцитите. Ако не се отървете от тях в живота си, процес поседения ще продължи интензивно и няма да се поддаде на никакви методи на лечение.

Така че пересматривайте живота си, да се анализира и прави изводи. Причини за седины може да стане на следните обстоятелства.

Вътрешни болести:

 • нарушена работата на нервната система;
 • сърдечно-съдови заболявания;
 • проблеми с жлези с вътрешна секреция;
 • анемия;
 • – бери;
 • заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • пренесени в късна възраст, вирусни заболявания (като например цитомегаловирус);
 • заболявания на бъбреците.

Начин на живот:

 • безбелковые диети, които допринасят за остър недостиг в организма на тирозин — вещество, благоприятства ранното поседению;
 • неправилното хранене, в която се отглеждат зеленчуци, плодове и оптимален режим питейна липсва;
 • постоянен невроза, хронична умора, депресия, потиснато състояние, редовни преживявания, стрес водят до спазму съдове на мозъка, които подхранват косата;
 • активното излагане на ултравиолетови лъчи.

Индивидуалните особености :

 • ниските температури водят до нарушения на подкожната микроциркулацията на скалпа, което води до преждевременно побеляване;
 • tsvetotip: блондинки седеют по-рано, отколкото брюнетки, но с напредване на възрастта, това ще бъдат компенсирани от факта, че последните сиви кичура в главата си много по-забележима;
 • наследствен фактор.

Най-честата причина за появата на седины е, разбира се, възрастта. Така че не е изненадващо появата на сива коса и изпадате в паника, ако ви за 40. Промените, които настъпват в този период, се ограничават до кожата на достъп на кръв и кислород, поради което страдат меланоцити.

Всички по-горе изброени фактори могат да станат косвени или преки причини за ранна седины. Ако пигментацията е вече компрометирана, трябва да спрете този процес, чрез премахване на обстоятелства, водещи до него. Попълнете проучването и започнете лечение на организма отвътре. Нормализуйте начина си на живот: престанете да си темпо диети и нервен, яжте правилно и ограничете престоя си на слънце. Едва след това може да се потърси професионална помощ от трихологам, които да назначава лечение и ще ви предложат подходящи процедури.

Коса: лечението е медикаментозно и домашно, възможни причини

 

Лекарства срещу седины

Смееше на този вид лечение, много жени правят една неволна грешка, която ги води до горчиво разочарование. Тези направления, които са се превърнали в сива, върнати към живот и още цвета не е в състояние нито една научна разработка, известна и до днес.

Не забравяйте , че лекарства срещу седины само забавят или спират в някакъв срок на естествения процес на изчезване на меланоцитите. Те трябва да се приема самостоятелно, без препоръки на лекарите.

Преди това е необходимо предварително кръвен и проверка на общото състояние на организма и косата. Това ще помогне на вашия лекар във всеки отделен случай да се избере правилното лечение побеляване на косата. Курсът на прием на подмладяване и общеукрепляющих лекарства:

 • Магнезия (25%-dani):инжектиране на въведение;
 • Специален комплекс витамини (много ефективен — Селмевит (Silmevit);
 • Антиседин — едно от най-търсените средства срещу седины към днешна дата: тя стимулира меланоцитите, тъй като обогащено йони на сребро, биостимуляторами, аминокислотными комплекси, резорцином, екстракти от алое вера, хмел, репей, брезов лист, хвойна, лайка, Д-пантенолом, витамини и глицерин; но в състава му присъстват също така и сяра, и уксуснокислый олово, така че преди прилагането на лекарството изисква консултации със специалист;
 • Лосион за трайно боядисване направления Грециан 2000 ;
 • Лечебни шампоани от реномирани марки с високо съдържание на цинк, желязо, мед — тези елементи, които са необходими за здравето на косата (трихологами често се препоръчва за лечение на седины продукти от фирми Vivasan или NanoPharm).

Идентични резултати от това лечение не трябва да чакаме, и за това предварително специалисти предупреждават своите пациенток. Те ще зависят от такива индивидуални показатели, като съпътстващи заболявания, състоянието на нервната система, напълно или частично следване на програмата. Основният курс, ако е необходимо, на препоръките на лекаря, може да бъде подкрепена от салонными процедури или домашни средства на хората.

Коса: лечението е медикаментозно и домашно, възможни причини

Салонные процедури за лечение на белите коси

Целта на лечебната програма за сива коса — активното им храна. Тя позволява да се удължи живота на меланоцитите и запазване на цвета къдрици. При избора на терапевтични процедури специалисти, които също се ръководят от индивидуалните особености на всеки организъм. След проведено проучване ще бъдат представени редица процедури, които ще ви помогнат да предпазвате вас от преждевременно поседения.

Включва инжектиране на въвеждането на лекарствени коктейли под кожата на главата. Средствата са наситени на голямо количество микроелементи, витамини B, никотинова киселина, заместители на меланин. Курсът на лечение обикновено е 10 процедури, но техният брой може да варира в зависимост от тежестта на належащия проблем. Честотата на провеждане — веднъж седмично. Въпреки това, което мнозина се страхуват, ваксини, мезотерапия лесно се понася и е достатъчно комфортно процедура.Противопоказания: бременност, кърмене, алергия, менструацията, прием на някои лекарствени продукти (включително аспирин), хемофилия, онкология, дерматоз, наличие на пейсмейкър, влошаване на херпес, заболявания на бъбреците, камъни в жлъчката, епилепсия, психични разстройства.

 • Лазер

Всички видове лазери, които се използват за лечение на седины, осигуряват меко въздействие върху кожата на скалпа и структурата на косата. Затова лазерни няма странични ефекти и е считан за един от най-асистенции и безболезненных методи. Лъч въздейства върху косата и тъканите, в резултат на това се случва активиране на растежа на меланоцитите, възстановяват клетъчните мембрани, фоликули насыщаются кислород, увеличава броя на работещите капиляри, усилва циркулацията на кръвта. Всичко това спира процеса на изчезване на меланоцитите, и сива коса вече не се появяват.

 • Дарсонвализация

Дарсонваль — апарат, въздействащ върху кожата на главата високи импулс удар малка сила. Специална наставка засилване на кръвообращението и различните метаболитни процеси в клетките, което предотвратява стареенето на меланоцитите. Едновременно няколко курса дарсонвализации коса вылечат пърхот, алопецию , себорею. Този апарат може да се използва и в домашни условия, но е много по-ефективно ще се окажат процедури, провеждани от специалист в салона, тъй като в последния случай се използват по-мощни дарсонвали. Освен това, процедурата има противопоказания, които трябва задължително да се съобразят с: онкологични заболявания, сърдечно-съдови заболявания, наличие на пейсмейкър и подкожни импланти, проблеми със съсирване на кръвта, бременност, епилепсия.

Редовното прилагане на ултразвукова терапия на скалпа също допринася за устойчивостта на естествената пигментация на косата. Меланоцити под действието на ултразвук честота от 800 до 3 000 khz, които не са унищожени, както и да продължи да функционира правилно, работа на меланин в достатъчни количества. Процедурата активира метаболизма, имунни и други процеси в клетките, тонус на кръвоносните съдове, стимулират космените луковици, намаляват възпалението и сърбежа на кожата на главата.

Всяка една от тези процедури е включена в ефективни курсове на лечение побеляване на косата, като запазва красотата и блясъка на естествения цвят на направления. Блестящ, мек и добре поддържан, струящийся каскада от красиви, гъсти къдрици, липса на пърхот, ускорен растеж на косата — това е, което може да се получи в резултат на такова лечение седины. Но заедно с салонными методи, към днешна дата не губи актуалността си лечение седины в домашни условия на народни средства за защита.

Коса: лечението е медикаментозно и домашно, възможни причини

Друг често срещан проблем — загуба на коса, какво да направите:

Косата расте бързо може да се пие курс на таблетки, например на мумията .

Народни средства за защита срещу седины

Може да намерите огромно количество рецепти, които гарантират 100% увеличение да се отървем от седины. Не си струва да купува на тази уловка. Както вече писахме, мъртви, сива коса се върне към естествения цвят невъзможно (само с помощта на оцветяване). Въпреки това някои народни средства позволяват да се удължи живота на меланоцитите и да се спре по-нататъшния процес на поседения. Освен това, след тях косата става мека и копринено гладка, започват бързо да растат, спират да падат.Преди да опитате това или онова лекарство, потърсете отзиви за него, опитайте се да го действие на отделни кичури да се избегнат алергични реакции и странични ефекти.

 • Етерични масла

50 мл етерично масло от мащерка се смесват с 80 мл сусамово. Внимателно смесете, плътно затвори, прибере си се в хладилник за 30 дни. През деня втрийте сместа в влажни корени, за 15 минути се отмива с шампоан. Курс на лечение — 14 дни. Още една рецепта с етерични масла срещу седины предлага всеки път, когато измиване на главата добавяте в шампоана розмариновое или лавандулово масло. В една супена лъжица шампоан — не повече от три капки естери.

 • Пчелният прашец

Една чаена лъжица пчелен прашец се смесва с 4 супени лъжици козметичен масло от жожоба, да се разклати, за обработка на смес с мокри кичура на 5 минути, изплакнете с помощта на шампоан. Да правим два пъти на ден в продължение на 14 дни.

 • Червен пипер

Шест изсушени шушулки от червен пипер, налейте 500 мл спирт или водка. Преливане на месец. Втрийте в корените на косата два пъти седмично преди миене в продължение на 14 дни.

 • Корен от женшен

Една чаена лъжичка накълцан корен от женшен се налива 500 мл спирт или водка. Оставете за 10 дни на тъмно място. Да се пие на гладно сутрин по една чаена лъжичка часа. Противопоказан високо кръвно налягане.

 • Солен скраб

Една супена лъжичка йодирана сол се разтваря в чаша топла, само че заваренного черен чай. Втрийте в корените на косата два пъти седмично.

Седина в косата винаги коварно развива възраст, който искате да скриете всичко. Никой не иска да остарее. За преждевременно побеляване не е станало вашата главоболие, оставете повърхностен „козметичен ремонт“ във формата за оцветяване: той не ще има ефект. По-добре да разберете причината на трудностите, отстранете ги и се наслаждавайте на една пълноценна лечение. Само комплексна терапия може драстично да се реши този проблем.

Прочетете повече


Related Post

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си... Появата на седины в древността олицетворялось с мъдрост и жизнен опит. Времената се промениха, и притежателите на "сребро" в косите си, се опитват по-...
Как една жена да се отърве от седины в домашни усл... Сива коса – това е проблем, причинени от преждевременна загуба на коса цветовия пигмент. Стремеж към бързо да се отървем от седины е естествено желан...
Как да нарисува седину на светли косата... В живота на всяка жена рано или късно идва момент, когато в едно далеч не е красива сутрин тя открива у себе си, на главата си за първи прошарена кос...