Слонова маска за коса в домашни условия

By | 27.03.2018

Маска, експанзионистична растеж. Добре себе си, се оказа, че е за ускоряване на растежа и укрепване на рошава коса репейно-слонова маска за коса. В този случай на помощ идват подмладяващи маски, които допринасят за "изцеление" микротравм на волосинках.

Дълги, красиви и добре поддържани направления винаги са били основното украшение на жената. За съжаление, съвременният ритъм и начин на живот не им дава възможност да носят коса до петите, тъй като една нишка такава дължина се нуждаят от специални грижи и в известен смисъл усложняват живота. Много дълги кичура трудно се мият, изсушават и заплетать, така и на теглото те имат достатъчно голям, облечен в който в продължение на работния ден на раменете си е трудно. Така че жените най-често предпочитат коса със средна дължина и къс стрижкам.

Каквато и да е дължината на косата, те непременно трябва да бъдат здрави и красиви. Да ги такива жени помагат на специални козметични средства, които индустрия за красота пуска в голямо количество. Но не трябва да забравяме и за народни рецепти за запазване на здравето и красотата на къдрици в продължение на много години с помощта на натурални био продукти и билки, домашни условия. Сред тези продукти са обикновени кокоши яйца. Въз основа На тях може да се правят много различни маски за даване на прядям блясък, ускоряване на тяхното развитие, предотвратяване на загуба и т.н.

  Слонова маска за коса в домашни условия

Малко за ползите от жълтъка

Яйчен жълтък е богат на много полезни вещества, хранителни вещества и витамини:

  • витамин B3 ускорява растежа на косата, прави ги цвета ярък и наситен;
  • лецитин помага за бързо възстановяване на повредени участъци, прави кичури по-силна;
  • амино киселини ефективно предпазват от появата на сухота на кожата и пърхот;
  • протеини укрепва космените луковици и предотвратяват загубата.

Важно е да се разбере, че използването на всякакви маски, включително и яйце, само тогава ще донесе максимална полза, когато вредно въздействие върху организма отвътре и отвън ще бъдат сведени до минимум, а най-добре е възможно изобщо. Става въпрос за такива вредни навици като пушенето и злоупотребата с алкохолни напитки. Също така лошо се отразява върху състоянието на рошава коса престой в прашни, загазованных, твърде влажни помещения, ходенето на коледа или на плажа, без на убора.

Как правилно да готвя яйчни маска

Домашни козметични маски на базата на яйца по-често се правят от жълтъците, а белтъците-добре е да използвате като основна съставка на маски-филм за лице.

Жълтъците се отделят от протеини и бита в дълбок тиган с помощта на corolla. След това в зависимост от вида на косата и от това, кой проблем да се решават на тази маска е, в нея се добавят допълнителни компоненти. Това може да има такива съставки като мед, репейное масло, лук или лимонов сок, маята и др.

Слонова маска за коса трябва да се нанася върху сухи кичури по цялата дължина на 25-60 минути. Най-добре е те да са чисти и съдържат в себе си поне лак, пяна за коса и др. Нанасяне на състава на максимално чисти направления ще позволи на хранителни вещества е по-добре да проникнат във вътрешността на косъма и кожата на главата.

За да може масата да не капе върху лицето и шията, на главата трябва да носят шапка за душ с ластик. Да се измие яйчената маска трябва да бъде топла вода, а топла вода е по-добре да не се използва, тъй като това, първо, е вредно за косата, а от друга страна, може да доведе до образуване на бучки, особено ако заедно с жълтъците в състава на маски ужасно малко белтъка.

Слонова маска за коса в домашни условия

Маска, експанзионистична ръст

Добре себе си, се оказа, че е за ускоряване на растежа и укрепване на рошава коса репейно-слонова маска за коса. Той е подходящ за суха и нормална коса.

За маски на средни направления трябва:

  • два яйчни жълтъка;
  • една супена лъжица репейного масло.

Ако се прави състав за мазна коса, то в него трябва да добавите една чаена лъжичка на всеки алкохол напитка (водка или ракия) или забележите репейное масло кисело мляко в количества от 100 мл.

Репейно-слонова маска за коса е прекрасно средство за загуба на коса, позволяващ ефективно укрепване на крушки и подхранване на самите направления. Да го използвате, трябва да е не по-често от два пъти седмично за суха и нормална коса, а за къдрици склонни към омазняване достатъчно ще бъде и един пъти.

Лечебното слонова маска за коса

  Много често направления, подвергающиеся редовно боядисване или изсушаване със сешоар, губят своята привлекателност и стават крехки и скучна. В този случай на помощ идват подмладяващи маски, които допринасят за „изцеление“ микротравм на волосинках.

За приготвяне на такава маска са необходими следните компоненти:

  • три жълтъка;
  • 5 супени лъжици заквасена сметана.

Нанесете маската трябва да се за 40-45 минути, да се измие с топла вода и шампоан.

Тази слонова маска за коса ще задоволи направления на аминокиселини и калций, за да се възстанови своите структури и да направи еластични.

Стягане на яйца маска за коса

Често хората се сблъскват с проблема за загуба на коса, която може да възникне по много причини. Да се справят с нея ще яйца, мед маска. Народна рецепта предвижда следните пропорции на основните й компоненти: на един яйчен жълтък трябва да се вземе една супена лъжица течен мед. Ако медът вече закристаллизовался, трябва да го разтопете на парна баня. Освен тези две съставки на маската трябва да добавите една чаена лъжичка рициново масло.

Медово-слонова маска за коса се нанася върху суха, на кичури, тъй като на мокра или влажна тя просто ще излязат, при това температурата на състава трябва да бъде стайна или малко по-топло. Дръжте маската на прядях трябва 25-35 минути, за удобство трябва да се носят на главата си шапка за душ.

Да се измие с топла вода и изплакнете охлади леко язвителен. За това трябва да се изтръгне на сок от половин лимон и го смесете с три литра вода. Лимонов сок може да се замени с една чаена лъжичка оцет.

Курсът на лечение е рошава коса с помощта на такава маска е 10 дни, но положителни промени в състоянието на косата, ще бъдат видими вече на 2-3 прилагане. Преди първо да нанесете маската трябва да се направи тест за алергии – нанесете малко състава на лакътната гънка. Ако в продължение на 10 минути, няма да възникнат никакви дискомфортных усещания, зачервяване или сърбеж, може спокойно да я използвате.

Най-важното при използване на яйчни маски – правилното им приготвяне, прилагане и дългосрочна заличаване. Начин на приготвяне хранителен състав не отнема много време и няма да създаде прореху в семейния бюджет, а резултатът надхвърля всички очаквания и вашите къдрици ще бъдат красиви и здрави.

 

Related Post

Маски за бърз растеж на косата – най-добрите народ... В младежките си години, косата расте бързо и винаги изглежда луксозно. Но след тридесет процеси се забавят и косата ви вече не са същите. Има и други...
Най-ефективни маски за растеж на косата в домашни ...   Маска за растеж на косата са един от многобройните начини за поддържане на външния вид рошава коса е на необходимото ниво. В края на краищата п...
Професионална маска за коса за растеж: видео инстр... За грижа за косата са просто необходими професионални маски за коса. Много дами смятат, че домашните маски са по-ефективни, защото те се основават ед...