Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

By | 26.03.2018

Също така е налице хронична анагеновая дифузната алопеция, причините за който все още не са монтирани. В редица случаи този вид косопад при жените може да предизвика развитие на анрогенетической алопеция, ако има генетична предразположеност.

Също така е налице хронична анагеновая дифузната алопеция, причините за който все още не са монтирани. В редица случаи този вид косопад при жените може да предизвика развитие на анрогенетической алопеция, ако има генетична предразположеност.

Дифузната алопеция – тази форма на алопеция, при която косата пада равномерно по цялата повърхност на скалпа с висока интензивност.

Тя се среща както при жените, така и при мъжете. Може да се наблюдава и при деца, защото на поредение на коса при детето, трябва да се обърне внимание, дори и ако няма други видими симптоми няма.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция) Снимка: дифузната алопеция

Форма и причините за тях

Телогеновая форма

Под влияние на неблагоприятни фактори на космените фоликули преминават във фаза на телогена (покой) преди време. Ако в норма в процес на телогена се намира до 15% от всички фоликули, а при дифузни телогеновой алопеция е във фаза на покой се вдигне до 80% от косата. При този пръти коса отделени от корените си и падат особено интензивно по време на такива процедури като миене на главата, ресането на косата, масаж на кожата на главата.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

Ако влиянието на стресови фактори върху организма е значително, то косата може да започне да пада и на тялото.

Причините телогеновой за разпространяване на алопеция:

 • значителна е нервно натоварване, нервни натоварвания, хронично психично пренапрежение;
 • заболявания, както инфекциозни, така и соматични, остри или хронични, особено тези, за лечението на които изисква хирургическа операция;
 • строги диети с ниско съдържание на протеини;
 • липсата на такива микроелементи в организма на желязо, цинк и селен;
 • нарушение на баланса на редица витамини, най-значимият от които е витамин А;
 • при продължително приемане на редица лекарства, като например антибиотици, противоракови средства, нейролептиков;
 • бременност с променящите се хормонален фон;
 • хормонални противозачатъчни средства с високи дози хормони;
 • заболяване на щитовидната жлеза.

Обикновено, косопад не започва веднага след раждането, за това е причина, а по-късно няколко седмици – месец. Обикновено, по това време, състоянието на организма се подобрява, цикъл на растеж на косата се възстановява и в проборах става забележим пушок на нова коса.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

Падане на косата при телогеновой форма за разпространяване на алопеция може дълго време, от няколко месеца до години след края на влияние доведе до нарушаване на цикъла на растежа на косата причини.

Ако не се отстранят причините, които предизвикват смущения в цикъла на растеж на косъма, а след това тя е хронична форма и води до значително поредению на косата.

Анагеновая форма

Ако вреден фактор, който влияе върху тялото, има изразен вредния ефект на косата след това не успяват да се измъкне през фаза на покой и започва да пада директно в анагене (фаза на растеж).

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

От тук по-дълъг период между въздействието и началото на косопад.

Протича анагеновая дифузната алопеция значително по-интензивно, отколкото телогеновая и в которкий срок води до значително намаляване на гъстотата на косата до пълно дифузен косопад.

Причини остра анагеновой за разпространяване на алопеция:

 • действие на радиация;
 • прием на токсични химиотерапията лекарства;
 • отравяне с токсични вещества.

Обикновено космените фоликули не се повреждат, защото след като тялото ще се възстанови, растежа на косата се възобновява. Има наблюдение, че може да се промени нюанс или структурата на косъма. Например, извратени може да станете собственик на гладката коса и обратното.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

Също така е налице хронична анагеновая дифузната алопеция, причините за който все още не са монтирани. За нея са характерни влошаване веднъж на няколко години, по време на които се случва значително поредение на косата без пълна плешивост. След това косата постепенно се възстановяват до един на предишното състояние.

В редица случаи този вид косопад при жените може да предизвика развитие на анрогенетической алопеция, ако има генетична предразположеност. Се случва тази промяна най-често в периода на бременност на фона на промени в хормоналния статус.

Косопад при жените се срещат не по-рядко, отколкото при мъжете. Научете какви са различните видове плешивост при жените .

Косопад при кърмене на детето в повечето случаи не представлява никаква заплаха за здравето на бебето, но понякога това може да бъде знак за развитието на такива заболявания като рахит. Прочетете повече тук .

Мнение трихологов

Има американските лекари е много интересна концепция, която все още не е медицински термоном, но вече е обозначило съществуващ проблем. И този проблем е характерно както за Америка, така и в останалата част на света. Това е така наречения краш-диета, диети, в които са значително занижени калории от дневния хранителен прием и записване на необходимото количество хранителни вещества, преди всичко на протеини.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

Започнете време на краш-диети при голям брой хора съвпада – януари: обикновено това са тези, които започват нов живот с нова година и тези, които искат да отслабнат., бр. Защото до февруари се появят „първите лястовици“ с оплаквания от косопад, а през март се наблюдава увеличение на пациентите с проблем поредения на косата. По това време обикновено 4-6 седмици след началото на краш-диета. На рецепцията се оказа, че повечето хора не са наясно с нежеланите влиянието на жестока диета на тялото и не вижда връзка между начина на стреса, в който те вогнали на тялото си на отказ от нормален режим на хранене и загубата на коса.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

Също така много хора са сигурни, че загубата на коса ще свърши веднага, след като те започнат да се хранят нормално. В действителност, тялото трябва да бъде не по-малко от 6 месеца за пълно възстановяване и възобновяване на нормалния цикъл на растеж на косата.

Трябва да имате предвид факта, че при генетична предразположеност към изтъняване на косата, продължителността на периода на загуба на коса може да се удължи, и намаляване на гъстотата на косата в това ще бъде значителен.

Прости съвети от трихологов, които помагат за поддържане на здравето на косата:

 • придържайте се към диетата, с нормално съдържание на калории, съдържание на протеини и желязо;
 • полезни за косата и тялото като цяло мазна риба, рибено масло, лекарства, Омега-3 полиненаситени мастни киселини от рибено масло;
 • допринасят за здравето на косата витамини Н и В7, витамини А и С, цинк.

Видео: Дифузна алопеция

Косопад при жените по време на бременност

В този период значително се променя хормоналният фон . Най-значим по отношение на влиянието на жизнения цикъл на косъма е естроген. Той стимулира растежа на косата и възпрепятства тяхното утаяване.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция) Снимка: косопад

След раждането хормоналният фон е нормално, количеството на естроген намалява и косата, които се бавят по-дълго на своя мандат в космените фоликули, обилно падане. Връх на интензивност за загуба на коса обикновено пада на 3-4 месеца след раждането. Цялата същия продължителността на периода на повишена загуба на коса около 1 година.

Да повлияе на интензивността на косопад може също и такива фактори като постоянен стрес при майка ми от постоянното безпокойство или чести болести при бебето, липсата на помощ от роднини, небалансирано хранене и редица други фактори, за които рядко се вземат под внимание.

Прости съвети, които помагат за намаляване на интензивността на косопад след раждане:

 • включете в диетата на достатъчно количество плодове и зеленчуци, които съдържат много флавоноиди и антиоксиданти, това ще олосяные фоликули и стимулират растежа на косата;
 • погрижете се за това, за да получат необходимото количество витамини от група В, С, е, Биотин, цинк (са идеални по отношение на запазването на косата специални витамин-минерални комплекси за бременни);
 • преминете на шампоан и балсам, които съдържат цинк и силиций;
 • внимателно срешете косата след измиване, докато те са мокри, временно откажете се от прически, които предполагат силно опъване на косата („конска опашка“ с твърда гумена лента).

Лечение за разпространяване на алопеция

Като такава, дифузната алопеция не се лекува, което било по този повод ви не разказват продавачи на всякакви средства и услуги.

Самият космения фоликул е здрав и може да даде началото на растежа на косъма при нормализиране на работата на организма като цяло. Защото всъщност, точката на прилагане на лекарства и физиопроцедур в организма, за лечение на неорганизирани алопеция не.

Единственото нещо, което трябва да направите е да се разкрие причината за косопад, го премахне и малко да изчакате, докато се възстанови нормалния цикъл на растеж на косата.

Само след това може да се започне използването на народни средства или фармацевтични продукти.

Тук си струва ясно за себе си да признаят този момент е: и хората, и аптечные средства не могат да спрат дифузна загуба на коса, те могат да ускорят растежа на нова коса на мястото на паднали.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция)

Най-често за ускоряване на възстановяването на косата се използват стимуланти трикомин и фоллиген, които са пептидами мед.

Пептиди от мед, пада в космените фоликули, стимулират производството в клетките на протеини и някои други вещества, необходими за нормалния растеж на косъма. Пептиди на мед може да се спре загубата на коса в продължение на 30 дни постоянна употреба. Още през месец употреба се появява нов растеж на косата, увеличаване на дебелината и подобряване на състоянието на кожата на главата.

Трикомин предлага се в три форми:

 • Tricomin Solution Follicle Therapy Ѕргау – специален спрей за пръскане на препарата на участъци от кожата с редеющими коса;
 • шампоан;
 • климатик.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция) Снимка: Комплекс за коса Трикомин

В свободното си време трикомин премина през две от трите степени на контрол на FDA (организация за контрол на качеството на лекарства и храни). Не променя цвета на косата. Фоллиген също е под формата на спрей, шампоан и балсам.

Дифузна загуба на коса (дифузната алопеция) Загубата на коса е един естествен процес, като ги увеличава. Научете каква е нормата за загуба на коса .

Компанията Керастаз е разработила уникален козметичен продукт от загуба на коса – ампула Kerastase. Всички подробности на този адрес .

Как да се справят със загубата на коса? Този въпрос често си задават много хора, изправени пред този проблем. Особено актуална е тя в период извън сезона – през есента и пролетта. Прочети повече .

Видео: Как да се лекуват от оплешивяване

От физиотерапевтични методи и средства на народната медицина подходящ за ускоряване на възстановяването на коса на всякакви процедури, насочени към засилване на притока на кръв към кожата на скалпа и ускоряване на обмяната на веществата в тази зона.

Най-често срещаните и достъпни от тях: Дарсонваль, лазерна четка за коса, маски за коса с горчица и червен изгаряне черен пипер и др.