Боядисване на сива коса: особености и нюанси на процедурата

By | 12.05.2018

Друг важен въпрос е, какъв цвят да е по-добре боядисване на сива коса? Ако е изолиран волосинки, това е безспорно, да направят друг избор. Но в случай, че са настъпили глобални възрастови промени, трябва да се отбележи.

Боя седину коса изобщо не е задължително, много тя наистина краси. Красиви сиви кичури изглеждат понякога е по-добре, отколкото развалена агресивни составами. Но ако все пак без използването на бои да мине няма да успее, трябва да знае, как боядисване на коса в домашни условия?

Боядисване на сива коса: особености и нюанси на процедурата

Седина — това е естествен процес, който все пак искам да се забави, или да се скрие.

Каква функция

Боядисване на сива коса: особености и нюанси на процедурата

Сиви къдрици се различават по структура, така и боядисани им трябва по-специален.

На пръв поглед нищо сложно – вземете любимата си боя и боядисване на кичури. Но оцветяване поседевших къдрици има своите особености, поради промяна на тяхната структура.

В сърцевината на косъма, която беше пълна с красящим пигмента, сега се превърна в празно, а на повърхността волосинки придобива особена плътност, така че е много важно, какъв вид боя за боядисване на сива коса.

Как да изберем боя

Колкото по-добре боя сива коса, въпросът е силно индивидуален, но се прилагат по-добре органични съединения.

 1. На първо място боя трябва да е доста силна . В края на краищата, за да проникне по-навътре косъмчета и се боядисват си — необходимо е да разкрие люспи на епидермиса. Именно за това в красящем средство, в състава му, трябва да се амоняк.

Компонент, разбира се, не е най-полезен за рошава коса, така че трябва да се опитаме да закупите качествени професионални бои за действие е максимално лек. Същата процедура трябва да се повтарят доста често.

Обърнете внимание! Плевене растеж на корените средно оцветени всеки три/четири седмици. А представете си, ако боята е да бъде агресивен и със съмнително качество! С течение на времето шевелюра съвсем ще загуби привлекателността си.

 1. Често за закрашивания „сребърни“ къдрици се използват естествени багрила:
 • басму,
 • хну,
 • орех,
 • лайката.

Ползите от прилагането им е безспорен. Но този цвят не е много краткотрайна, ги окрашивающие частица не може да проникне дълбоко в структурата. Въпреки това, редовно боядисване на белите коси тези компоненти е доста подходящ като безопасна и естествена алтернатива.

 1. Друг важен въпрос е, какъв цвят да е по-добре боядисване на сива коса? Ако е изолиран волосинки, това е безспорно, да направят друг избор. Но в случай, че са настъпили глобални възрастови промени, трябва да се отбележи, че тъмната палитра от цветове може достатъчно ясно да се подчертае проявившиеся бръчки.
 2. Оцветяване в много по-тъмни нюанси ще направят по-видими поредение направления за сметка на контраста с кожата на главата.
Боядисване на сива коса: особености и нюанси на процедурата

Ако сте решили да се боя седину, а след това изберете нюанси-близо до вашето натуральному тон.

Забележка! В какъв цвят, за боядисване на сива коса, разрешаване само на вас, но се препоръчва да се избягва червеникаво тонове, тъй като те придават на кожата желтизну и като цяло нездравословен вид. По-добре да вземем един интересен нюанс, но сходни с вашия естествен цвят.

Като оцвети

Без съмнение, най-доброто решение е да отидете в козметичен салон, където професионални умело поколдует над шевелюрой и превръщането си, но цената на услугите, за съжаление, не всеки може да си позволи.

Професионално и качествено оцветяване ще се проведе на капитана

И затова, ако боядисване трябва да се направи със собствените си ръце, тогава трябва да се вземат предвид някои технологии, като нарисува коса правилно.

 • Сиви корени или направления, могат да придобият малко по-различен нюанс от останалите, не са загубили пигмент, къдрици . Затова предварително трябва да се справят с боя. Тази процедура се нарича предпигментация, инструкциите за изпълнение, както следва:
 • На сиви кичури парцел с боя, при подобни условия с „родния“ цвят на къдрици, но за един тон по-тъмен . Запазваме си на 10-20 минути. След това распределяем средство в цялата шевелюре за получаване на желания цвят. В крайна сметка трябва да се окаже униформа оцветяване.
 • За оцветяване на побеляване на къдрици направи по-качествено, може предварително третирани коса окислител, да се направи така наречената протравку . След като окислител на шевелюре суха, на кичури се нанася боя.
 • Прилага оцветяване на състава трябва малка четка внимателно лечение на всеки косъм . Време на експозиция състава на главата трябва да бъде указано в инструкциите.

За побеляване направления период на оцветяване трябва да издържат на максимално допустимото. Но краищата може да се направи отпусни се (т.е. да се прилага на краищата съставът трябва да е малко по-късно), така прическа ще изглежда много по натуральней.

Народни рецепти: къна и басма

Боядисване на сива коса: особености и нюанси на процедурата

Смесването на къна с басмой в различни съотношения ви позволява да получите разнообразна гама от нюанси.

Естествени коси, със сигурност ще имат благотворен ефект за здравето на косата. Но прилагането им трябва по-често от изкуствените.

Например:

 • Ако вземете хну и басму в равни части, а след това ще излезе кестен оттенък.
 • Ако вдовое по-голяма басмы се получава черен цвят.
 • А ако смесите една част от басмы с двете части на къна, това естествен резултат ще бъде бронз.
Технология на оцветяване.
СъставкиИнструкции за приготвянеУказания за употреба
Прах попълнете в стъклена или порцеланова купа и запариваем гореща вода, но не вряла вода. Трябва да се окаже кашеобразная смес.Оцветяване побеляване направления провеждаме след измиване на техните обикновен сапун или друг алкален препарат. Парцел за първо средство на обезцветени петна, а след това, малко разреден с вода, распределяем в цялата шевелюре. Покрийте главата шапочкой. Чрез 30/90 минути боя смываем.
Боядисване на сива коса: особености и нюанси на процедурата

Преди да притъпят за боядисване — помислете внимателно, а трябва ли ви това? Понякога и седина изглежда много интересно, като на снимката.

Заключение

Рано или късно всички от нас идва на тази функция, на някой много в лице сиви къдрици, както и някои много се притесняват за това. Въпреки това, както и от боя седину, и трябва ли това да се направи – остава на власт. Ние сме се опитали да изведат основните характеристики на процеса и демонтирани някои правила и нюанси поздрави за оцветяване на „сребрист“ на косата.

По-подробна информация за нашата тема може да се види на видео в тази статия!

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...