Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

By | 12.05.2018

Това е даден ни от природата индивидуален вкус външен вид, който може да бъде разделена на четири основни типа: пролет, лято, есен и зима. От тази статия ще научите за това, какъв цвят на косата костюм под tsvetotip есен.

Цветотипом се нарича комбинация от цвят на коса и очи с цвета на кожата и други външни данни. Това е даден ни от природата индивидуален вкус външен вид, който може да бъде разделена на четири основни типа: пролет, лято, есен и зима. От тази статия ще научите за това, какъв цвят на косата костюм под tsvetotip есен, а също и за най-успешните комбинации от цветови палитри в облеклото и грима.

Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Ярък пример е спадът цветотипа

Как да определим своя tsvetotip

За да подчертае вашата естествена красота, много е важно правилно да изберете палитра от цветове в грима и облеклото. Но особено внимателно трябва да се отнасяме към избор на цвят на косата, защото тя ще с вас винаги, независимо от обстоятелствата – на дома, на работа, на разходка и парти.

Именно той е в състояние или даване на вашия вид по-голяма свежест и изразителността, или да го развали, като подчерта, бръчки, лунички или промяна в не по-добро цвят на кожата.

Критерии за определяне на цветотипа

Tsvetotip външен вид може да бъде топло или студено. Към първата се отнасят есен и на пролет, при втората – зима и лято.

Критерии за неговото определяне са:

 • Тон на кожата. Праскова или лососевый – топло, маслинено или розов – студени;
 • Цвят на косата. Тук важно е не толкова цвят, колкото сянка – топъл златист или студен пепеляв;
 • Цвят на ириса на окото;
 • Цвят на миглите, веждите, устните, лунички.

Избирате към кой цветотипу се отнася външния си вид!

Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Жена-есен

Есента се отнася към топлия цветотипу и се различава от пролетта по-голяма яркост и наситеност.

Научите жена на есенния тип на следните физически данни:

 • Кожата равномерен топъл златист оттенък, без ярко изразено руж. Лунички, ако те има, рыжеватого оттенък. Тен до такава кожа се придържа лошо, често предизвиква зачервяване, възпаление и изгаряния.
 • Най-често срещаният цвят на косата за цветотипа на есента – червени най-различни нюанси, или с много ясен червено отлив. Самите косата — по-дебели, гъвкави и блестящи , често – къдрава.
Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Момиче-есен

 • Очите ярки – кафяви, зелени, кехлибар и маслинови, цвят коняк и т.н.

Моля, обърнете внимание. Ако по природа черни или русо-пепеляв коса или сини очи, а след това есента вид – не си, дори и в съвпадението на всички други признаци.

Много е общата характеристика на екстериора на есенния цветотипа.

Всъщност тя може да бъде много различна и вътре в тази група се разделя още на няколко вида:

 • Светла есен . Такива жени са присъщи на очите тъмно, светло карего или каре светло-зелен, златисто-кафява или светло-медна коса. Кожа цвят слонова кост или бежово-праскова.
 • Ярката есен. Очите са много ярки, чак до зелено-синьо. Косата медни или бронзови със силен блясък, кожата – топло прасковено оттенък, може да бъде достатъчно тъмна.
 • Контрастная есен. Контраст създават розово-бежово или цвят слонова кост кожа с ярки медно кестенява или бронзови коса. Очите могат да бъдат кехлибар и кафяви, сиви или сиво-сини, но с кафяви ивици.
Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Сред известните личности представител на есенния цветотипа е Мила Йовович

 • Натурална есен . Тъмно кафяви или каре-зелени очи, медно-кафяво или бронзови косата, кожата е бежовата или праскова с жълтеникав оттенък.

Как да изберем боя за коса

На жените е присъщо желанието да се променят, коренно променя своя облик с помощта на грим, боя за коса, поставяне на контактни лещи и дрехи от различен стил. Професионален стилист, ако се доверим на него, компетентно, за да се вземе нова палитра от бои за коса, с акцент към вашия естествен tsvetotip . Ако сте решили да покраситься дома си, със собствените си ръце, ще ви бъдат полезни с нашите съвети.

Главният от тях: да не се използва боя студени нюанси – синьо-черно, пепеляво-сиво и т.н., Тя категорично не е подходящ за вашия външен вид с топла есента колорит. На фона на студен кожата изглежда несвежей, а ако лицето има лунички, те придобиват ярък оттенък и ясно започват да се открояват.

Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Лунички момиче на снимката са почти невидими на фона на ярко червена коса

По-други ще са подходящи кафяви, шоколадови, червени, медни нюанси.

Освен това трябва да се съсредоточи и върху цвета на кожата са:

 • За момичетата и жените с тъмна кожа, за предпочитане е такива нюанси, както махагон, есента листа и други наситени червени цветове;
 • Ако кожата е светла, изберете нюанси на сандалово дърво, палисандра.

Съвет. Ако косата ви е мишката от природата, откажете се от техните тела, в противен случай те могат да станат сухи и чупливи. Но за тях е много ефектно изглеждат широки направления на ярко червени или меден цвят.

Облекло и грим

Правилно подбран цвят на косата под tsvetotip мека есен ще ви позволи да изглежда добре дори и рано сутрин без грим и по домашно облекло. Но жената изглежда не е достатъчно просто добре, ако тя е различна от „хората“ в този случай тя е съгласна само на „шик“ и „отлично“. Затова не оставяйте без внимание и други начини за насочване за красота.

Добра съвет – време на годината. Какви цветове, присъщи на есента – такива ще изглежда хармонично и на вас.

Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Декоративна козметика

Както и с цвета на косата, при използването на декоративна козметика есенното барышням не се препоръчва да се опре на различни студени нюанси. Това се отнася буквално всичко: червило, руж, очна линия и т.н.

Но нека да преминем палитра за грим, по-подробно.

 • База под грим трябва да бъде свеж прасковен цвят оттенък, а ето студени розови тонове не са подходящи.
 • Тонален крем, използван за прикриване на недостатъци по кожата или черни кръгове под очите, трябва да бъде с жълтеникав оттенък, а за тъмна или тен на кожата – с бежово или бронзов. Избягвайте консилеров със студена сребрист отблясък.
 • Идеалната пудра на прах за вечерта грим – златно. Честит светлокожим жените най-добре да използват безцветна или прозрачна пудра, а мургав – с бежово оттенък. Но, в никакъв случай не е тъмна, който ще изглежда грубо.
 • Сенки за очи са с цвета на очите и дрехи, но те никога не трябва да бъдат студени пастелни нюанси. Най-изгодните цвят: златен, бронзов, баклажанный, изумрудено зелено, канела, топло бежово, лавандула, праскова.
Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Пример за успешен грим

 • Очна линия. За ежедневна грим не трябва да се използва черна, по-добре да вземе черно-кафяв, кафяв или тъмно-зелен цвят. А за вечерта варианта да опитате златна или виолетови. А ето сребриста или сиво-синя очна линия – съвсем не е вашият стил.
 • Спирала за мигли – не е подходящ само синьо и синьо, останалата част от цветовете да изберете в съответствие с останалата част на този начин. Черно-зелено, черно и лилаво и кафяво мастило – идеален избор за всички поводи.
 • Руж за светла кожа – прасковени, кайсиеви, сьомга, за тъмна – теракота, корал, златисто-кафяви. Но никога не ярко розово.
 • Молив за вежди трябва да бъде кафява, подходяща ви цвят, но не и в черен и сив.
 • Червило. Всяка от топла гама от нюанси шампанско до ярко червено и череша. Избягвайте студените розово, лилаво, сребрист цвят.

Съвет. При създаването на грима за жените на есенния цветотипа действа задължителна инструкция или правило: ярък акцент трябва да бъде само един. Или очите, или устните.

Цвят в облеклото

Не ще се повтори за студени и топли нюанси – това правило трябва да се спазва и тук.

Ще дадем само няколко съвета относно основни цвята в гардероба на жените от различни подтипове.

 • Светла есен – основни цветове светли, разреден с ярки акценти;
 • Ярката есен – комбинацията от ярки и светли нюанси в равни пропорции;
 • Контрастная и натурална есен – господството на тъмните нюанси. Ярки и светли да се създаде контраст и ще придадат на вашия вид динамичност.
Цвят на косата под tsvetotip есен, грим и облекло

Палитра за есен цветотипа

Заключение

Разбира се, можете да експериментирате с различен цвят на косата, но честото боядисване не винаги се възприемат от тях безболезнено. Затова е по-добре да се консултира с компетентен стилист, цената на доставчиците на услуги, които със сигурност ще се окаже не по-висока от цената безполезно е използвана боя ( виж също статията „Цвета на косата за цветотипа на лятото: в хармония с природата“ ).

Същото се отнася и за вашия гардероб и грим. Видео в тази статия ще ви помогне по-добре да усвоите тънкостите на създаване на хармоничен начин.

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...