Студени цветове боя за коса – каква е на цвят и как да го вземем

By | 12.05.2018

А днес ги смениха студени цветове бои за коса: горчив шоколад, вкусен, арктически blond и други. За мен е много важно за стабилността. Понякога променят цвета на косата и прическа. Но не драстично.

Модата се променя постоянно. Съвсем наскоро, на върха на значимост са мока и златен кестен. А днес ги смениха студени цветове бои за коса: горчив шоколад, вкусен, арктически blond и други. И много дами веднага тръгна в салони и магазини, за да бъде в движение. И е добре, ако те знаят за това, че студените нюанси са капризни и отиват далеч не е всичко.

Предимства на "студ"

Много се боя от топли цветове изглеждат най-привлекателни. Те наистина правят имидж на мека и женствена, което му придава приятен золотистое блясък. Но някой душата си по-дискретен и аристократичный имидж. И точно те спират своя избор на бои за коса студени нюанси.

Студени цветове боя за коса – каква е на цвят и как да го вземем Ги обичат за това, че те:

 • винаги изглеждат модерни и стилни;
 • отлично закрашивают седину;
 • имат приятен сребрист отлив;
 • засилват студени нюанси на очите;
 • придават увереност в себе си.

Своите минуси при студени цветове също има. Те лесно могат да се подчертае, бледост на кожата, синини под очите и фини бръчки. Така че, изборът на тези цветове просто подобава на жена внимателно се грижат за себе си. Но това е и добре – спретнат една дама е красива с всеки цвят рошава коса.

На кого отива

Студен тон не е подходящ за жени, които се отнасят към топлия цветотипу. Той е повече въпрос обладательницам сиви, сини, тъмно-кафяви или изумрудено-зелени очи – те са в студен ореол засияют още по-силно. Кожата трябва да бъде светла, но не е болезнено-бледа. Руж и на устните – тъмно червени или розови. Същите тези нюанси, плюс лилаво и лилаво, е желателно да се използват в грима след боядисване рошава коса в студени цветове.

По-лесно само да определят подходящи ли са ви студени нюанси с помощта на експерименти. Обърнете внимание на собствените си бижута. Ако повече ви отива злато или изпълнена под него бижута – вашият tsvetotip топло. А любительницы сребро и платина се отнасят към студено.

Вторият опит е още по – лесно- може да бъде да прекарват в къщи или в някакъв магазин за дрехи. Вземете едно нещо пепеляво-сив цвят, а другата – на теракот или прасковено. Сега примерьте им или приложете към лицето. Вие ясно ще видите, че един от цветове ви е идеален, а втората прави образ невыразительным.

Студената палитра

Студени цветове бои за коса могат да бъдат както светли, така и тъмни. За тях е характерен синкав, лилав или пепеляв отлив, което става особено забележимо при ярка светлина. И всеки тон има свои тънкости и тайни:

 • Blond. Най-светли от студени нюанси, които е невъзможно да се постигне без предварително обезцветяване. Повечето от тях отдалечен приличат на седину, така че жените по-големи деца могат визуално да добавите няколко допълнителни години. Но към младите момичета изглеждат много стилно и модерно. Выкрашенные в този цвят коса изисква постоянни грижи. Дори една лека низост може да развали цялото впечатление и да направи главата занемарен. Натурална брюнетка в никакъв случай не бива да избират този цвят – при изсветляване черна коса ще остане низост, която го развалят.
 • Студени цветове боя за коса – каква е на цвят и как да го вземемКафяво. Природен пепеляво кафяво цвят – не е необичайно. Но ако по-рано го обладательницы смята цвета си невыразительным и презрително наричат „мишка“, то днес, за да се постигне този желан цвят момичета отиват в скъпи салони. Да го получите в домашни условия е доста трудно – в русом цвят винаги е топло пигмент, който първо ще трябва да неутрализира.
 • Джинджифил. Този уникален случай, когато е студен нюанс е подходящ представители на топло цветотипа. За това трябва да е леко заглуши златен блясък, лилави или пепельными нюанси. Ще се окаже междинен тон между червено и кафяво, прилича на лисича цвят. Този рядък цвят изглежда скъпо и красиво, но да се постигне в домашни условия е изключително трудно.
 • Шоколад. Той може да бъде не само сладък, но и горчива. Този оттенък е абсолютно лишен от червени и златни нюанси. В меката светлина той по-скоро се доближава до черно, но изглежда по-здраво и аристократично. Той създава красив контраст с кожата и подчертава цвета на очите.
 • Кестен. Първоначално се предполага златисто-червен оттенък. В природата този цвят не се среща, въпреки че изглежда много изящно. За да го постигне, в каштановую боя се инжектира в синьо-лилав пигмент. Но за това сами не се препоръчва – голяма е вероятността за получаване на мръсно-кафяв цвят, който точно ще добави чар.
 • Черен. Повечето нюанси на черно се отнасят към студената цветова гама: синьо, лилаво, пепеляв, бордо. Специалистите изключително не го препоръчват да се използват по светли от природата на косата. В него вече след няколко седмици ще са силно забележими плевене растеж на корените. И обикновено той просто не е в хармония с външния облик на бившата блондинка. Освен това напълно го извади с бяла рошава коса почти нереално.

От покраситься

Преди да вземе решение покраситься в студен цвят, помнете, че трябва постоянно тонировать. Особено ако преди оцветяването шевелюра ще бъдат изложени осветлению. Ако нямате време за това или възможности да си купя добър тоник – от това начинание най-добре да се откаже.

Получи студен сив или пепеляв оттенък на народни средства за защита невъзможно – в природата просто липсват такива пигменти.

Выкраситься в горчив шоколад позволява смес от къна и басмы, но предполагам правилната пропорция е много трудно, а в случай на неуспех ще се окаже, мръсно-кафяв или топъл кестен тон.

Тониране

Студени цветове боя за коса – каква е на цвят и как да го вземем За даване на студен цвят е много светъл цвят на косата да е достатъчно само тоник и дори оттеночного шампоан. Той също ще даде благородно сребро блясък на естествената седине. За да направите това, изберете инструменти, с добавянето на лилав или син пигмент. Но не забравяйте, че ако им се прекалява или нанесе неравномерно, това лесно може да се превърне в едно момиче в сини коса.

С пепельными нотки трябва да бъдат много внимателни. При нанасяне на шевелюру с остатъчен жълт или рыжиной те дават блато или зеленикаво-сив оттенък. За няколко седмици той вымоется, но в това време може да причини стрес и несигурност в себе си. Затова е по-добре, ако желания тон ще вдигне специалисти.

Много удобно средство – сребърен шампоан. Неговата достатъчно да се използва 2-3 пъти в седмицата и се оставят на косата само за няколко минути. Но можете да бъдете сигурни, че дори и с течение на времето не проступит коварните низост, която ще развали основния цвят. Подходящ е средство за тонизиране на по-тъмните нюанси на студената гама.

Професионална боя

Трайно оцветяване – най-добрият, макар и не най-сигурният вариант за получаване на студен цвят. Ако нюанс е необходимо да се променя само на 3-4 тонове, тогава може да се приложи интензивно тониране, за които е по-подходящ професионална боя.

Те са на по-високо ниво на домакинството в качеството и осигуряват отлична устойчивост на цвета. Освен това се продават отделно от окислител и минимално увреждане на шевелюру.

Най-интересното е представена от студената палитра на такива реномирани производители:

 1. Студени цветове боя за коса – каква е на цвят и как да го вземем„Естел“. В линията Essex най-интересни дори специалистите смятат 9/13 (пепеляво-златист блондин), 7/1 (средно-кафяво пепеляв графит), 4/65 (лилаво-червена дива череша). Общо повече от 30 студените нюанси, които, освен това отлично се смесват.
 2. „Капус“. Тази марка е много интересен натурален студен ред, в който четири естествени нюанса. Ако ги вземете точно под естествен цвят на косата, оцветяване става абсолютно незабележима. А боята е в състояние напълно затонировать седину.
 3. „Матрицата“. В линията Socolor около 10 локално студени нюанси, способни на 100% да нарисува седину благодарение на уникалната формула на боята, която присъства в микроминизированный пигмент, която прониква дълбоко в косъма пръчка.
 4. „Вела“. В линията Koleston Perfect са налице такива уникални цветове като 8/71 (кафяво-пепеляв светъл блондин), 44/66 (Средно-кафяво лилаво), а общо повече от 20 студени нюанси.
 5. „Кутрин“. Този производител за нордических красавици е създал цяла студена линия, в която се намират пепеляв, сив, графит, черно и лилаво цветове. В боя много полезни компоненти, които предпазват шевелюру от тежки повреди по време на боядисване.

Важно! Не забравяйте, че професионалните бои са предназначени за използване от специалисти. Смесвате ги правилно, могат само хора, които знаят тънкостите на колористики.

Непрофесионални бои

Но ако не ще да е сложно мультитоновое оцветяване, за да се получи хубав студен оттенък на шевелюре лесно, можете в домашни условия. Водещи производители на бои са се погрижили за това, за да даде на жените всичко необходимо за бързо и комфортно провеждане на процедурата.

Най-добри отзиви за такива фирми:

 1. Студени цветове боя за коса – каква е на цвят и как да го вземем„Гарньер“. Линия Color Naturals. Най-красивите студени нюанси, максимално близки до естествените, в него се считат за 131 (студено бежово blond), 4.15 (студен кестен) и 3.2 – (гланц боровинки).
 2. „Шварцкопф“. Основната линия на ни радва с такива студени нюанси, като N12 (студен light blond), C6 (студено светло кафяво), VN3 (източване). Желания цвят тук е много лесно да се намери по име.
 3. „Лореаль“. В линията Preferecne са налице такива луксозни сложни цветове, като 5.25 (кестен седеф), 8.1 (пепеляв светло кафяво), 10.21 (много светло кафяво перла blond).
 4. „Лонда“. В основната си линия въвежда поредица от осем най-красивите пепельных нюанси – от тъмно до най блонда. Боята е много устойчива и може да издържи до 6 седмици почти не променя първоначалния си цвят.
 5. „Сьес“. Фирмата е угодно на потребителите наситени цветове 1-4 (raven-черен) и 5-24 (студен кестен), но в палитрата има и много други студени нюанси. Боята е обогатена масла и придава на косата луксозен блясък.

При избора имайте предвид, че точно същия цвят като на снимката с опаковката работи само на изцяло сива или променен цвят на косата. При смесване с природен пигмент оттенък ще се промени. Избягване на грешки ще ви помогне таблица комбинация от цветя, която има във всеки магазин.

Домашни грижи

Как ще изглежда шевелюра след боядисване, и дълго ли ще продължи полученият студен оттенък, пряко зависи от по-нататъшни грижи. Специалисти силно препоръчват измиване на главата поне за първите няколко дни след боядисването – така че състава ще е по-добре да стъпи на косата.

За по-нататъшно оформяне определено трябва да купите:

Редовното прилагане на ухаживающей козметика ще ви помогне да запазите естествен блясък и еластичност на косата. Особено важен е той в случай, когато шевелюру трябваше осветлять.

А ето лак и други средства за подреждане и определяне на пренасят не си струва. В състава им има спирт и други агресивни вещества, пересушивающие косата. Но ако трябваше да ги нанесе, погрижете се поне за това, че те не са останали в косата си за през нощта.

Важно! Любительницы натурални маски, приготвени по народни рецепти трябва да знаете, че растителни масла, кисело мляко, канела и мед допринасят за бързото извличане на пигмента.

Автор на статията: Анна Александрова

Отзиви, коментари и дискусии

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...