Възможно ли е жените боядисват косата по време на бременност

By | 03.04.2018

В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени външния си вид.

В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени външния си вид. Въпреки това, за тези, които се намират в положение, започва да се плашат въпрос, можем ли както и преди, подстригват и краситься. Защото сега най-важното е здравето и безопасността, както за бъдещата майка, така и за нея все още не е родено бебето.

Още преди около 20 години, специалистите и лекарите категорично беше забранено на жените в периода на бременността, за боядисване и подстригване на косата. Сега всички мнения и предразсъдъци отиват на заден план. Въпреки това, някои гинеколози не могат да намерят еднозначен отговор, дали боядисване толкова вредни или не. И така, какво е мнението на лекарите и на самите майстори в мрежа?

Каква е опасността от модерни цветове?

Първото нещо, което може да предизвика съмнение, за това какви съставки са включени в състава на оцветяване на продукта. Преди да закупите на опаковката, трябва внимателно да прочетете целия състав на входящите компоненти. И изведнъж там има химически вредни вещества?

Научни изследователи доказано, че са опасни химични вещества, които влизат в почти всички бои на различни производители, проникват през кожата на главата, и затова боядисване на косата при вынашивании трохи, може да има отрицателно въздействие върху процеса на развитие и здравето на ембриона.

Възможно ли е жените боядисват косата по време на бременностИма от другата страна на съвременните багрилни средства. Има такива технологии, които позволяват боята да не влизат в контакт с кожата на главата и по този начин вредни вещества не могат да проникнат в тялото на момичето. Проблемът е в това — остър мирис, който прониква в дихателните пътища бременна. И тъй като в процеса на боядисването отнема много време, а след това и от тези бои е най-добре да се откаже.

Някои лекари е по-лесно да се отнасят към тази ситуация. Те са убедени, че екологичната ситуация в сегашно време къде по-страшно и по-опасно, отколкото банална процедура на боядисване. И като се има предвид, че процедурата за оцветяване максимум ще се провеждат два пъти за бременност и не повече, лекарите са сигурни, че нищо лошо няма да се случи.

Може да се каже, че еднозначен отговор никой не може да се намери. Така че едно момиче, преди всичко, да разчита само на себе си и собствените си преживявания или женска интуиция. Ако толкова много искате, или една жена е твърде рано се появи седина, тогава може да подобрят външния си вид, се произвеждат чрез боядисване няколко кичура коса или цялата глава.

Вещества, които увреждат здравето на бебето

Практически във всички средства има такова вещество като амоняк (силно токсичен химикал). Защо не могат да се ползват от такива бои? В ситуации, когато едно момиче си често използва това красящее средство, тя рискува „награда“ на детето си целия списък от опасни заболявания, а именно:

 • сърдечно-съдови заболявания;
 • алергични реакции;
 • развитие на малформации и аномалии;
 • болестта рак на характера и т.н.

Освен амоняк, в боя влиза и друга редица вредни компоненти: водороден пероксид, резорцин, парафенилендиамин и други. Бременните особено внимание трябва да се обърне на тези имена.

Бесцветность косата придава точно водороден прекис. Заедно с това, тя дава сухота и крехкост прядям. Затова е по-добре косата да не осветлять. Рязък и остър мирис на дава на този компонент като амоняк. Той също предизвиква виене на свят, гадене, понякога повръщане, главоболие, дразнене на външни лигавиците и дори до загуба на съзнание. Вещество прониква през горните дихателни пътища и прониква в кръвта, което може отчасти да се отрази на бебето. Използвате такива бои не е желателно.

Независимо от това, каква боя за боядисване на косата, трябва да се придържате към някои правила:

 • помещението, в което се извършва процедура, трябва да бъде добре проветриво;
 • ако има възможност и алтернатива, трябва да изберете оцветяване средства, в които ще бъде най-малко вредни компоненти;
 • за тези бъдещи мамочек, които рано не сте използвали някакви бои, по-добре е да започнете да експериментирате след раждането грудничка и само тогава, когато престанат лактационный период.

Естествени и безопасни оцветяване средства

Възможно ли е жените боядисват косата по време на бременностЗа безопасността на здравето на малкото чудо, трябва да използва тези средства, които съдържат естествени съставки. Всички отдавна са забравили за естествени красителях, като къна, басма и други. Тези вещества имат благотворен ефект върху растежа на косата, придава им блясък и красота. За създаване на необходимия цвят компоненти се смесват в различни пропорции. Някои са убедени, че къна може да предизвика алергична реакция, затова не забравяме повишено внимание. Към всичко това, можете да използвате и други народни средства при боядисване на косата:

 1. Лайка. За приготвяне са необходими следните действия: няколко супени лъжици на растенията трябва да се вари в продължение на 30 минути, след което отварата да се оттече. Според отвара се изплаква цялата коса. Процедурата се повтаря няколко пъти, резултатът – златист оттенък.
 2. Люспи лук. За готвене трябва да се вземе половин чаша люспи, се вари във вода (обем 200-300 мл). След приготвяне на отварата се прецежда и се добавят няколко супени лъжици глицерин. Получената смес се нанася на 30 минути, не повече. В резултат на процедурата е кафяв на цвят със златист оттенък. Действия може да се повтаря всеки ден.
 3. Използването на черупката на орех. За приготвяне на такса 15 грама кори от орехи, изсипва 150 мл вода, няколко капки зехтин, стипца и се варят не повече от 20 минути.
 4. Прилагането на полуперманентных багрилни средства. Инструмент се различава от конвенционалните бои факта, че заедно амоняк използват амини (по-малко токсични, без острата миризма).
 5. Биологични средства. В състава си включва повече от 90% от вещества от растителен произход. В малки количества са амини и водороден пероксид. Според коментарите, това е едно от най-безвредни оцветители, които се справят отлично с сединой и дават на косата необходимите нюанс и цвят.

Трябва да се помни, че всяко оцветяване на косата – това е допълнително натоварване, особено при обесцвечивании, а резултатът може да се окаже не такъв, какъвто бихме искали. За блондинки, препоръчваме да използвате специални оттеночные шампоани и продукти за грижа за косата.