Може ли бременни жени боядисват косата?

By | 03.04.2018

Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност. Отзиви със снимки, мнения, препоръки от специалисти. На въпрос за това, възможно ли е да боядисвам косата си от бременни жени, мнения на лекари разделени.

Рейтинг: Няма рейтинг

Може ли бременни жени боядисват косата?

В съвременния свят, за съжаление, все още има място суевериям и предрассудкам, така че много от бъдещите майки се изключват по време на бременност на всички салонные процедури, особено за оцветяване на косата. На въпрос за това, възможно ли е да боядисвам косата си от бременни жени, становищата на лекарите са разделени . Представители на старата школа не се препоръчва боядисване на косата, а сегашното поколение лекари не вижда тази процедура заплаха за света и развитието на плода. Нека се опитаме да разберем възможно ли е боядисване на коса по време на бременност.

Като различни видове оцветяване могат да повлияят на женското тяло?

Днес има достатъчно много и най-различни техники и начини за боядисване на коса. Всички те по различен начин влияят на състоянието на косата, така че много жени често си задават въпроса, възможно ли е за бременни, за боядисване на косата. Значи, всичко в ред.

  • Може ли бременни жени боядисват косата?Бои, съдържащи амоняк, вредни уникално, независимо от това, бременна сте или не. При сплошном однотонном боядисване на косата се използва голямо количество оцветител, който може да предизвика алергична реакция. При бременност препоръчват да преминете към по – меки безаммиачные боя за коса.
  • Ако предпочитате такива техника на оцветяване, като калифорния мелирование , шатуш , балаяж , колорирование , тогава влиянието на багрилни вещества е сведена до минимум за сметка на това, че са оцветени само отделни направления. В този случай постоянни оцветители може да се замени безаммиачными бои.
    Друго предимство на тези техники на лакиране за бременни е голям период за корекция (2 или 3 месеца).
  • Ако изобщо реши да се сведе до минимум контакта с химикали по време на бременност, но същевременно искат да имат хубав поддържан вид, ние ви препоръчваме да се ползват естествени багрила . За избелване се използват лайка, кисело мляко или канела. За поддържане на златните, червена, кафяви и червени нюанси използвайте хну. За брюнетки в периода на бременността е идеалният вариант ще стане оцветяване басмой. Всички тези природни вещества, ще ви помогнат не само да запазите красивият цвят на косата, но ще ги направи по-силни, гъсти и лъскави.

Какви са потенциалните рискове при боядисване по време на бременност?

Научни изследвания са доказали, че дори се качва на кожата на главата и прониква в нея, боя не може да има никакво вредно въздействие . Но самият процес на лакиране може да таить скрити заплахи:

  • Може ли бременни жени боядисват косата?Ако не сте напълно окрашиваете косата химичекой боя, а след това има вероятност от попадане на аммиачных изпарения през белите дробове. Това може да предизвика различни алергични реакции, а при непрекъснат контакт с това вещество при ребеночка могат да се развиват различни видове тумори и сърдечно-съдови нарушения . Затова препоръчват боядисани коса не по-често от един път в рамките на шест седмици и да го направи в просторни, добре проветрено място. Се сведе до минимум попадането на амоняк в белите дробове ще респираторная маска.
  • Ако редовно осветляете коса, водороден прекис, която влиза в състав на осветляющих бои, може значително да изсъхнат и без това слаба коса. Доставка на витамини и минерали по време на бременност значително намалява, а тялото да е необходимо много време за възстановяване. Ето защо ние ви препоръчваме да се редуват осветляющие бои на базата на водороден прекис с натурални. Една добра алтернатива, ще се превърне в отвара от лайка, кефирные маски за коса , осветляющие състави на базата на канела .
  • Още един непредвидим момент може да стане крайния резултат при боядисване на косата. Във връзка с промяна на хормоналните нива, химически процеси в организма по време на бременността се променят, затова е изключително рядко, има случаи, когато боята не прониква в дълбоките слоеве на косъма пръчка, и целият процес на боядисване се свежда до нула. Срещат се и случаи, когато косата се оцветяват неравномерно, на петна . Такова действие може да има рязко увеличаване на производството на себум и неравномерното му разпределение по цялата дължина на косата.

Мненията за това, възможно ли е за бременни, за боядисване на коса

Вероника, Светлана и Анна са споделили своя опит и ни предоставиха свои снимки „преди“ и „след“. Нашият експерт, както винаги, е готов да даде професионални съвети и отговори на вълнуващи въпроси за това, възможно ли е за бременни подстригват и боядисват косата.

Вероника, на 25 години

По време на бременност също така бих искал да изглежда привлекателно. Оцвети косата си напълно аз не посмя, така че капитанът в кабината ми предложи като алтернатива да калифорния мелирование. Тази техника ми позволи да се получи косата на няколко по-леки тонове, не завъртане на кичури по цялата дължина. Сега ме интересува един въпрос, възможно ли е за бременни, за боядисване на коса оттеночным тоник. Аз мисля, че това е чудесен вариант, изглеждаш прекрасно по време на бременността и след нея.
Може ли бременни жени боядисват косата?

Коментар на специалиста: Вашият избор е много подходящ и практичен. Ако при боядисване на тоник ще се спазват всички предпазни мерки, а след това да се страхува за развитие и здравето на бебето не си струва.

Светлана, на 32 г.

Бременността не е болест и не е причина да бъде грозна. Напротив, има желание да бъдат най-различни. Винаги съм се с къна за боядисване на коса, пита лекаря си дали е възможно да бременни боядисване на коса с къна, е получил положителен отговор. За ярко-червен цвят разбавляла зелен прах, натурален сок от малини. На косата, държеше това чудо-състав от около четири часа. Ефект излезе страхотен! Не виждам причини, да, че сте бременна, не е за боядисване на косата, но ме тормози един въпрос, възможно ли е подстригаться и колко често?
Може ли бременни жени боядисват косата?

Коментар на специалиста: Възможно ли е боядисване на коса с къна по време на бременност? Отговорът е еднозначен! Да, възможно е! Къна само оздоровит си шевелюру и кожата на главата. Прическа също не е противопоказание и нищо не се отразява. Ако имате желание да смените изображение, положителни емоции, от това ще бъде само от полза.
Анна, на 36 години

Често съм чувал разговори за това, възможно ли е за бременни, за боядисване на косата с химически бои, и дълго време се колебае за оцветяване, избор между боя Гарньер и безаммиачной боя Орифлейм. Безаммиачные боя по-бързо се измива, а при боядисване на перманентными бои има вероятност надышаться двойки и да се получи алергия. Грижа за бъдещето на детето се превърна в основната причина при избора на безаммиачного състав. Оттенък на косата след боядисване доволна съм, но тяхното състояние не. Те са бледи и безжизнени, нямат блясък, както винаги е било.
Може ли бременни жени боядисват косата?

Коментар на специалиста: Въпреки изтощение на организма, при бременност е възможно да се намерят начини да изглеждат добре. Блясък и еластичност на косата да си върне Маска на базата на зехтин .

Видео за боядисване на коса по време на бременност

Да разсее последните страхове и да получите ценни съвети за боядисване на коса по време на бременност ще ви помогне нашето видео.

Само по себе си оцветяване на косата, не е може да причини увреждане на здравето на мама и бебе. Придържайки се към прости препоръки, избор съхраняващи и по-естествени багрила, може да има хубав цвят на косата, без вреда за организма. Слушайте себе си, пази здравето си и бъдете красиви! Очакваме вашите коментари!

Оценете статията

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...