Може ли бременни боядисване и прическа по време на бременност

By | 03.04.2018

Съдържанието на статията. Каква боя за боядисване на коса по време на бременност и възможно ли е да се направи по принцип. Могат ли бременните да намалят бретон?

Един от най-важните и често задавани въпроси – възможно ли е боядисване и прическа, както и какви бои използвате, за да не навредят на детето си. Днес ние ще говорим на тази тема и подробно ще ви разкаже, отколкото може да бъде опасно боя за коса, и как да се грижите за косата си, за да е добре и мама и бебе.

А сега да се спрем на него повече.

Съвременната жена се стреми да бъде спретнат и красива, ходи в спа-салони, солариум, засилване на мигли и нокти, както за боядисване и подстригване на косата говоря изобщо не трябва – това е най-простите процедури, които редовно посещават всяка модата. Бременността прави корекции в начина на живот на жените, се появяват нови правила и ограничения. Сега трябва да се мисли не само за себе си, но и за здравето на бъдещото бебе. Има много съмнения и въпроси, които по-рано дори не идваха в главата.

Каква боя за боядисване на коса по време на бременност и възможно ли е да се направи по принцип

Съвременните майка редовно се грижи за себе си, така че въпросът краситься или не, се интересува много бременни. Ние сме свикнали редовно да се промени стила, да изразяват себе си и да експериментират с образи, а новият цвят на косата е най-лесният начин драстично да промени външния си вид.

Еднозначен мнения за боядисване на коса по време на бременност при лекари няма. Консервативно настроените гинеколози смятат, че трябва да се въздържат от тази процедура, за да не се навреди на бебето, но повечето лекари не толкова категорично настроени и предоставяне на избор на жената. Много изследвания показват, че това количество боя, което влиза в организма на бременната през кожата, не може сериозно да навреди на плода, а ето отношение на амоняк, които вдишвате по време на боядисване, незабавно проникват в кръвта и могат да навредят на бебето.

Във всяка ситуация най — важното- знае кога, така че, ако сте решили, че не престана боядисване на коса по време на бременност, правете го не по-често от един път в месеца, а по време на боядисване уверете се, че боята не е била на кожата на главата. Съществува специална техника на боядисване, не засегна корени. Боята се нанася под определен ъгъл, така че визуално не се забелязва, че корените не прокрашены.

В никакъв случай процедурата е препоръчително да се провежда в салона, а не самостоятелно в домашни условия, защото капитанът покрасит вас много по-спретнат, по-малко боя да попаднат на кожата на главата. Също така в специално проветриво място, по-малко вероятност от надышаться химически двойки, които веднага попадат в кръвта и може сериозно да навреди на бебето. След процедурата салонного оцветяване областта известно време на открито, за по-малко химически изпарения, попаднало в кръвта.

Сега нека да поговорим за това, как боята може да навреди на детето си? Днес повечето бои произведени на базата на амоняк, който е токсични ефекти вещество и може да провокира развитието на плода алергии, сърдечно-съдови заболявания и рака. Също така в състава на боите за коса е водороден прекис (включително резорцин и парафенилендиамин), която изсъхва косата, което ги прави чупливи и безжизнени. С помощта на обезцветен косата, така че лекарите не препоръчват активно краситься в светли тонове по време на бременност.

Остър, неприятен мирис характерен за амоняк. При поглъщане на дим в белите дробове, той предизвиква главоболие, гадене, а също дразни лигавицата и може да доведе до обмороку, защото жена в интересна ситуация не понася резки миризми. Чрез белите дробове амоняк попада в кръвта и може да предизвика дефекти в развитието на плода, така че ако все пак решите да се боядисват косата, а след това го направи в стая с професионална аспиратор или напълно отваряйте прозорците. Амоняк отваря люспи на косъма и прониква вътре, разбивайки структура, те стават крехки, скучни и често секутся.

Може ли бременни боядисване и прическа по време на бременност Що се отнася до резорцин, то нарушава дейността на имунната система, която така че изпитва огромно напрежение по време на бременност и дразни кожата на главата, което може да доведе до образуването на пърхот. Парафенилендиамин причинява алергии и допринася за развитието на рака.

Най-безопасни фабричными багрила са безаммиачные боя на базата на амини – по-малко токсични вещества с по-мек аромат. Също така те имат по-малко водороден прекис и други вредни елементи, обаче, трябва да се разбере, че за сметка на мека състава на ефективността боя се намалява, така че драстично променя цвета си с тяхна помощ ще се провали, въпреки че по време на бременността, това не трябва да се. Все пак са органични бои за коса, които се отличават с висока стойност и качество.В състава им също са амини и водороден прекис, но за сметка на други компоненти, те работят много внимателно и добре възстановяване на косата.

По време на бременност се случва хормонални промени на организма и жената могат да възникнат неочаквани реакции, дори и на най-доказани марки и качествени бои. Боята може да предизвика алергии, да се прояви напълно в друг цвят или изобщо „не се работи“, така че за начало направете проба, и след това нанесете боя в едно направление, да провери получения тон.

Най-добре е по време на бременност да се ползват оттеночными шампоани, бальзамами или направи колорирование и мелирование – това е най-простите техники. Всяка прядка се оцвети в различен тон, в резултат на добре замаскирани плевене растеж на корените, а боята не е в контакт с кожата на главата. Лекарите препоръчват краситься не повече от три пъти за целия период на бременността, така че изберете този начин на оцветяване и цветът на косата изглеждаше спретнато и не изисква честа подкрашивания.

Оцветяване на косата бременни с помощта на натурални оцветители

Най-сигурните средства за боядисване на коса по време на бременност винаги са били считани за къна и басма. Те са добре укрепване на косата, стимулира растежа на косата, лечение на скалпа от пърхот и придават на косата блясък и плътност. За получаване на желания нюанс къна и басма се смесват в определени пропорции, но днес в магазините може да се намерят готови варианти на боя в различни цветове. Моля, обърнете внимание, че след къна два-три месеца, не се ползват химически багрила, защото цвят и оттенък на косата могат да се окажат не такива, като сте си представяли.

Последните изследвания показват, че естествени бои, по-специално къна, не са толкова безопасни, тъй като винаги се е смятало. Къна съдържа соли на тежки метали и може да предизвика сериозна алергична реакция, а също и притежава генетичен код, който допринася за развитието на редица тежки заболявания. По този начин последните данни показват, че от оцветяването с къна е по-добре да се откаже, особено по време на бременност.

Ако сторонница естествени народни средства, обърнете внимание на кора от дъб, лайка, лимонов сок и чай. Те имат мек лечебен ефект върху косата и кожата на главата, придават здравословен блясък и красив цвят. Например, редовно ополаскивая косата екстракт от лайка, ще златист оттенък, а инфузия орех, чай и дъбова кора придават тъмен косата с хубав наситен цвят.

В САЩ и Европа в продължение на много години се използва система за боядисване на коса коприна, която се счита за напълно безопасна за майката и бебето. Копринените оцветяване стои реда по-горе, дори и най-скъпата химическа боя, но въпреки това е отговорност, укрепва косата, придава им здрав и добре поддържан вид и положително влияе на растежа на косата.

Могат ли бременните да намалят бретон?

Бременност придружени от множество суеверия, и да приеме, особено много предразсъдъци е свързано с косата. Почти всички поличби негативно говорят за подстригване на коса, включително и бретон. Тя отдавна се смята, че косата олицетворява жизнената сила и енергия, а подстригая бретон, бъдещата майка лишава себе си и малко дете сили. Прекъсване от себе си парче от живата материя, една жена може да го зли сили, които ще се възползват от него, за да навреди. Косата показват жизнен път и, рязане бретон, може укорачиваете живот на себе си и на детето си.

Може ли бременни боядисване и прическа по време на бременност В действителност нито един лекар или учен не смята, че по време на бременността, момичета не могат да се грижат за себе си и да намалят бретон. Нито жена, нито дете никого вреда красива модельная прическа няма да донесе. А ето и научни аргументи в полза на чист бретон има:

  • Нова прическа, дори ако се е променил само бретон, причинява бременна положителни емоции и подобрява настроението, а това има положителен ефект и върху развитието на детето.
  • Поради промени в хормоналния фон, косата по време на бременност променят своята структура, по-малко падат, стават по-дебел и блестят, така че прическата дълго време запазва красива форма и външен вид, доста по подравнять бретон и коса изглежда, като след фризьор.

Няколко съвета за за подстригване на коса по време на бременност

Дълга коса на Руси винаги са били считани за признак на женственост и сила, така че момичета стриглись само в случай на крайна нужда и в съответната фаза на луната. Прилюдное обстригание коса се е смятало за страшно наказание и за срам. Някои признаци, които говорят за това, че ако една жена ще прическа по време на бременността, това може да доведе до преждевременно раждане или съкратен съдбата на себе си и на детето си.Въпреки това, съвременната медицина не е намерила доказателства, че прическата може да навреди на майката и бебето или оказва влияние върху продължителността на бременността, така че не се колебайте да се достави си удоволствие и да присъстват на бръснарница, не мисля за пережитках миналото. Подстригват или не – нещо лично на всяка жена, защото само тя може да реши, придържайте се към суеверия или не. Една жена винаги остава на една жена, я иска да бъде красива, да привлекат внимание и да бъдат уверени в своите сили.

Експериментирайте с прически, смело меняйтесь се и се радвайте на живота, защото след раждането ще бъде по-трудно да избяга от вкъщи, за да доведе косата си в ред. За да след раждането е по-лесно да се грижат за косата, фризьори препоръчват вземете сполучливата прическа и полагане по време на бременност. Намирането на правилната форма, която отговаря на косата, можете да направите минимална полагане и винаги изглежда стилно и ефектно.

Как да се грижи за косата по време на бременност?

Систематична грижа за косата по време на бременност може да се превърне в добра алтернатива на подстригване. Красивата и добре поддържана коса – гордостта на всяка жена. По време на бременност външния вид на косата е винаги да се подобряват, така че е достатъчно да положат малко усилия и околните точно ще започне да завижда на вашата коса.

  • Вид на косата по време на бременност може да се промени, в такъв случай трябва да смените шампоана и цялата козметика за коса.
  • Купувайте средства за грижа за косата с добро качество и доказани марки. Дайте предимство на органична козметика, която съдържа минимум химически средства.
  • Много жени се чудят как да се справят с посеченными върховете. Редовно използвайте подхранващи маски или специално масло за коса, което се предлага на краищата след измиване на главата.
  • За сметка на действие на естрогените косата по време на бременност изглеждат силни и гъсти, добре растат. Въпреки това, ако бременната не е достатъчно витамини и микроелементи, след като косата започват усилено да пада. Тяхното укрепване е възможно с помощта на лечебен балсам собствено производство от шишарки от хмел, коприва и жълт кантарион. В аптеката трябва да предложи друга такса за укрепване на косата.
  • Маска за коса — отлично средство за укрепване, за което трябва да помним, не само за бременни и кърмещи майки, но и на всички момичета, заботящимся за косата си. Натурална маска, приготвена в домашни условия, ще се превърне в добра алтернатива на фабричным средства, защото можете спокойно да се каже, че химията в тях няма.

Обобщавайки, бих искал да кажа, че няма противопоказания за подстригване на коса по време на бременност не. Ако една жена иска да сменя прическата си, то това може да стане във всеки един момент, независимо от срока на бременността. Що се отнася до боядисване на коса, тук не всичко е толкова еднозначно и лекарите не са съгласни, може да навреди на боята дете или не. Като цяло риск има, така че една жена трябва сама да вземе решение, след преценка на всички „за“ и „против“.Фризьорите препоръчват редовно да се грижи за косата си, правилно изберете шампоан и балсам, да правят подхранващи маски и да не използват средства за коса е на алкохолна основа.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...