Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си: защо казват, че не може да извадя и което ще бъде, ако грабне прошарена коса

By | 23.05.2018

Какво ще стане, ако грабне. Ако се извади прошарена коса, на негово място ще се появи нова. За съжаление, той също ще бъде седым. Питам се заключи, че извадя сиви косми на главата не е подходящо. Дърпа сива коса, причинява редица неприятни последици

Появата на седины в древността олицетворялось с мъдрост и жизнен опит. Времената се промениха, и притежателите на „сребро“ в косите си, се опитват по-бързо да се отървете от цветовото дефект чрез закрашивания и дори вырывания. Възможно ли е да пускам на сива коса? Колко са оправдани такива драстични мерки и какви тъжни последици очакват след това, прочетете по-нататък.

Причините за появата на седины

Сива коса лишени от частиците меланин (оцветяване пигмент) . Вътрешна празнота космения пръчка ги прави чувствителни към външни фактори. Те първи усещат недостиг на витамини и минерали в организма, в отговор на повишена сухота, ломкостью.

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си: защо казват, че не може да извадя и което ще бъде, ако грабне прошарена коса

Според статистиката, седина всяка нация се проявява в различни възрасти. Например, за индианците — това е 70 години, азиатци — 42 г., представители на негроиден раса се очаква седину стои по-близо до 50-годишна възраст. Преди всеки според учените проблем да се чувстват европейци (на 34 години). Това са усреднени стойности, е всъщност първата „сребърна нишка“ може да покрие главата си и в по-млада възраст.

Специалистите определят следните причини поседения на косата:

 • силни преживявания, стрес и разстройства на нервната система;
 • лоша екологичната ситуация в района на пребиваване;
 • нарушение на функциите на храносмилателната, ендокринната система на организма, заболявания на вътрешните органи;
 • наследственост;
 • прилагането на лекарства, козметични средства, които могат да потискат производството на природен пигмент;
 • липса на витамини, важни хранителни компоненти за коса;
 • вредни навици, чести недосыпы, злоупотреба с нездравословна храна, заведения за бързо фудами;
 • всякакви повреди хормоналните нива, включително бременност в комплекс с следродилна депресия.

Внимание! Предотвратяване на сива коса не е невъзможно, но да отложи появата им може да бъде. Седина — това е естествен физиологичен процес, който отразява отслабването на функциите на организма, на неговото стареене.

Възможно ли е да пускам коса

Много жени, мъже при появата на първите проседей се опитват да ги извадя, с надеждата, ако грабне прошарена коса, това е проблем на този, изсъхва. Обаче седина все още продължава да се появява. Разгледаме по-подробно, може ли да извадя сива коса, доколкото този метод е ефективен от медицинска гледна точка.

Какво ще стане, ако грабне

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си: защо казват, че не може да извадя и което ще бъде, ако грабне прошарена коса Ако се извади прошарена коса, на негово място ще се появи нова. За съжаление, той също ще бъде седым. Питам се заключи, че извадя сиви косми на главата не е подходящо.

Дърпа сива коса, причинява редица неприятни последици:

 • увреждане на космения корен (фоликул), което ще наруши структурата на нов косъм;
 • врастнали косми;
 • възпаление на космените луковици и на кожата наоколо. При изхвърляне на стъблата се образува един вид рана, в която може да се получи инфекция;
 • развитието на дерматологични заболявания на кожата на главата.

Замря поседевшие на космите с надеждата бързо решение на проблема — метод на неефективни и опасни за здравето.

Защо не може или какво казват лекарите

Мнения трихологов за радикална метод за борба с сединой са категорични — те са категорично против. Защо не пускам коса от медицинска гледна точка?

 • Опасно е — след вырывания могат да възникнат проблеми със здравето поради заразяване формирана рани, увреждане на фоликула. Това ще се отрази върху красотата и състояние рошава коса.
 • Безсмислено е прошарена коса след отстраняване отново израства.
 • Грозно — выдирая всеки прошарена коса, рискувате да загубят луксозен, насипни рошава коса.
 • Проблематично — метод действа, когато „цветни нишки“ са няколко.

Алтернативни методи за справяне

В раздумьях, не може или може да извадя сива коса, вие губите времето си в решаването на проблеми. Предлагаме ви няколко ефикасни възможности за коригиране на положението на главата си.

Оцветяване

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си: защо казват, че не може да извадя и което ще бъде, ако грабне прошарена коса Реши бързо и ефективно да се скрие прояви седины е в състояние на пълно или частично оцветяване. Задача процедура — да се празни космения прът изкуствен пигмент. Избран нюанс, близък до натуральному цвят, или някоя друга.

При избора на нов оттенък обърнете внимание на структурата на оригиналния тон рошава коса, помислете tsvetotip.

Минус закрашивания седины в това, че прераждане къдрици дефект ще се прояви и без повторно боядисване не е задължително. За оцветяване се използват бои, съхраняващи тоници, натурални домашни маски, препоръчани за седовласых красавици.

Частично оцветяване (мелирование, шатуш), пепеляв тон — модни тенденции на съвременната колористики. Възползвайте се от тези техники — и за проявляющейся седине не се признават чужди.

Салонные процедури

Модерни хардуер технологии, инжекции за красота са в състояние да предупреждават началото на появата на „сребро“ в главата, да спре развитието на проблеми, причинени от бери-бери. Полезни ще бъдат:

 • мезотерапия — предполага въвеждането на витаминни коктейли, хранителни компоненти във вътрешните слоеве на кожата покрива на главата. Това ще оздоравливаете клетките на кожата и фоликулите, стимулира обменните процеси в тях, включително и производството на меланин;
 • ултразвуков масаж на главата — подобрява циркулацията на кръвта, обогатява клетките на кожата и космените луковици с кислород. Това стимулира растежа на къдрици, като ги прави силни, копринена;
 • лазерна терапия — дава възможност за подмладяване на воалите на главата, за подобряване на обменните процеси и производството на меланин. Процедурата не са евтини, но ефективна;
 • терапия с лекарствени средства, прием на витамини — един от начините за укрепване на тялото, да го разубеди ранното стареене.

Имайте предвид, резултат от салонных процедури ще се отрази върху състоянието на къдрици, кожата постепенно. Не разчитайте на мигновеното изчезване на седины.

Съвети от народната медицина

Възможно ли е да пускам на сива коса на главата си: защо казват, че не може да извадя и което ще бъде, ако грабне прошарена коса Няма възможност да посещават салони за красота — използвайте рецепти от народната медицина. Засилване на кръвообращението, за да запълни клетките на кориците на главата на хранителни компоненти и укрепване на фоликулите ще помогне червен лют пипер.

Подгответе алкохол тинктура в основата му. Народни целительницы твърдят, ако втрива препарат в воалите на всеки 7 дни в продължение на един месец, къдрици малко потемнеют, ще ускори растежа им, а процесът на поседения рошава коса приостановится.

Полезни за рошава коса, ще се окажат млечни процедури. Млякото се използват по различни начини: измиването на главата им, правят маските на млечна основа. Предозиране и да навреди на локонам е изключен, така че използването на млечни рецепти без ограничения, до постигане на желания ефект.

Желаете да се насладите на естествения цвят рошава коса по-дълго — отдава предпочитание на здравословното хранене, спете 7-8 часа на ден, внимавайте за собствените си проблеми и грижи за локонами. Но правете това от ранна възраст, а не когато проблемът е в пълен разцвет.

Полезни видео

Как да нарисува плевене растеж сива корените на косата.

Просто оцветяване на побеляване на косата.

Related Post

Как една жена да се отърве от седины в домашни усл... Сива коса – това е проблем, причинени от преждевременна загуба на коса цветовия пигмент. Стремеж към бързо да се отървем от седины е естествено желан...
Как да нарисува седину на светли косата... В живота на всяка жена рано или късно идва момент, когато в едно далеч не е красива сутрин тя открива у себе си, на главата си за първи прошарена кос...
Защо косата седеют при младите: основни причини... Често човек се чуди, защо се появяват сива коса в ранна възраст какви смущения в организма могат да доведат до това явление. За разбирането на този въ...