Възможно ли е да боядисвам косата при кърменето раждането на майка ми

By | 03.04.2018

Възможно ли е да боядисвам косата раждането на майка ми. Кратко съдържание на статията. 1 Състоянието на косата и кожата на главата след раждането. 2 Въздействие на боята върху косата и кожата в периода на кърмене. 3 Може ли оцветяване на косата да навреди на детето?

Да се грижи за външния си вид след раждането на една жена е не само възможно, но и необходимо, защото появата на дете на светлината изобщо не е повод да забравят за себе си и без остатък се посвети на детето си. Когато мама е доволна как изглежда – тя винаги добро настроение и положителни емоции се предават на бебето, заедно с кърмата. А ако искате не само да се почисти прическа, но и за боядисване на косата? Може ли това да се направи, когато кърмата се хранят? Или това да навреди на бебето? Нека да видим.

Състоянието на косата и кожата на главата след раждането

След раждането на бебето, състоянието на кожата на главата и косата на жената рязко се влошава: кожата става по-суха, а косата е чуплива и безжизнена. Те започват да падат, като върховете на секутся, а на кожата в корените се появява пърхот. Уплашен такива промени не си струва, това е временно явление, което скоро ще премине. Причината се крие в намаляване на естроген и промяната на хормоналните нива по време на бременността, поради което се случват подобни неприятности. С течение на времето всичко да се възстанови, освен това този процес може да се ускори:

 • пие комплекс витамини (предварително да се консултира с лекар);
 • правят подхранващи маски и маски (в състава им трябва да влизат само натурални съставки);
 • правилно изберете шампоан и балсам;
 • изключи използването на плойки и сешоар.

Важно! Докато косата и кожата на главата не се върнат към нормалното след раждането – от боядисване на коса е по-добре да се въздържат.

Влиянието на боята върху косата и кожата в периода на кърмене

Преди раждането, вие дълго време се радваше на една конкретна боя и знаете много добре, тъй като тя се държи върху косата си? Не окрашивала кожата, дълго време не смывалась, винаги е отличен цвят и изведнъж след раждането „нещо се обърка“. Не се изненадвайте, ако боята заведе непредвидим, и сянка, се оказа съвсем друг, или не се получи изобщо. Тук става отново е в промяната на хормоналния фон, който с течение на определен период от време нормализира. Но какво да правя, ако родившей жена иска да бъде любяща майка, но и привлекателна дама?Не си струва да експериментирате с цветове с надеждата, „може би нюанс и ще успеем“ – едва ли ще постигнете положителен резултат и само усугубите състоянието на косата. Най-добрият вариант е да се обърнете към квалифициран майстор, който ще вземе да ви желания от вас цвят.

Възможно ли е да боядисвам косата при кърменето раждането на майка ми

Може ли оцветяване на косата да навреди на детето?

Максимален вреда, която може да нанесе боята, това е нейната миризма, тъй като отровни отношение при вдишване може да проникне в тялото кърмещи майки и да влязат в мляко. Затова се препоръчва да се използва боя, която не съдържа амоняк. Вярно е, че ефектът от оцветяването ще бъде минимално, но отрицателното въздействие също е минимален. Химични съставки, влизащи в състава на повечето бои са вредни както за мама, така и за бебето, затова средствата за оцветяване по-добре да изберете жалят, които съдържат естествени компоненти (къна, басма, лук люспи и други подобни) – миризмата те почти не дават.Освен това, не може да се изключи вероятността от алергична реакция, дори и ако преди раждането никаква алергия си боя не предизвикваше. Но, както вече бе споменато по-горе, във връзка с промяна на хормоналните нива, тялото кърмещи майки могат да реагират непредсказуемо.

Мнение Комаровского

Д-р Комаровский подробно и достъпно обяснява този протест, твърдейки: обработка на боя за коса може да бъде опасно на два пъти.

 • Първо – попадането на отровни изпарения на кръв дихателни средства.
 • Второ – проникването на химични вещества през кожата.

Втората точка Евгений Олегович счита, че най-опасно за бебето, тъй като мама, вдишване на боя, „позволява“ в организма си доза химикали, които след това проникват в кърмата. Що се отнася до първия елемент, то д-р Комаровский смята подкожно път минимално опасно. Според него, боята не е в състояние да проникнат под кожата в такова количество, че да се навреди на организма кърмещи майки, но той може да предизвика алергична реакция. Затова Евгений Олегович препоръчва: ако се наложи боядисване на косата, а след това трябва да, при спазване на всички правила.

Каква боя за коса да изберем при кърменето?

Повечето мастила съдържат в състава си или водороден прекис, нито амоняк, които дразнят кожата на главата и издават неприятна миризма. Така че при кърмене да изберете подобни възможности не се препоръчва. Освен това, при кърмещи майки във връзка с хормонална корекция на организма се променя структурата на косъма и резултатът след оцветяване може да не оправдае очакванията. Какво може да се посъветва?

 1. Ако има нужда обработка на косата с боя, това трябва да е средства, върху опаковката на които е посочено „без амоняк“ (например, тоник или оцветяване шампоан).
 2. Още един чудесен избор – мелирование на косата, това е много нежен вариант на оцветяване, който изключва възможността за контакт на боя от кожата на главата. По време на процедурата състав, не е в контакт с корени, се нанася върху прядки. В резултат на боя не се отнася до кожата, и съответно – просто не може да проникне в кръвта или да предизвика алергии.
 3. Къна и басма – също много добри възможности, тъй като са съставени от натурални съставки. Тези естествени оцветители – най-добрият вариант за кърмещи майки, още повече, че имам избор.
 4. Шатенкам по-добре нюанс на косата чаена приготвяне на чай или лук кора, червено – къна, брюнеткам – басмой, а блондинки – отвара от лайка или лимонов сок.

Възможно ли е да боядисвам косата при кърменето раждането на майка ми

Как да се намали вредите за детето при боядисване с боя?

Как правилно на майка ми оцвети косата, за да не навреди на бебето? Преди да се пристъпи към обработка на косата боя, всяка раждането жената трябва да се вземат предвид определени правила – тяхното спазване ще намали щетите боя до минимум.

 • Изберете красящее средство, което по-рано винаги да се използва, за няколко нюанса по-леки – това ще предотврати неочакван резултат.
 • Купувайте само боята без амоняк, за да не диша химически двойки. Тези средства са по-скъпи, но в периода на кърмене е по-добре да не се спаси.
 • Направете избор в полза на тонирующих средства (някои балсами и шампоани), те не съдържат амоняк и пероксид, така че да навреди на детето си няма да дадат.
 • Не бързайте веднага да се пристъпи към боядисване, първо прекарайте тест за алергии (на мошеник лакътя). Ако се появи сърбеж и зачервяване – тази боя да не идва.
 • Преди обработката на коса с боя покормите дете и сцедите за него все още порция. След боядисване отново сцедите, но тази доза вече трябва да се изхвърли.
 • Красьте косата си задължително в просторно и проветриво място, за да се избегнат възможни главоболие и не надышаться вредни двойки.
 • По възможност да не се боядисват косата си сами, а по-добре се доверете се на администратора или, в краен случай, скъпа е и е по-удобно, и контакт с кожата е по-малко.
 • Не е, свържете се с бебето, докато не се отмие боя с главата!

Както виждате, спазвайки тези прости правила, може, без риск за здравето за боядисване на косата. След период на кърмене – изобщо не е извинение, че жената е забравила за своята красота. Следвайте тези прости правила и ще се намали до минимум на целия възможен риск.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...