Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност: да или не?

By | 03.04.2018

Много бъдещи майки се питат: "Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност?".На първия триместър на бременността е най – важния и по-бърз период на развитието на дете, когато са установени и се развиват органи, а плацентата е в процес.

Много бъдещи майки се питат: „Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност?“. Например, косата са амулет още в древни времена. Смятало се е, че всяко въздействие върху кичура, независимо дали това е прическа или боядисване, може да засегне здравето на бебето. Съвсем наскоро, и много хора си спомнят за тези времена, бременни момичета носеха бесформенную, широки дрехи, не са използвали козметика и още повече не стригли и не се оцветяват косата.

Но днес всички предразсъдъци и суеверия, са оставени на заден план. Бъдещата майка се грижат за себе си, обличам стилно, а също така продължават да правят модни прически. За много представители на нежния пол оцветяване – привлекателна възможност за промяна на изображението, да бъде винаги различна, но за други — спешна нужда. Причината може да е началото на поседевшие косата.

Медицински данни

Въпреки това, въпросът за здравето на бебето не трябва да бъдат оставяни без внимание. Защото често, в състава на устойчиви оцветители влизат агресивни химически вещества, като например амоняк, водороден пероксид, резорцин.

Към днешна дата окончателен отговор на вълнуващ въпрос дори не е в лекарите. Някои забраняват боядисване на коса при бременност категорично, тъй като химичен състав на боята, я остра миризма на сигурност оказват негативно влияние върху здравето на бъдещото бебе.

Въпреки това, други твърдят: при бременност за боядисване на косата може да бъде, в края на краищата, ако на вредни химически вещества попадат чрез кожата в кръвта на майката, за бебето ще бъдат те не са опасни, тъй като той е сигурно защитен плацента. Но,се препоръчва да се изключи процедура напълно поне до втория триместър.

На първия триместър на бременността е най – важния и по-бърз период на развитието на дете, когато са установени и се развиват органи, а плацентата е в процес на формиране, и малко дете е изключително чувствителен към всяко негативно външно влияние. Също така трябва да се откаже от оцветяването напълно, ако при жената се наблюдава токсикоз, и не е важно, кой период на бременността.

Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност: да или не?

Сигурна боядисване на косата

Производителите на много съвременни марки професионална козметика за коса, като Dave, Loreal, Матрици и други, предлагат на боя на безаммиачной основа, вместо агресивен амоняк в по-съхраняващи компонент.

Оцветяване безаммиачным боя за бременни момичета е безопасно. В процеса на оцветяване липсва неприятна остра миризма, влияние върху структурата на косъма по-меко, за сметка на съдържанието на масла в състава. Но, с помощта на безаммиачного коса, няма да успее да нарисува седину на 100%, на светлината, тя ще бликовать.

Промяна на цвета на драстично тази боя също не е в сила, тъй като процесът на оцветяване се случва в горните слоеве на косъма, без да се разрушава вътрешния прът.

При избора на коса се препоръчва да се търси в специализирани магазини, където можете да закупите качествено средство, защото някои производители под прикритието на безаммиачной боя се продават обикновени. По-късно амонякът, който се съдържа в състава, може да се определи по рязко едкому миризмата.

Идеалното решение за боядисване на коса бременни момичета – посещение на салон за красота.

Преди оцветяването е задължително предварително специалист за своето положение. Преди оцветяването опитни майстори ще се проведе тестване за алергични реакции.

Не трябва да забравяме, че в структурата на всеки косата е различна, тя е пряко определя процеса на оцветяване, а след това и крайния резултат. И само специалистите, като се има предвид характеристиките на косата на всеки клиент, може да създаде индивидуална формула за оцветяване. Също така, в салона може да изпълни оцветяване, без контакт с кожата на главата (например, колорирование или мелирование, балаяж), че определено точно, става възможно най-безопасно за бъдещата майка и нейното дете.

Ако все пак споделяте боядисване на коса в домашни условия, след това, преди да се пристъпи към процедурата, внимателно прочетете инструкциите за употреба. Самата процедура се препоръчва да се правят в добре проветриво място, боя се слепват и да се измие само в защитни ръкавици. На дихателните пътища защита, като се използва маска. Не си струва също така и увеличаване на времето за експозиция.

Също така може да препоръча бременните момичета използване в домашни условия оттеночных балсами и шампоани. Към днешна дата има много голям избор на такива средства, те могат да бъдат закупени както в професионалните магазини, така и супермаркети.

Използвате оттеночную козметика за коса не е трудно: с помощта на ръкавици за еднократна употреба да оттеночный балсам за коса, внимателно гребен, за да се разпредели равномерно средство по косата и се оставя за известно време. Оттеночная козметика е предназначена за малки промени своя естествен цвят или освежаване на цветовете на по-рано боядисана коса. Тя не се използва за облекчаване и закрашивания седины.

Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност: да или не?

Естествени начини за боядисване на косата

Бъдещи майки, решившие да се откаже в срок на бременността от прилагането на химически бои, може да се постигне желания резултат, като се използват традиционни рецепти. Най-честите природни средства за оцветяване — къна и басма.

Къна – изсушени листа лавсонии неколючей, смлян на фин прах. Басма — това е изсушените листа на растението индигоферы, смлян на фин прах.

Обикновено басму не се използват самостоятелно боядисване на коса, я съчетават с къна в различни пропорции. В зависимост от желания цвят, използват различни пропорции на смесване на две оцветители.

Как правилно да се смесва бои:
  • Ако искате да получите наситен бронзов оттенък, то трябва да вземе две части къна и една част от басмы.
  • За получаване на шоколадови нюанси – една част от къна и две части басмы.
  • За да придадат на косата кафяв оттенък трябва да вземете три части на къна и една част от басмы.

Да се готви цвят на мастилото сместа е доста просто: трябва да се смесват оцветяване на прах с топла вода до консистенция на заквасена сметана. Равномерно върху косата и се оставя да престои от 15 до 60 минути. Колкото по-дълго издържи на боя, толкова по-интензивно ще се окаже цвят. Но крайният резултат винаги ще зависи от оригиналния цвят на косата, техните дебелини.

Също като естествен оцветител е подходящ екстракт от лайка. Той придава златист блясък и ще ви помогне леко изсветлява косата. За получаване на по-кафяв цвят, можете да си приготвите отвара от лук, кора с добавянето на няколко лъжици глицерин.

Грижа за боядисани коси по време на бременност

Не трябва да забравяме за грижа за боядисани коси по време на бременност, защото това е такъв период, когато организмът всичките си сили отдава на бъдещото бебе.

Не рядко се случва, че косата губи предишната си сила, за да изглеждат безжизнени и крехки. За да се определи това, трябва да се компенсира недостига на калций.

Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност: да или не?

В това ще ви помогне:
  • Прием на витаминни комплекси. Увеличаване на консумацията на пресни плодове и зеленчуци.
  • Шампоан и балсам за домашна употреба е препоръчително да смениш в случай, че на фона на хормоналните структурата на косъма се е променила. Опитайте се да купуват шампоани, по-малък обем, за да може при необходимост може да се замени с друга, с различен състав и предназначение.
  • Много полезен е масаж на главата, той на практика е незаменим, отлично подобрява състоянието на косата, стимулира растежа им, и като следствие премахва стреса и отпуска тялото на жената.
  • За да активирате кръвообращението на кожата на главата, щателно расчесывайтесь 4-5 пъти на ден. При тази четка за коса е добре да изберете от естествени материали. За щадящо вържете използвайте дървена четка за коса. Поне такъв гребен се насладят малко по-трудно, така че по-добре сбережете на косата си.
  • Откажете се от употребата на термоинструмента с висока температура като плойки преси. Тяхното въздействие се отразява негативно върху качеството на косата, което ги прави крехки и чупливи.

Придържайки се към тези не са сложни препоръки, вие можете да се запази качеството на косата, изглежда перфектно, а защото това, от своя страна, е много важно за всяка жена.

Бременността – това е невероятно състояние в живота на всяко момиче. Това е времето, когато започваш с особена внимателност се отнася до състояние на организма, се отказва от опитите от вредните навици, водя здравословен начин на живот.

Но това не е причина да ходи с нестриженой и небоядисани главата. Важното е да се подходи към този въпрос компетентно, използване на съхраняващи оцветители. Както показва статистиката, 75% от бъдещите мамочек редовно посещават салони за красота. В края на краищата една жена трябва да изглежда красива винаги, и нека да види новороденото си най-хубавата майка ми.

Интересни статии

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...