Възможно ли е при бременност с боядисване на коса: съвети и техники

By | 03.04.2018

Сред нашите баби и майки имаше схващане, че за боядисване на косата или пък не дай боже да ги состригать, дори върховете – строго забранено, тъй като може да навреди на детето. Защото, за да се решат всички въпроси на самия въпрос – възможно ли е при бременност.

Сред нашите баби и майки имаше схващане, че за боядисване на косата или пък не дай боже да ги состригать, дори върховете – строго забранено, тъй като може да навреди на детето. Защото, за да се решат всички въпроси на самия въпрос – възможно ли е при бременност с боядисване на косата, е достатъчно да се разглобява всичко от самото начало.

Възможно ли е при бременност с боядисване на коса: съвети и техники

Боядисване на косата по време на бременност и история

В началото струва си да се отбележи, че самият забрана за оцветяване на косата, да намали ги в период на дете в света няма научна основа, а по-скоро такъв си е отживелица от миналото. Нашите предци се възприема косата като някакъв пазител, символ на защита и всяка намеса, толкова повече ги прическа – намеса в защита. Въпреки това, всички ние сме хора и модерни подходи към този въпрос стои с позицията на научна основа и здравно аргументирования.

По какъв начин влияят химически компоненти боя върху организма?

Тези, които се придържат към забраната за боядисване на коса в периода на света плода, отбелязват, че химията, която влиза в състава на бои за коса могат да предизвикат алергии на майка си. Наравно с това устойчиви токсични, летливи съединения проникват в организма не само през кожата, но и по-леки – всеки знае колко е вредно да вдишвам амоняк, съдържащ се в боята.

Изследване, проведено в Университета на Южна Калифорния, са установили, че ако използвам боята за коса поне веднъж на месец – риск от образуване на рак се увеличава на 3 пъти. И такъв ефект сравнявайки ли е, че с тютюнопушенето няколко пакета цигари на ден.

Че по този повод мислят лекарите?

Ако се вземе предвид мнението на лекари, гинеколози и педиатри в този случай разделени на два лагера – привърженици и противници на тази козметична процедура. Скептично настроените към боядисване на косата, медицински специалисти, както в ранна, така и в по-късен период, посочват, че в състава на перманентен средства идват доста опасни съединения, които могат да навредят и на майка и дете. Сред тези връзки е да се осигури на амоняк и резорцин , водороден прекис , които заедно дават спирачната доза негативизъм на тялото и мама и бебе. Въпреки това, трябва веднага да се направи една поправка – изследвания по отношение на негативното действие на плода от боядисване на коса амонячна боя не са намерили своето потвърждение.

Ако се вземат под внимание позицията на втория противостоящего лагер, а след това, в отговор на въпрос, възможно ли е при бременност с боядисване на косата, те дават своя положителен отговор. В този случай позицията си те се защитават така, че в тялото попадне такъв мизерный процент на вредни вещества, че те просто не могат да навреди нито на майката, нито за бъдещето на детето си. При това всеки гинеколог ще потвърди, че плацентата е много надеждно предпазва плода от всякакви вредни вещества.Единственият момент, който трябва да се има предвид при боядисване на коса в периода на света плода – това е промяната на хормоналния фон и това, че боя може да стане причина за алергии. При това структурата на косъма се променя и боя може да не лежи така, както искате, не е напълно закрасив на косата или като в крайна сметка съвсем друг тон или цвят на косата.

Между другото казано, тук историята е подобна на парабенами в козметиката (между другото с химически козметика също трябва да бъдете внимателни по време на бременност) — едни водят доказателства и аргументи за това че парабените еднозначно са вредни, други — не. На кого да вярвам? Може би е по-добре просто да се въздържат от всякаква химия, за всеки случай? И погледнете в посока на естествени средства (по-долу).

Възможно ли е при бременност с боядисване на коса: съвети и техники

Струва ли си боядисват косата – съвети стилисти

Ако се вземе предвид това, че сива корени проглядывают във вашата шевелюре, се изисква да бъдат коригирани предишния тон боядисана коса, фризьорски салони се придържат към позицията „за“, но с някои резерви, както е изменена и усъвършенствания. Ако се вземат предвид тяхното мнение е, тогава моля, обърнете внимание за някои съвети.

В началото не забравяйте, че не си струва да оцветите косата си в първите три месеца на бременността – именно в този период плодът интензивно се формира, всички негови органи и системи в организма, се провежда преструктуриране на хормоналния фон. За да може в максимална степен да се осигури бъдещото бебе от вредното влияние не си струва боядисване на косата боя съдържаща амоняк до 12-седмичен период на протичане на бременността.

Боядисване на коса е на стойност не по-често от 1 път на три месеца – като например три месеца, шест месеца и за последните дати, а изберете боя цветове, максимално приблизителна към вашия цвят на косата. Преди боядисване желателно консултация при гинеколог и фризьор, като се отдава предпочитание на жалят составам боя. В този случай боядисване на коса с боя без амоняк – най-добрият вариант, да не говорим за това, просто да придадат цвят на косата прост тоник или оттеночным шампоан. Тези бои и оттеночные устни не са толкова токсични, а по отношение на къна или басмы – са за всички физически, способни не само красиво оттенить косата, но и ги укрепи, ще премахне пърхота и простимулируют на техния растеж.

В началото на процедурата за боядисване на коса минете тест за алергии – достатъчно е да прокрасить един кичур коса и да видим по какъв начин „поведе“ себе си и тялото си. Ако си боядисва косата фризьор имате в дома или в салона за красота, за да го постави в славата на своя интересна позиция. Специалист ще ви посъветва как най-добре и да си струва да се боядисват косата, за да получите желания цвят на косата и не вредят на нито себе си, нито за плода.

Намерение все пак да се боядисват косата – правете това в добре проветриво място, най-добре в първата половина на деня, без да държите сместа на косата си по-дълго време, прописанного в инструкциите. Струва си да се подчертае, че е отлична алтернатива за цялостно боядисване на коса има такива процедури като мелирование или колорирование, използването на народни средства за оцветяване на косата, получават двойна полза – и красотата, и не причинява вреда на себе си и на бъдещото бебе.Цялата работа е в това, че както казват лекарите, по-специално детски лекар Комаровский, косата при хормонална преструктуриране в периода на света плода и така страда, става суха и ломким, така че този ефект може да се засили влиянието на агресивни бои за коса.

Не искам да рискувам – да отмени самата процедура до по-добри времена, да се чака, докато бебето се появи на светлината.

Народни средства за боядисване на коса, и къна

Ако не искате да рискувате здравето си и здравето на нероденото бебе – трябва да се обърнем към средствата от арсенала на нашите баби. Достатъчно е да се каже, че и в напреднала възраст много от тях могат да се похвалят русой наклонена без седины, с дебелина в юмрук. Така че си струва да се вземе на въоръжение няколко рецепти, как и какво може да даде на косата с подходящия тон и нюанс, укрепване на косата и което им естествен блясък.

Получи бронзов оттенък могат, ако се възползват от къна или басмой, смесете ги помежду си в съотношение 2 към 1, задушени ги вряща вода и малко хладно, за да нанесе на пода часа на мокра коса. При него, за да не се страхуват да се прекалява боята върху косата – колкото повече я остави на своята шевелюре, толкова интенсивней ще тон. При това е достатъчно да се каже, че косата не само да се боядиса, премахване на предательскую седину, но и укрепва по такъв начин косата, премахване на пърхота и придавайки им мекота и шелковистость.Ще се съгласите, е силен аргумент в полза на такъв подход към боядисване на косата, когато и евтино и сърдито, а по-скоро естествено.

Ако срокът на жената е малък, например 21 седмица, когато краситься особено не се препоръчва за бъдещата роженице за да не навреди на нея и на бъдещото бебе, за да придадат на косата махагон може чрез завърши с използване на къна . В този случай оцветяване натурален състав се приготвя от 1 пакет къна и 4 ч. л. какао – запарив смес, нанесете го върху косата, обвива главата от полиетилен и се оставя в това положение за около час. След промиване с вода с шампоан може да се насладите на красиви блестящи в каскади коса.

За да получите златен тон , достатъчно смесете 1 пакетче къна с 2 ч. л. кафе, пара и след като малко изстине нанесе в продължение на половин час, промиване с вода с шампоан. Златист тон може да придаде на косата, ако вземете 2 супени лъжици. л. люспи лук и се залива с чаша вряла вода, вари за 15 минути. След, хладно лесно да разтривайте в корените си и самия косата по цялата си дължина, оставяйки на половин час, изплакнете с вода. Ако искате да постигнете по-светло златист тон на косата си – смесете хну и екстракт от лайка, причиняването на косата, оставете за 40-45 минути, промиване с шампоан.Да е красив тонът, може и с помощта на канела, липов цвят или зелена кора, счукани орехи.

Възможно ли е при бременност с боядисване на коса: съвети и техники Само естествени средства — и бебето са здрави

Противопоказания и че си заслужава да се помни в процеса на боядисване на коса

Подведя резултат, трябва да се каже, че самият въпрос извършва оцветяване на косата или не, все още не е разрешен до края и защото остава така да се каже, на съвестта на самите майки. Ако се вземат под внимание научна аргументация процедура носи в себе си достатъчно сериозна опасност и на майка ми и на бебето и да я през първия триместър противопоказан. В този период детето само започва да се оформя и въздействието им извън химични съединения може само да навреди и на вас трябва да бъде достатъчно добра причина да се реши на такава стъпка.

Ако в продължение на бременността при майка се наблюдава токсикоз, я гади ми се, са възможни алергични прояви и обриви като реакция на боя за коса и нейните компоненти, самата козметична процедура може да се превърне в допълнителен товар за целия имунитета на жената. В такава ситуация всички лекари, гинеколози и педиатри са категорични в позициите си – по-добре да се откаже от оцветяването на косата, или да ползват средства на хората.

Не си струва да експериментирате и със собствените си коса – в период на бременност и структурата на косата, и на хормоналния фон на жената се променя и вместо обичайните ви кафяв оттенък, можете да получите на главата си с ярко киселина червеникаво-пурпурен цвят.

Единственият изход тук ще има или счупване на една прическа в стил „а-ла-Котовский“ или да се ултрамодерен мамочкой, в стил напреднал киселинната на младежта.

Провеждане на процедура струва добре проветриво място, предварително като гарантира липсата на алергични реакции. По отношение на последното – на самия тест е полезно да мине задължително, дори в случай, ако най-боя се ползват по-рано и алергия нямате. Тези моменти ще спестят вашето здраве и здравето на вашето дете, без да се появяват радикално на косата и ще донесе само най-положителни емоции и впечатления.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...