Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност и какви са безопасни алтернативи

By | 03.04.2018

На всички е известно, че боите за коса съдържат различни тежки химични елементи, така че нека да видим, дали боядисване на коса по време на бременност и каква. Боядисване на коса за бременни е по-добре само като път безаммиачными бои.

По време на бременност жената започва да мисли не само за себе си, но преди всичко за бебето, и вредность извършени процедури за красота също играе своята роля. На всички е известно, че боите за коса съдържат различни тежки химични елементи, така че нека да видим, дали боядисване на коса по време на бременност и каква алтернатива да избере.

Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност и какви са безопасни алтернативи

Видове бои

Има само два вида бои – аммиачные и безаммиачные. Второто, както подсказва името, не съдържа амоняк и неговите производни, така че тези бои се считат за по-малко вредни.

Боядисване на коса за бременни е по-добре само като път безаммиачными бои. При този струва да запомните, че не всички подобни бои закрашивают седину на 100% и все пак те не са много полезни. Ако без боядисване на коса по време на света плода не може, то това е най-съхраняващи избор.

 

Защо не се препоръчва боядисване на косата по време на бременност?

Отговорът е прост. При смесване на коса с окислител се открояват отровни газове – отношение на амоняк, които проникват в кръвния поток през дихателните пътища и може да навреди на бебето или на майката поне под формата на алергии. Естествено, боя, впримчени в кожата на главата, прониква през порите на кожата, което също оказва неблагоприятно може да се каже за развитието на плода. Някои оцветители, особено на домакинствата, достатъчно токсични, за да ги използват при бременност.

 

Естествени оцветители – къна, басма, лайка – също са подходящи за бременни. Не прекалявайте: частици от натурални оцветители са толкова малки, че е много лесно и трайно навлизат в прът на косъма и се промъкнат оттам ще бъде лесно. Това означава само, че ако решите да идете на химически оцветители, след реакцията на вашата коса може да бъде непредсказуемо.

Също така има тонирующие балсами и шампоани, които също могат да се прилагат, но само от професионални линии. Всички битови подобни средства съдържат вредни соли. И не забравяйте, че тоници – това не е постоянно оцветители. Те се отмива след второто и третото измиване на косата, така че процедурата трябва да се повтаря постоянно.

Най-добрите видове окрашиваний при бременност

Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност и какви са безопасни алтернативи За да освежи цвета на косата, не е задължително да ги боядисват. Косата може да се споласкивать инфузия от билки. Ако е блондинка, ще ви допадне настойка от лайка, който придава златист оттенък и блясък на косата.

Ако шатенка, тогава спокойно можете да използвате екстракт от ревен корен, който ще даде хубав кафяв цвят. Тези средства са напълно безопасни и ги възможно, без страх нюанс на косата по време на бременност.

Още един нежен начин оцветяване за бременни – това е мелирование. Го правят, изхождайки от кожата на главата с около 1 см, така че вредните вещества не проникват вътре в тялото и не може да навреди на вашето дете.

Не забравяйте, че при бременност се случват сериозни хормонални промени в ендокринната система на жената и е много трудно да се предскаже как ще реагира коса на петна и кой те стават цвят. Ако има възможност да изчака, тогава по-добре да не рискувам и да чакам, когато бебето се появи на светлината. В първия триместър на косата си по-добре изобщо да не са боядисани. В този период се образуват жизненоважни органи на детето, и го излага на риск не си струва.

Съвети за бременни, решившимся за оцветяване

Ако плевене растеж на корените за вас смъртта подобно, след това се опитайте колкото е възможно повече, за да намалите риска от нежелани реакции при боядисване. Прекарват процедура в добре проветрено помещение. Ако изведнъж се почувствате зле, веднага да се спре процедурата, да се проветри помещението и повикване линейка, не забравят да се измие боята до пристигането ви.

Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност и какви са безопасни алтернативи

При боядисване в един тон по време на бременност е по-добре да се предпочитат своя натуральному оттенку. В този случай, боядисват косата ви трябва да е много по-рядко, отколкото при избор на друг цвят. Екскурзия в салон за красота веднъж на три месеца – това е по-малко вреда за плода от екскурзия в оный на всеки 4 седмици.

Ако изведнъж реши, че спешно от брюнетки трябва да се превърне в блондинка, забравете за това в следващата една година. Тази процедура вредни, дълга, така че ще трябва да се…

Така че, това, което трябва да запомните е при боядисване на коса за бременни:

  • в първия триместър на косата по-добре не се боя;
  • от всички видове е по-добре да избере естествени оцветители или да се ползва безаммиачными бои;
  • от всички видове оцветяване по-подходящ мелирование или оцветяване в родния оттенък;
  • хормонални смущения могат да дадат непредвидими резултати оцветяване;

Лекарите все още не са се събрали на едно мнение, може ли за боядисване на коса по време на бременност безаммиачными бои(факт е, че тези бои не съдържат амоняк, но съдържат неговите производни — амини, които са също толкова опасни) или да се откаже от боядисване съвсем. Така че, мили жени, ако сте решили за боядисване на коса по време на бременност, се доверявайте здравето си само проверенному администратора и гуру колористики. Добро не може да струва евтино, така че смело да си позволим хубави загуба.

Опитен стилист учтет всички ваши желания и, разбира се, си особено състояние на организма. Именно стилист ще ви помогне с избора на боя, боядисване, и по-нататъшно грижа за косата така, че цветът на косата си остана колкото се може по-дълго. Намери си майстор – не е лесна задача, затова направете го още преди планиране на бременността, за да в продължение на 9 месеца не се изнервят заради такива парче от тортата.

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...