Възможно ли е боядисване на косата по време на менструация?

By | 03.04.2018

По време на менструалния цикъл на едно момиче или жена, подложени на резки промени в хормоналната среда. Всичко това се отразява на общото състояние на здравето, както и външни фактори могат само да влошат ситуацията.

По време на менструалния цикъл на едно момиче или жена, подложени на резки промени в хормоналната среда. Всичко това се отразява на общото състояние на здравето, както и външни фактори могат само да влошат ситуацията. Става въпрос за боядисване на косата. Разбира се, съществуват безвредни лекарства, но много средства съдържат амоняк. Експертите не са стигнали до единодушно съгласие поздрави за това, възможно ли е краситься при менструация. Нека да се опитаме да изясним ситуацията заедно.

Възможно ли е боядисване на косата по време на менструация?

Ефектът на менструалния цикъл на оцветяване на косата

Тялото на всеки човек е различен, жените по различен начин понасят менструация поради своето лично здраве.

Едни преуспяват, могат да посетят фитнес залата, да водят активен начин на живот и да се радват на пълна. Други, напротив, губи предишната си работоспособност, депресия, измъчени понижение на хемоглобина и скачками на кръвното налягане.

Когато хормонална среда, търпи промени, това се отразява по един или друг начин в общото здраве и на косата в частност. Преди всичко, започва засилено производство на подкожна мастна тъкан поради активиране на мастните жлези. Косата става мазна в корените, но да е в една ръка.

Ако в този период притежават окраска, пигмент прониква в сърцевината на косъма неравномерно. Мазнините в корен секция оттолкнет боя, както върховете, напротив, се поглъщат от нея с пълна сила. Освен това, могат да замечаться промяна на цвета и поява на „петна“ върху косата.

Усвояването На боя се отразява и на структурата, което косъма се затварят, не им липсват пигмент вътре. Или липсват, но частично, на отделни места. Отново се появяват петна.

Освен посочените по-горе аспекти трябва да се спомене, че при менструален цикъл от структурата отмива голяма част от полезните витамини и минерали. Те са необходими за презареждане направления и устойчивост на косата на действие на боята. Ако да проведе процедура за коса може да бъде гъста и да започнат да падат, защото химия и още повече вреди на шевелюре.

Оцветяване на косата при менструация: мнение за фризьори

 1. Специалистите, които работят в областта на грижи за косата, не се считат за периоди са сериозна пречка. Ако дамата се чувства добре се чувства, може да посетите салон и задръжте оцветяване на професионални средства.
 2. Трябва обаче да се даде знаете учителя, че имате критически дни. Фризьор ще предприеме съответните мерки за подобряване на оцветяване и получаване на достойни условия на крайния резултат.
 3. Ако по време на менструация сте решили да покраситься, не трябва да променя цвета на косата драстично. Прекарайте нормална процедура по обработка на корените или цялата дължина. Така ще се намали риска от поява на хаотично оттенък.
 4. За да се получи добър резултат, не трябва да се използват аммиачные оцветители. Дайте предимство на жалят тонирующим средства, както и хне или басме.
 5. Тъй като при менструация люспи косъма се затварят, трябва да помогне на пигменту да проникне в сърцевината. За да направите това, след нанасяне на боя утеплитесь кърпа и при необходимост да загрее главата сешоар.

Защо не си струва боядисването на косата при менструация

Възможно ли е боядисване на косата по време на менструация?

 1. Където и да сте чували подобни думи за това, че не е желателно боядисване на косата по време на менструация, на някаква истина в това. Факт е, че по време на менструалния цикъл в тялото представители на нежния пол се случват сложни химични процеси и хормоналните промени. Поради това, трудно е да се предскаже резултатът след процедурата.
 2. Химични вещества в състава на боята може да даде неочакван резултат под формата на алергични реакции от различен характер. Важно е да се разбере, че резултатът не може да предскаже дори и на специалист. Често специалистите не препоръчват да се образуват петна по време на менструация се дължи на факта, че на пигмента може да не е точно да си легне.
 3. В особена степен това твърдение се отнася до нежния пол, които предпочитат окрашиваться в blond. Често косата може да се даде зелен оттенък или раиран модел. Така че по време на менструация да се постигне подобен резултат има никакво затруднение. Бъдете по-предпазливи.
 4. Дори ако процедурата е преминала успешно, устойчивост на боята в този период оставя много да се желае. След няколко посещения в банята, цялата работа е просто да се измие, заедно с шампоан. И след оцветяване значително се влошава качеството на косата и тяхната структура. Последствията могат да бъдат дори до загуба на къдрици.
 5. Често след оцветяване по време на менструация при нежния пол се наблюдава алергична реакция. Също се влошава здравето. Можете да се сблъска със силна мигрена, слабост, гадене и виене на свят. Нестабилен хормонален фон засилва възприемането на миризми, така че боя с амоняк ще станат истинско изпитание.

На кого да боядисват косата при менструация

 1. Далеч не всички представители на нежния пол, е забранено боя за коса по време на менструалния цикъл. Имайте предвид, нито един майстор не ще ви кажа възможно ли е провеждане на процедура или не. Специалист, като просто не може да знае всички особености на вашия организъм.
 2. Тези правила се дължи и онова фитнес, посещение на козметични кабинети, басейни и солариум. Имайте на ум, е забранено да се прибягва до такива процедури по време на менструация при склонност към загуба на кичура коса, суха и чуплива шевелюре. Хну също не се препоръчва да се прилагат.
 3. Ако се отнасяте към обладательницам гладка, но с тънка коса, процедурата се допуска провеждане на щадящими составами. Също така, ако вие не се чувствате много промени и дискомфорт по време на менструалния цикъл, боядисване на коса, можете спокойно да продължи.

Боядисване на косата по време на менструалния цикъл може да се направи в някои случаи. Не забравяйте да се вземе предвид особеностите на собственото си тяло. При възможност се обърнете за помощ към квалифициран специалист. Дайте предимство на цветове, в които не се съдържа амоняк.

Видео: как да временно боядисване на косата

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...