Възможно ли е да боядисвам косата, след кератинового изправяне на: препоръки

By | 03.04.2018

И един от основните: когато след такова изправяне може да се боядисват косата? Оттеночными шампоани може да се ползва в края на кератинирования. Имате въпроси за боядисване след употреба на кератин?

Възможно ли е да боядисвам косата, след кератинового изправяне на: препоръки

По-рано от повечето мъже с къдрава локонами трябваше много кратко подстригват, но съвременните средства позволяват носене на средни и дълги прически, без да страда от непослушните кучеряшек. Кератиновое изправяне се превърна в истинска панацея за притежатели на буйна, кучерявой рошава коса. Ето само заедно с тази панацея дойде и редица въпроси. И един от основните: когато след такова изправяне може да се боядисват косата?

Същността на кератинирования

За да се отговори на основния въпрос – колко се чака, трябва да се разбере, какво представлява процедурата и какви са последиците тя носи за къдрици.

С помощта на специални форми със съдържание на кератин, кучерявые косата не само се изправи, но като свидетели стилисти и производителите, оздоравливаются, се правят по-гъста, копринена и послушни.

Кератин – основна съставка на косъма, бр. Съответно, насытив къдрици него, правим ги по-здрави.

По време на изправяне на косата, преработени състав, се поддават и термична обработка, което, според специалисти, позволява запечатване на структурата на косъма, натиснете везните и да ги направите гладки.

В зависимост от избрания средство не само за изправяне и подсилва структурата на къдрици, но и можете допълнително да ги увлажить или подпитать. Днес производителите се добавят към средствата от кератин и различни компоненти.

Като цяло, можем да заключим – ползи кератинового изправяне на сигурно. А какво да оцветяването?

Въздействието на боя за коса

Да разгледаме състава на обикновените бои, защото именно от компоненти бои зависи, дали си струва да ги използвате след или преди кератинированием.

Основната маса от средства за трайно боядисване в състава му има водороден прекис. Тя е отговорна за проникване оцветяване пигмент в структурата на къдрици.

Как се случва това? Под въздействието на оцветяване на състава на космите как да разбухают и се отварят, като прескочите боя вътре. Натурален цвят се дължи на реакция на пигмент и оксидант свива, заменяясь ново.

Както виждаме, кератиновые и багрилни средства действат на къдрици абсолютно по-различен начин. Боя разкрива коса, бране на люспи, кератиновые средства, напротив, изглаждане на него.

Въз основа на това, основните различия може да се каже, че е желателно между тези процедури, да направите пауза, иначе просто няма да можете да се насладите на всички резултати.

Какъв трябва да бъде интервалът?

Така че, когато същите къдрици могат да бъдат боядисани, колко струва чакането? Стилисти препоръчват след кератинирования не боядисват къдрици в продължение на поне две седмици. Ако оцветяване проведе по-рано – целият ефект кератинирования просто слезет.

Е, дори и след изтичането на две седмици, за боядисване на коса щадящими средства, които не съдържат амоняк.

Между другото, ако решите да се пренебрегва препоръките на почивката между две процедури, искаме да ви предупредя. Кератинирование оставя на локонах филм, който постепенно се отмива. Така че, този филм просто няма да даде нормално оцвети косата. Резултатът е разочароващ опит – и ефект от кератинирования губи, и цвета на предпочитания от вас не се получи.

Оцветяване до кератинирования

Мнозина смятат, че чакам две седмици след кератинирования – това е твърде дълго и се колебаят за оцветяване до кератинирования. Така да се направи също е възможно, но трябва да се вземат предвид няколко нюанса.

Тук също така се препоръчва да се избере съхраняващи боя. Тъй като след кератинирования всички вещества, които проникват в структурата на косъма от боя, в тях ще останат – ще бъдат запечатани процедура кератинового изправяне.

В останалата част на същото оцветяване пред выпрямлением по-рационално. В края на краищата, кератинирование ще затвърди цвета за дълго, като го наситени и ярки. Въпреки че, има едно но – косата леко осветляются поради кератинового изправяне, затова се препоръчва при боядисване до кератинирования да изберете цвят в тон по-тъмни желания.

Между другото, след боядисване се препоръчва да изчака малко преди изправяне. Чрез това, че къдрици се уморяват от химически въздействия. Дайте им почивка, ако искате в резултат на това се получи красива, гладка и здрава коса.

Съвети за боядисване и кератинированию

  • Боя може да изберете в цвят по-тъмен.
  • Боя трябва да бъде без амоняк.
  • В един ден и боядисване и изправяне не може да бъде. Не само чрез заплаха да навредят на косата, но и защото шампоани, които се прилагат до кератинирования, просто вымоют от къдрици боя.
  • Осветление след изправяне, също като мелирование, може да се произвежда не по-рано от 3-4 седмици. Ако осветлението е планирано до кератинирования, след това процедурата се извършва само след 2-3 месеца.
  • Не използвайте тонирующих средства до кератинирования. Поради термичното въздействие те са непредсказуеми променят цвета си. Оттеночными шампоани може да се ползва в края на кератинирования.

Имате въпроси за боядисване след употреба на кератин? Може да ги оставите в коментарите, а нашите автори ще отговори на тях в следващите публикации.

Препоръчително четиво

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...