Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?

By | 03.04.2018

Възможно ли е да боядисвам косата при кърменето? Алина, на 27 години. Майка ми твърди, че не може да боядисват косата при хранене на бебето кърмене. Обаче моите приятелки красились и нищо лошо не се е случило.

Рейтинг: Няма рейтинг

Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?

Колко радост и положителни емоции получава всяка жена, когато тя се появява на детето! При бременност и по време на кърмене майка се сблъскват с разнообразни ограничения в избора на храна, в изготвянето на ежедневието, както и в запретах да се насладите на обичайната козметика за грижа за кожата и косата, които може да са били използвани по-рано. Въпреки това за никого не е тайна, че кърмеща мама също иска да изглежда добре , като се стреми да навакса загубеното време след раждането на бебето. Ето най-после и ние започваме да се чудя, възможно ли е да боядисвам косата при кърменето.

Плюсове и минуси

 1. Повечето специалисти са единодушни в мнението си, че оцветяване на косата е допустимо и не носи вреда на нашето бебето.
 2. Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?Боята може да съдържа две са наистина опасни компонента: водороден прекис и амоняк. Така че ние използваме безаммиачные оцветители или естествени средства вида къна и басмы.
 3. При боядисване на коса и малък процент на химични вещества все още навлиза през кожата на главата в майчиното мляко. Въпреки това броят им е толкова незначително, че те не могат да отровят мамино мляко.
 4. Наистина реална опасност – рязко химически мирис . Мамочкам не се препоръчва да се включат в промяната на цвета на косата. Боядисване на къдрици прави само на открито или при отворени прозорци, за да е малък проект.
 5. Без съмнение, всяка майка след боядисване се чувства психически по-удобно и по-уверени в себе си – това е огромен плюс за кърмещи гърдите на жените. Когато мама се чувства красива и е в добро настроение, това има благоприятен ефект върху здравето на бебето.

Въпрос: може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя? Отговор: да, може, но внимателно! Трябва да се вземат предвид някои нюанси, за да се сведе риска от заболявания на мама и на бебето до минимум.

Основни правила

 1. Използвана е боя не трябва да съдържа нито капка амоняк. Днес безаммиачную боя може да се закупи във всеки косметологическом магазин. Цената е по-висока, отколкото при обикновена боя, но по време на кърмене е по-добре да не се спаси и да се използва само качествена боя.
 2. Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?Използвайте тонирующими шампоани и бальзамами-ополаскивателями. Съдържанието на амоняк е толкова малко, че може да се счита за маловажен.
 3. Използвайте само на доказани боя, която точно не предизвиква алергична реакция.
 4. Процесът на боядисване на прекарвате много добре проветриво място, че почти не чувствах миризмата на боя.
 5. При боядисване не нанасяйте боята върху корените на косата. Препоръчително е да се оттеглят от кожата на главата от 3 до 5 сантиметра.
 6. За кърмещи мамочек много по-предпочитани от такива уреди, като мелирование, колорирование или на сорта омбре, тъй като в тези случаи се използва минимум оцветяване вещества и са оцветени не цялата коса, а само част от тях.
 7. Не е, свържете се с малкия, докато боята на главата е напълно суха, а миризмата не улетучится. Областта на открито за няколко часа – това е полезно за вас и за детето.
 8. Преди началото на процедурата за боядисване на коса сцедите няколко порции мляко за бебе в следващите часове, за да не остава гладен.
 9. Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?След края на процедурата на боядисване на косата също сцедите мляко, но тази доза трябва да се излива – това се прави в този случай, ако някои химични вещества все още впитались.
 10. При използването на натурални оцветители (къна, басмы, лук кора, отвара от лайка, лимонов сок и т.н.) съвсем не е необходимо да се следват посочените по-горе правила.

Накрая бих искал да посъветвам нашите сладки кърмещи майки: преди боядисване избягване на възможни рискове се обърнете към специалист за съвет относно избор на боя. Освен това, поверете процедура оцветяване майстори-парикмахерам, тъй като е достатъчно трудно да се нанесе боя, без да докосвате кожата на главата.

Отзиви на кърменето гърдите на жените

В интензивно търсене на отговор на въпроса, възможно ли е да боядисвам косата при кърмене, попаднах на сайт, който проведе онлайн конференция с участието на известния д-р Антон Легобокова , дававшего отговори на отзивите на читатели на сайта. Конференцията се оказа много интересна и ми е помогнал да се вземе правилното решение, когато аз самият съм кърмила гърди. Аз направих за вас извадка на най-полезните съвети от Антон Петрович.

Алина, на 27 години

Майка ми твърди, че не може да боядисват косата при хранене на бебето кърмене. Обаче моите приятелки красились и нищо лошо не се е случило. Раждане ми бяха сложни, а и дъщеря ми е родена крупненькая: всичко това е отразено в моя външен вид. Изглеждам измотанной, мърляв, и искаме поне малко да се издигне настроение, усещайки себе си красива жена. Кажи с какви неожиданностями мога да се сблъскате по време на боядисване рошава коса?
Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?

Отговор експерт: Химически процеси в организма родившей жените протича по-различно, отколкото при бременност. Пълното възстановяване на хормони ще дойде само след 6-9 месеца след раждането. Може би, че при използването на познатата боя резултат се окаже непредвидим. Цвят може да изглежда много по-различно от заявеното, или боя „не се заеме“. За да се избегнат грешки, препоръчвам да отидете в салон за красота – професионален майстор сориентируется в случай, че нещо не е наред, и ще може да боядиса косата ви в желания цвят. Освен това, има още един неприятен момент – внезапната поява на алергична реакция. Избягване на нежелани проблеми предварително проверете боя на алергична реакция: нанесете малко използван разтвор на китката на ръката и изчакайте 12-17 минути. Ако се появи обрив, ярко изразена зачервяване или сте се чувствали непереносимое парене – тази боя не е за вас. Сменете боя или се консултирайте със специалист.Здравето на вас и вашето дете!

Валентин, 23 г.

Аз вярвам, че една жена трябва да бъде красива и добре поддържан винаги. Аз красилась безаммиачной боя и по време на бременността и след раждането. Сега има много съхраняващи техника за боядисване на коса тип мелирования или омбре . Какво е вашето мнение за боядисване на кърмещи майки?
Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?

Отговор експерт: напълно Съм съгласен с мнението на д-р Комаровского, който вярва, че чрез кожата на главата в кръвта на майката не попада твърде много вредни вещества, а това е нещо, което жените се вдишва по време на боядисване, представлява определена заплаха за здравето на бебето. Токсични вещества попадат в кръвта кърмещи майки, а след това – в майчиното мляко. В еднаква степен на риск са всички бои независимо дали състав за коса, боя за пода, лак за нокти, на паркет и така нататък. Наистина да намали риска от възможно само при кратък излагане на боя, не спестява на неговото качество. Настоявам на това, че поведението на боядисване е необходимо в салон за красота, след което е задължително да се разходят на чист въздух. Рискът обаче си остава винаги. Така че точно за вас, скъпи майка, да вземе решение.

Ирина, на 19 години

Аз покрасилась часова осветляющей боя, резултатът се оказа отрицателен – се оказа твърде жълт цвят на косата. Аз не изключи, тъй като прочетох, че при кърмене често не се получава този цвят. За да се отървете от жълт оттенък, покрасилась в перла blond – стана малко по-светло, но малко. Искам да вдигна темата: кой конкретно боя трябва краситься раждането на майка ми?
Може ли раждането на майка ми, за боядисване на косата боя?

Отговор експерт: Ако сте решили, че боядисване просто е необходимо – да се грижи за по-безопасен вариант. Най-добрият изход се считат за бои без амоняк или тонирующие козметични средства. Най-щадящими и безопасни са такива техника на боядисване, при които се използва минимум оцветяване вещества и да се боядиса не цялата площ на косата. Съответно, боята не е на контакт с кожата на главата и не вреди на здравето на кърмещи майка или на бебето не се прилага. Също така можете да използвате и естествени багрила . Да вземем лимонов сок – той перфектно ще помогне изсветлява косата на няколко тонове и да получите красив платинен нюанс. Брюнетка могат да използват хну или басму, които ще придадат на косата наситен тъмен цвят. Освен това, за да се постигне златист оттенък или просто изсветлява косата, използвайте отвара от лайка. Съществуват много народни средства, за които може да се говори с часове. Късмет и здраве за вас!

Оцветяване на косата, за кърмещи мамочек на видео

При спазване на всички предпазни и препоръки кърмеща кърми една жена може да не се отрека от себе си в желанието си да изглежда красива и желана. На това видео е показано, как да си доставят малко радост и за увеличаване на нивото на положителни емоции, което е много благоприятно въздействие върху здравето на бебето. Вие ще видите, как може да бъде самостоятелно боядисване на косата по естествен боя, като къна.

Ето и интересите нашият разговор е към своя логичен край. Скъпи кърмещи майка, не се лишавате от смяна на цвета на косата, защото това ще ви помогне да се почувствате като все още красива жена. Ако при четене на статия имате някакви съмнения или въпроси – по-смели ми пишете, аз ще дам пълен изчерпателен отговор, тъй като аз съм вече голям специалист в тази тема. Здраве за вас и вашите крошкам!

Оценете статията

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...