Възможно ли е да кърмите по време на бременност?

By | 03.04.2018

Когато едно дете на една година и половина и повече, в паметта му може да се появи спомен за майчиното хранене, и той ще се опита да върне такъв начин на хранене. Може ли да се направи рентгенова снимка при кърменето? Мед за коса: полезни свойства и начини на приложение.

Ако се придържат към всички правила и съвети, а след това след бременността трябва да мине не по-малко от две години, за да започне следващото дете. Толкова време е нужно на организма, за да се възстанови напълно след кърмене, е в света на плода, раждането. През този период се появяват в организма всички необходими хранителни вещества и минерали. Когато това време не апартаменти, женският организъм навлиза в тежки условия и за пълноценен на работа, да поддържа живота зародившегося на детето, трябва да се дават собствени ресурси. Следваща бременност става рисковано.

Възможно ли е да кърмите по време на бременност?

Какво да очакваме старши дете

За кърмене на детето е най-полезен и хранителен продукт винаги е майчиното мляко. Тя най-добре подхожда на бебето и насыщено уникални, ценни витамини. Това е много важно през първите шест месеца от живота на детето, тъй като го стомашно-чревния тракт все още не може да осмисли други видове продукти, така че стойността на майчиното мляко в този период е особено значима. Но има и един нюанс е, че по време на новата бременност на майката започва хормонална корекция.За сметка на това мляко може да промени вкуса, който бебето ще бъде необичайно и неприятно, вследствие на което детето може да се откаже от гърдата. Разбира се, тогава бебето трябва да се превеждат на кърменето изкуствени смеси.

Опита преди време не си струва, това се случва, но не винаги. Майката сама да вземе решение — да се хранят я на детето кърма или не, това зависи от възрастта на детето и, разбира се, на неговото здраве. Медицински специалисти не препоръчват да се откаже от GV, ако детето се появи на светлината недоношенным, има склонност към аллергиям, заболявания на стомаха, тялото му ставаше антибиотици или има признаци на рахит. За здравето на бебето ще бъде добре, ако кърменето ще продължи поне в продължение на половин година.

Здравето на майката

В период на бременност тялото на жената претърпява различни натоварвания, стрес и перестройкам, всеки процес и всеки орган започват да работят по друг начин. Когато една жена очаква появата на малко дете, и в този период все още кърми вече съществуващия, а това е заплаха за втората бременност. Тялото трудно се справят с такива дейности. След проучване на гинеколог трябва да вземе решение заедно с майка си, ще се справи ли си тяло с това, или не. Тази ситуация се оценява по определени критерии:

  • на колко години е една жена;
  • какво е нейното здраве е преди бременност;
  • има ли хронично заболяване;
  • като минавала предишната бременност и истинска;
  • има ли заплаха от прекъсване на бременността;
  • как се чувства една бременна мама в този момент.

Благосъстоянието на майката — това е важен показател, но не по-малко важно са резултатите от анализите. Например, ако нивото на хемоглобина в кръвта е ниско, което означава, организма няма достатъчно желязо. А ето, ако той ще падне до критично ниво, а след това е изправен пред развитието на внутриутробной хипоксия на плода. Т.е. кислород през плацентата малка, не е достатъчно, и впоследствие това оказва негативно влияние върху развитието на нервната система на бебето.

В средата на бременност

Когато майката, която кърми, в хипофизната жлеза се случва изработване на окситоцин. Този хормон е необходим за намаляване на мускулатурата на матката в процеса на раждането. Но трябва да се каже, че до двадесета седмица на бременността, а след това я има средата, нервните клетки на мускулите на матката, не проявяват чувствителност към окситоцину. А това означава, че, ако бременността протича нормално и матката е здрав, тогава възможността за преждевременно раждане и в периода на кърмене е възможно само след 28 седмица на бременността. Контракции в матката до този период окситоцин не причинява.

Обикновено кърменето се прекратява не по-късно двадесета седмица, по време на второто тримесечие. В този период мляко вече се произвежда в по-малки количества. Важно е да се знае, че, ако възможни са усложнения на бременността, прекъсване на бременност, аборт при предишните си бременности, падна хемоглобина, има силен токсикоз, заболявания на матката и друго, тогава това е тежък причина, за да спре кърмене много по-рано — до 12 седмици.

Факт! Често спиране на кърменето поради повишена чувствителност на зърната, който се появява по време на бременност. Всяка жена това се случва по различен начин, в различни седмици от бременността.

Поддържането на организма

След като жена поговорит с вашия лекар и да получи от него консултация, тя приема решение — продължи да кърми, или не. Ако такова решение е положително, тогава си струва да се грижи за тялото си, сега му както никога е нужно балансирано и правилно хранене.

Жената е в положение ще бъдат полезни витамини за бременни, но не трябва много внимание да се обърне медицински медикамента, организмът по-добре да го приемам натурален, хранително-вкусовата витамин. Точно така, не трябва да вземат всичко в ред, това може да перенасытить тялото отделни компоненти и най-добрият начин да се отрази неблагоприятно върху бъдещето на малыше. Повече внимание предайте на минерали и витамини, които се отнасят към групата на риска, те са най-търсени от организма по време на бременност и кърмене. Към тези витамини включват калций и магнезий, фолиева киселина, фосфор и желязо разбира се.

Главният строителен материал на бременността — това е протеин, така че си струва да се консумират повече храни с неговото съдържание. След това, като бременна ще спре да кърми, се приемат витамини все още е необходимо, тъй като преди това тялото работи на максимални режими и сега той няма да бъде излишно е такава грижа.

Избягвайте появата на ревност и конкуренция

Важно е при поява на второ дете, да не забравяме за чувствата си, чувства и, разбира се, състояние на по-възрастното дете. След като в семейството се появи второ дете, възниква ревност и конкуренция. Това се случва дори в един период, когато децата са съвсем малки. Ето, например, кърменето, които от деца в семейството главнее и кой поддържа мамино мляко? За подобни ситуации не се случи, за това си заслужава по-голямо дете да спре да кърми поне няколко месеца преди това, като се появи второ дете.Това ще помогне да не се наруши съзнанието на по-голямо дете, като по този начин, той не се появи на сдружението, което го отлучили от рак на гърдата се дължи на появата на братика или сестри. В противен случай, това може да влоши положението. Детето по-лесно се забравя детайлите в малка възраст — колкото по-малко детето, толкова по-бързо той за това да забравя. Разбира се, ако няма някакви противопоказания, бебето може да се нахрани колкото е необходимо. В майчиното мляко, за да го миниатюрно организма означава много и е висока стойност.

Когато едно дете на една година и половина и повече, в паметта му може да се появи спомен за майчиното хранене, и той ще се опита да върне такъв начин на хранене. Често детето е трудно понася появата в семейството по-малък брат или сестра. Не винаги се получава да спре кърменето преди нова бременност, така че майка трябва да направи така, че отлучение от гърдите на по-голямо дете мина колкото се може по-безболезнено за него. За да подросший дете нормално възприема появата на малкия, и той не се е появил психически травми.Всяко семейство най-голямото дете реагира по различен начин на появата на новия член на семейството и може да бъде така, че той ще бъде също достига до гърдите си и се опита да яде мляко. Как да бъде — за решаване на майката.

Една жена може да се хранят на две деца, но, ако за това има достатъчно мляко. Естествено, ако млякото се отделя не много след това си струва да се раздават новороденото дете, а, ако му е достатъчно, след това може да споделите с голямото дете. Млякото, което се появява след второ раждане, подходящ както за новородено бебе, така и за по-възрастните, не трябва да се тревожите, че неговият състав ще бъде различен, но и биологично-полезно и за двете деца. Майчиното мляко — това е безценен продукт.

Тялото на бебето по-големите вече не е така силно се нуждае от витамини от майчиното мляко, което може да се каже за младшем карапузе, но за по-възрастното кърменето е полезно от психологическа страна. Ако ще могат да продължат да се хранят и второ дете, а след това не се откажат от нея.

Видео: кърменето по време на бременност

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...