Шатенка – това какъв цвят коса (снимка)

By | 12.05.2018

По този начин, всички нюанси, които ние не можем да се даде еднозначна дефиниция, ние обикновено наричаме по друг начин, като шатен. Въпреки това, заслужава да се обмисли, правилен, ние ли смисъл да влагаме в тази дума и, ако нашите решения са погрешни, шатенка това какъв цвят коса?

Шатен в палитрата цветотипов

Когато говорим за цвят на косата, а след това, най-често и наум, подразделяет хора на два цветотипа: блондинки и брюнетки. Въпреки това, както и рядко в природата се срещат абсолютно светъл или чисто черни, така и рядко да се намери абсолютно натурална блондинка или брюнетка. Струва си да поясним, че чисти цветотипом може да се счита комплекс за съчетаване на цвета на косата, очите и кожата.

Шатенка - това какъв цвят коса (снимка)

Така, например, руса трябва да притежава не само пшеничными локонами, но и да има по-светъл цвят очи и млечна кожа, брюнетка – тъмен отлив кожа и кафяви очи. Обаче такова разделение рядко, когато се използва, обикновено ние се опираме само на цвят на косата. По този начин, всички нюанси, които ние не можем да се даде еднозначна дефиниция, ние обикновено наричаме по друг начин, като шатен.

Въпреки това, заслужава да се обмисли, правилен, ние ли смисъл да влагаме в тази дума и, ако нашите решения са погрешни, шатенка това какъв цвят коса?

Разнообразието от възможности

Речници дават определение на дума шатен – кафяв. Но, за да ограничи тази дума, би било грешно, защото този цвят има много варианти: светъл орех, тъмен бренди, рыжеватый карамел и така нататък. Наистина, основният пигмент цвят точно кафяво, но в зависимост от нивото на съдържанието на меланин в косъма, той може да даде съвсем различна един от друг варианти.

На междузвездни снимка цвят шатенка, в целия си блясък представен на такива актрисах, като Анджелина Джоли, Джесика Алба, Селена Гомес. Както виждаме, шатен може да е и тъмно, и светло, да има на топло или пепеляв студен тон. Независимо от това, шатен – невероятно красив цвят рошава коса, който служи като идеалното място за всеки колер са кожата или очите.

Шатенка - това какъв цвят коса (снимка)

Оцветяване на шатен

До съвсем наскоро, се е смятало, че шатенистые направления – най-добрият вариант за момичета, и за коса, предлагани боя в цвят, притежаващи по-голяма выразительностью:пепеляв блондин, ярък червен или радикално джинджифил. Но тенденцията от последните години драстично промениха възприемането на този колер са: за много хора той се превърна в желано, момичета стават масово отказване на шишенцата с боя и започнаха да отращиванию своя естествен кафяв или каштанового тон. А тези, чийто роден цвят рошава коса шатен не е, са се обърнали към напредъка на съвременната химическа индустрия и тактики за фризьорство.

Така, например, техника амбре може да считанный час, за да ви превърне от пареща брюнетка в светъл вариант шатена. Блондинистые къдрици може да се превърне в благороден шатен, чрез смесване на тъмен орех или шоколадов цвят и пепеляв пигмент, който ще позволи на прядям изглеждат по-блестящи и ни избави от ненужни рыжины.

Шатенка - това какъв цвят коса (снимка)

Освен това, специално внимание искам да обърна на оттеночных красителях-шампоани, с помощта на които, без никаква вреда за рошава коса, можете да придадат на косата червеникав, кафяв или друг цвят от палетки оттеночного средства.

Рецепти за красота и трикове за шатенок

Естествени начини да се даде на косата шатенистый колер – маса, и да разгледа всички тях е просто невъзможно. Въпреки това, се отдели от общия брой най-ефикасни съвети е съвсем реална. Ако искате да включите в тъмни коси в по-светъл нюанс, ще имате нужда от обикновен лимон. Обилно смазване на косата с лимонов сок преди всяко излизане навън: под влияние на слънчевата светлина осветление ще мине леко и естествено, че ви спасява от рыжины, създавайки пепеляв оттенък шатена. През зимата се насладите на лимонов сок може да се преди да се отправят в солариум.

Не забравяйте редовно да се прилагат овлажняващи маски за рошава коса в периода на осветление. Даде пепеляв оттенък е възможно, с помощта на малък трик: измийте главата с шампоан за блондинки: съдържащият се там пепеляв пигмент, който е предназначен за премахване на червени нюанси, ще създаде в тъмни косата красива стоманен блясък.

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...