Ботокс за коса е разрешено преди или след боядисване

By | 03.04.2018

Тъй като към днешна дата ботокс е една от най-ефективните салонных процедури локонами, към нея прибягват много желаещи да върне блясъка и добре поддържан вид на своята шевелюре, да се отървете от разцепени крайща.

Тъй като към днешна дата ботокс е една от най-ефективните салонных процедури локонами, към нея прибягват много желаещи да върне блясъка и добре поддържан вид на своята шевелюре, да се отървете от разцепени крайща. При този въпрос, възможно ли е да боядисвам косата, след ботокс, се интересуват от почти всички, които мечтаят за шатуше, омбре, балаяже и други модерни форми за оцветяване. Предлагаме да се разбере как действа тази процедура, възможно ли е да боядисвам косата си веднага след процедурата, или по-добре да изпълни оцветяване по-късно за определен период от време.

В кои случаи трябва да се прибегне до ботоксу

Ботокс за коса – това е оздоравливающая процедура за реанимирования направления. С първото прилагане оказва богат, овлажняващ крем, подмладяващи и реконструктивное ефект върху структурата на косъма.

Процедура с ботокс за коса е полезно не само за изтощена и суха къдрици, но и за тези, които ежедневно се изправя ги с помощта на утюжков

Особена полза косата процедура с ботокс носи в случай на:

 • наличието на разделяне на връхчетата;
 • суха и чуплива направления;
 • къдрав, не подлежаха на полагане на къдрици;
 • твърди коса с груба неравна структура;
 • реанимирования недохранени и незначителното кичура коса след боядисване, обезцветяване или неуспешен химически вълна;
 • бавно растящи на косата.

Ботокс за коса е разрешено преди или след боядисване

Според експерти, провеждане на ботоксной на лечението трябва да се повери на учителя, добре запознат с особеностите на вашата коса.

Интра-silane – на основата на лечебния състав

Състав на ботокс е с високо съдържание на активните компоненти. Неговата основа е протеин молекулата Intra-Cylane, транспортирующая хранителни нутриенты във вътрешността на косъма. След като прониква в средата, тя е в кортексном слой създава рамка от микроелементи, витамини и аминокиселини и други биоактивни нутриентов. А след това се изравнява везните на космения на кожичките, тъй като ще запаивая ги в космения пръчка. Това прави направление гладка, еластична и здрава.

Лечебен ефект на косата осигурява присъствие в състава на ботокс серум:

 • кератиново-коллагенового на комплекса;
 • аминокиселини;
 • хранителни масла;
 • витамини A, E, група B;
 • растителни екстракти с антиоксидантно ефект – зелен чай, алое вера.

Ботокс за коса е разрешено преди или след боядисване

Благодарение на насищане с хранителни вещества на клетъчно ниво, структура на косъма прът стане гладка и плътна, а самите косата, след провеждане на тази процедура – мека и здрава, придобива обем и копринен блясък, престават да се бърка.

Ботокс на боядисаната коса

Както всеки дълбоко хапане структурата на косата състав, Intra-Cylane е нанесен веднага след боядисване, е в състояние да унищожи цветен пигмент.

Ботокс за коса е разрешено преди или след боядисване

За да се избегне това, процедура с ботокс, трябва да се извършва по-късно седмица след нанасяне на бои форми. Самата процедура включва:

 1. Измиване на косата с използване на щадящи шампоани, без sls/sles вещества. Измиване позволява да се отърве косата от остатъци укладочных средства, силикон, различни замърсители, подготовка на кичура към нанасяне на терапевтични състав.
 2. Внимателното нанасяне на лечебен серум-активатор на всички дължината на кичура коса с помощта на специална спринцовка и спорта, леко триене в косата.
 3. Обработка на закрепителем според препоръките, посочени в инструкциите към наркотици.
 4. Отоплението е под климазолом в продължение на половин час, преди облечена затопляне приказки. Тази манипулация осигурява запечатване на хранителни нутриентов в космения пръчка. Понякога за тази цел се използват утюжки.
 5. Провеждане на масаж, е стимулиране проникването на състава вътре в косъма.
 6. Смывание серум хладка вода, сушене на косата със сешоар.

Оцветяване след ботокс

Ако има желание за промяна оттенък рошава коса вече след ботоксной процедура, трябва да се ползват мастила, съдържащи водороден прекис. Наличието на този компонент в състава ще осигури достъп на пигмент за волосу. Самата процедура включва:

 • начин на приготвяне оцветяване на състава в съответствие с посочените в инструкциите придружаващи препоръките;
 • неговото равномерно нанасяне на волосистую част на главата и скоростта на затвора в продължение на време, определен в инструкции. През това време запаянные космените люспи разрыхляться приоткроются, за да пропуснете оцветяване пигмент. Под действието на естествения пигмент, който осигурява естествен нюанс направления свива и заменено с изкуствено, като шевелюре избраният от вас нюанс;
 • в края на срока на действие на боя, кичури трябва да се измиват добре.

Ботокс за коса е разрешено преди или след боядисване

Тъй като оцветяване и ботокс имат взаимоисключающее действие върху косата, за провеждане на тези процедури едновременно непрактично

Правила за успешна комбинация за оцветяване и ботокс

Планиране на промените сянка реанимированных ботокс направления и искат при това по-дълго запазване на получения ефект на красиви къдрици, трябва да спазват следните правила:

 1. Времеви интервал между две процедури трябва да бъде 1-3 седмици. В противен случай краищата на направления ще получат помия вид, ще посеченными, а самата боя ще са неравномерно или да не се достигне желания оттенък.
 2. За оцветяване по-добре да използвате съхраняващи бои, които не съдържат в състава си амоняк.
 3. За да се получи желания цвят, за боядисване, трябва да изберете трайна боя на тон по-тъмен.
 4. Не трябва да се ползват с къна, басмой или тонирующими средства за планиране оцветяване минали ботокс направления, тъй като ефектът може да излезе непредвидим.
 5. Обезцветяване, както и оцвети шевелюру след ботокстерапии е възможно само след 15-20 дни.

Противопоказания и възможни негативни последици

Въпреки липсата на странични ефекти, ботокс процедура може да се окаже малоэффективной в случаите на:

 • критичните дни;
 • при откриване на индивидуална нетипичен реакция на компонентите в състава на средства;
 • при бременност формула хранене и кърмене;
 • при наличие на увреждане на кожата на главата;
 • в по-напреднала възраст.

Атипична реакция (алергия) към ботокс серум може да се появи обрив, раздразнение и сърбеж. Провеждане на процедурата в условията на салона ще я направят максимално безопасна.

Към недостатъците на тази ухаживающей процедура се отнася сравнително кратък ефект — до 3 месеца и отказ за прически, предполагающих бране на косата в здраво връзки и опашки, необходимостта от по-честото измиване на главата.

Грижа за локонами след ботокс

За тези, които много боядисани устойчиви на химически бои, прилагането на безопасно ботокс ще бъде истинско спасение за рошава коса. В този случай, процедурата ще бъде допълнително мериприятием, които поддържат здравето и младостта на направления. Удължи нейният ефект ще позволи спазване на следните условия:

 • първото измиване след сеанса ботокс за направления трябва да се проведе не по-рано от 3 дни, при това се използва се препоръчва безсульфатными шампоани, климатик и бальзамами;
 • намаляване на използването на сешоар и утюжков;
 • хидратира къдрици с помощта на масла.

Колко трае ботокс в оцветяват косата зависи от правилата за оцветяване. Тези правила не са сложни, а изпълнението им ще гарантира трайно оцветяване и дълъг ефект на здрава коса.

Подобни статии

Related Post

Възможно ли е боядисване на косата боя след къна?... Красиви красиви къдрици отдавна бяха считани за женски богатство. Смяна на цвета на косата е един от най-бързите начини да се направят драстични про...
Колко пъти в годината може да се боядисват косата:... Всяка жена, която обича да експериментира с външния си вид, със сигурност ще размишлявам над това, след известно време, може да се боядисват косата о...
Възможно ли е жените боядисват косата по време на ... В ежедневния живот на всяко момиче се стреми да изглежда ухоженно и красиво. Всички жени често стригутся, боя за коса, понякога дори, за да промени въ...