Цвят на косата на детето: разберете лесно

By | 12.05.2018

Как може да бъде цвета на косата на детето? Бебе, което току-що се появи на светлината, може да ви шокира си мамочку цвят на косата си. Понякога се случва така, че родителите коса тъмни, и дете може да бъде светъл пушок на главата.

Бебе, което току-що се появи на светлината, може да ви шокира си мамочку цвят на косата си. Понякога се случва така, че родителите коса тъмни, и дете може да бъде светъл пушок на главата. Всъщност, цвета на косата на детето при раждането, все още за нищо не казва. Обикновено, цвят на косата се променя постепенно.

Какво се случва преди раждането…

Интересен е фактът, че все още е в корема на мама, на главата на бебето се наблюдава ръст и загуба на коса в околоплодные вода, като волосики се нарича лануго. Структурата на тези първи на косата, не е същата, като тази на обикновените. Те са много по-тънки и при тях липсват фоликули. При раждане на дете лануго може да остане на главата му или напълно падне. Родителите не си струва особено да се съсредоточи върху качеството на пистолет в главата на бебе. В повечето случаи от външни характеристики първите косата на детето не могат да бъдат съдени за това, какви са те, ще стане в бъдеще.Лануго напълно изчезва от главата на бебето до 3-4 месечна възраст, а на тяхно място се наблюдава ръст на по-силни волосиков.

Огромна изненада на родителите може да доведе до нюанс на косата на детето, ако то не съвпада с нито един от носители на гени. Както бе споменато по-горе, за да се направят изводи още е доста рано. По време на израстването на малко дете промените и цвета на косата на детето. Техният цвят може да светлеть, така и да получите тъмно. Между другото, този цвят на косата, който ще бъде в бъдещето на детето, определя още в утробата на майка си, на генетично ниво.

Цвят на косата на детето: разберете лесно

Има два вида на пигментация на косата: эумеланин и феомеланин . Първият от тях засяга резултат от по-тъмните нюанси на косата, а другата – в отговор на руса и червена. По този начин в бъдеще тези два пигмента ще бъдат между себе си взаимодействат, зависи от гените. Процес на производство на пигменти се случва за сметка на меланоцитите, клетките на които са програмирани още преди появата на дете на светлината. Този процес по никакъв начин не може да попречи и да повлияят върху него също. Процесът на промяна на цвета на косата може да бъде отложено до началното училище, има случаи, в които и до пубертета детето.

Учените направили заключението, че въздействието феомеланина отговаря за червени нюанси на косата.

Заслужава да се отбележи, че такива фактори като преминаване на стрес, недостатъчно получаване на хранителни вещества могат да повлияят на работата на меланоцитите и като резултат — ще се разбием. Седина, който се яви твърде рано и ще бъде показател такъв срив в организма на детето. Въпреки това, този процес не е свързан с процеса на стареене на клетките. Така че, да се изгради някакви предположения относно това как ще се промени оттенък на косата на детето, не е възможно. Възможен и такъв вариант, че цвета на косата може и изобщо да не се променят в течение на живота на дете, а ще остане като при неговото раждане.

Как да разберете какви ще бъдат…

Някои родители, които са в очакване на първороден, нямам търпение да се определи дете цвят на косата. По принцип това е реално, ако Сте малко ще разбере законите на генетиката. За това дори не е необходимо да минават никакви процедури.

Така че, има 5 фактори като това да се предвиди, а именно:

 • Цвят на косата бъдещето на детето зависи от съвкупност от гени на мама и татко. Заслужава да се отбележи, че гените са или доминантные или рецесивни, т.е. слабо изразени и силно изразени. Най-силният, доминантные гени доминират над слабите, рецессивными гени, така че в моменти на създаването на нов живот се предават на бъдещото бебе. Така че, ако бащата е носител на силен ген на косата, а след това този ген ще да наследите и неговите деца.
 • В случай, че и татко, и мама са носители на доминантных и рецесивни гени, а след това обобщава тяхната борба е невъзможно да се предскаже. И тук важна роля могат да играят гените на предходните поколения, за да повлияят на крайния резултат. В този случай за цвят на косата за бъдещето на детето ще бъде възможно да се правят предположения само приблизително.

Цвят на косата на детето: разберете лесно

 • Вие можете сами да се предскаже резултата от силни или слаби гени, както следва. Ако Сте притежател на кафяви или зелени очи, с нормален индекс на съсирването на кръвта или Имате склонност към внезапното загуба на коса, това се отнася до мъжете, това означава, че Имате силни гени. За слабите гени е характерно наличието на права коса, липса на пигментация на кожата покрива и отрицателен резус фактор на кръвта.
 • Не трябва да забравяме, че такава наука като генетиката, не дава точни изчисления на 100%. С нейна помощ може да се определи само най-вероятните варианти, точно изчисляване няма да излезе. Както бе споменато по-горе, гените на предходните поколения влияят и се предават на бъдещото бебе. По този начин, на пръв поглед, родителите темноволосые, а детето може да се роди рыженький. А после се оказва, че прадедушка е червена коса също. Това често може да се случи, когато Сте в очакване на първото си дете. И така, вероятността за цвета на косата на детето зависи от всички, включително и далечни роднини.
 • Струва си да припомним, че промяната в цвета на косата може да се случи в продължение на 5лет на детето. Цветът на косата може да се промени няколко пъти, а може да остане непроменено. Обикновено, цвят на коса може да се промени в първите две години от живота на детето, и усъвършенстването на своето формиране до 5 години.

ВАЖНО! С настъпването на организма тийнейджър период на пубертета идва промените в нивата на тестостерон, което от своя страна могат да повлияят на промяната на цвета на косата.

Определяме според родителите…

Доста често се случва така, че младите родители започват да водят спор за това, чиито черти на лицето ще доминират в бъдеще чад. По-добре да не спори, а се опита да оправи основите на генетиката. Какво са гените, тъй като те се съчетават помежду си и по какъв начин оказват влияние на външни данни на детето?
Ген – това е част от молекулата на ДНК, която съхранява и предава наследственную информация. Но, важно е да се отбележи, че далеч не е целият набор от гени, се предава по наследство. Ето, например, даден човек е носител на гена косоглазия, но това не означава, че той има някакви проблеми с очите. Всички взети заедно гени, специално у човека се нарича генотипом. И вече въз основа на него, започва процес на образуване на фенотип – набиране, передавшихся гени.

Изчисляване на цвета на косата на детето по принцип е възможно. Основно, че бъдещото бебе ще се проявяват най-силен, доминантные гени. Така, например, ген светли нюанси на косата е слаба, рецессивным. Ето защо, хората с много светъл естествен оттенък на косата се намира на улицата е доста трудно.

Черти, които са предизвикани от силни, доминантными гени са:

 1. Големи, изразителни очи
 2. Подпухнали устни
 3. Тъмен цвят на косата, а също и къдрава коса
 4. Кафяви очи
 5. Малък ръст
 6. По-тъмен цвят на кожата
 7. Лунички
 8. Добър слух
 9. Праворукость.

До рецессивным гени включват:

 1. Сини или зелени очи
 2. Тънки устни
 3. Светъл нюанс на косата
 4. Права коса
 5. Светла кожа
 6. Високият ръст
 7. Леворукость.

Кое взаимодействие между гените? Не в абсолютно всички случаи се случва така, че най-силните гени потискат слабите. Така че трябва да се вземат под внимание не само външната данни на родителите, но и предишните поколения, един вид. Цвят на косата на бебето зависи от всички по-горе изброени фактори.

 

Related Post

Кой червен цвят на косата в лице, неговите предимс...   Червен цвят на косата има много собствени специални обжалване. Не е случайно, преди няколко века го наричали колдовским: честит обладательницы ...
Цвят на косата за зелени очи е: кой цвят най-добре... В средновековието обладательниц зелени очи вярвали на изтърпяване на наказанието, знахарками. Надарени с особен магнетизъм, те и днес привличат вълшеб...
Какви момичета харесват момчета. Статистика...   Всяко момиче, като се започне с възрастта, мечтае за красота и сексуалност, за да привлече вниманието на противоположния пол. Стои в огледалото...